אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> חרף התנגדות גרושתו: הפטר על תנאי לפושט רגל שעבר אירוע מוחי

חרף התנגדות גרושתו: הפטר על תנאי לפושט רגל שעבר אירוע מוחי

מאת: עו"ד מורן וקסלבלט | תאריך פרסום : 15/12/2020 10:57:00 | גרסת הדפסה

עוד פשיטת רגל, הפטר על תנאי לפושט רגל שעבר אירוע מוחי למרות התנגדות גרושתואילוסטרציה: silent47, 123rf.com

הגרושה ביקשה להמשיך את ההליך כדי שתוכל לגבות את מזונות הילדים מקופת פשיטת הרגל, אבל על רקע מצבו של החייב העדיפה השופטת לסיים את הסאגה ולאפשר לו לפתוח דף חדש בחייו.

שופטת בית המשפט המחוזי בלוד יסכה רוטנברג אישרה לאחרונה תוכנית פירעון לפושט רגל בן 46 שעבר אירוע מוחי לפני כ-3 חודשים. בהתאם לתוכנית, הוא יזכה בהפטר אחרי שיוסיף לקופת הנושים, שכבר כוללת כספים שנצברו ב-4 שנות הליכים, עוד 50,000 שקלים. בתוך כך נדחתה בקשתה של גרושתו להמשיך בהליך כדי שתוכל לגבות מהקופה את מזונות הילדים שהחייב לא מסוגל לשלם בשל מצבו. השופטת קבעה כי סוגיית המזונות צריכה להתברר בבית המשפט למשפחה מה גם שמצבה הכלכלי של הגרושה סביר ואין הצדקה שהמזונות ימומנו מכספי הנושים.

החייב נמצא בהליך מ-2016 עקב חובות לנושים שונים. בעבר כבר ביקש לאשר תוכנית פירעון אבל השופטת יסכה רוטנברג דחתה אותה בזמנו בשל התנהלותו, שכללה הסתרת מידע מהנאמן ואי עמידה בתשלומי המזונות שנקצבו לילדיו. ואולם, בהמשך החייב הסיר את המחדלים, שילם לקופת הנושים 50,000 שקלים ומימש את זכויותיו בבית שהיה בבעלותו ובבעלות גרושתו.

בספטמבר האחרון עבר החייב אירוע מוחי ולאחריו גיבש הנאמן בתמיכת החייב וכונס הנכסים הרשמי תוכנית פירעון שלפיה אם יוסיף עוד 50,000 שקלים לקופת פשיטת הרגל ב-25 תשלומים של 2,000 שקלים יזכה החייב בהפטר מחובותיו וההליך יסתיים.

רוב נושיו של החייב לא הביעו דעה בנושא ונושה אחד התנגד בתחילה אבל הסיר את התנגדותו בהמשך. למעשה, היחידה שהביעה התנגדות נחרצת הייתה גרושתו ואם ילדיו שביקשה שלא לבטל את ההליך ולאפשר לה לגבות את מזונות הילדים מקופת הנושים ואף להגדיל את הסכום שנקצב להם.

הגרושה טענה כי החייב לא מסוגל להתפרנס בשל מצבו הבריאותי ולא משלם מזונות ולכן יש לממן את צרכי הילדים מהקופה.

החייב הודה שלא הצליח לשלם את המזונות אבל ציין כי הגיש לאחרונה תביעה לביטול המזונות בבית המשפט למשפחה בין היתר משום שגרושתו גרמה לניכור הורי מצד ילדיו והשתמשה לצרכיה בחצי מיליון שקל שקיבלה ממנו לטובת המזונות. הגרושה טענה בתגובה כי הכספים הועברו עוד בתקופת הנישואים וללא שום קשר למזונות.

נושא המזונות יתברר בבית משפט למשפחה

השופטת רוטנברג הבהירה שהיא לא מתעלמת מכך שהחייב לא מילא אחר חובת המזונות אבל היא סבורה שבית המשפט למשפחה צריך להכריע בסוגיה. היא הוסיפה כי לנוכח מצבו הבריאותי אין הצדקה למנוע ממנו הפטר, שממילא לא יחול על חוב המזונות, ולהשאיר אותו בהליך רק לצורך תשלומי המזונות.

בהקשר זה הוסיפה השופטת כי זהו לא אחד המקרים שמצדיקים להורות על תשלום המזונות מקופת הנושים ועל חשבונם. "הגרושה עובדת, וגם אם לאחרונה פוטרה (לטענתה) ממקום עבודה, יש לה פוטנציאל השתכרות לא מבוטל, ואין כל מניעה כי תממשו", כתבה. בנוסף, ציינה השופט כי היא גרה בבית רחב ידיים וקיבלה 120 אלף שקלים ממכירת הבית לצורך מימון דיור חלופי כך שהיא יכולה לממן את צרכי הילדים עד להכרעת בית המשפט למשפחה בתביעת החייב.

כך שבסופו של דבר הסכימה השופטת עם טענת הנאמן כי ההליך מיצה את עצמו ויש לאפשר לחייב לפתוח דף חדש בחייו. בהתאם לכך נקבע כי החייב יקבל הפטר מכל החובות למעט חוב המזונות בכפוף לתשלום של 50,000 שקלים.  

  • הנאמן: עו"ד ארבל עזריה, עוד פשיטת רגל
  • לא צוינו שמות עורכי דין מייצגים
עו"ד מורן וקסלבלט עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
חזון אחרית הקורונה – מדינה בפשיטת רגל
עו"ד מירית מועלם | צילום: שמרית קרמר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ