אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> הפר הסכם לרכישת החלק של גרושתו בדירה – ויפצה אותה ב-432 אלף ש׳

הפר הסכם לרכישת החלק של גרושתו בדירה – ויפצה אותה ב-432 אלף ש׳

מאת: עו״ד שני פינקלשטיין-מרום | תאריך פרסום : 26/05/2022 13:20:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Celyn Kang, Unsplash

בית המשפט קיבל את תביעת האישה לתשלום הפיצוי המוסכם במלואו. בפסק הדין נכתב כי האיש התחייב בהסכם המכר מול גרושתו כשידע מראש שלא יוכל לעמוד בתשלום

השופט ארז שני קיבל לאחרונה תביעה שהגישה אישה נגד הגרוש שלה והורה לו לשלם לה פיצוי בסך 432,000 שקל. מדובר בפיצוי מוסכם שנקבע בהסכם מכר בין הצדדים בו האיש התחייב לרכוש את חלקה של הגרושה בדירה. הוא לא עמד בהתחייבות תוך שנותר לגור בדירת הצדדים. השופט דחה את טענתו כי הפיצוי מוגזם והבהיר כי לנוכח התנהלות האיש, הגרושה יכולה וצריכה הייתה לצפות שאין ודאות שיעמוד בהתחייבות.

במסגרת ההליך הרכושי בין הצדדים הוחלט על פירוק השיתוף בנכס והאיש התחייב בהסכם לרכוש את חלקה של האישה תמורת 2,160,000 שקל עד למועד מסוים בחודש מאי 2021. המועד חלף והאיש העביר לה רק 430,000 שקל. 

כונסי הנכסים שמונו לביצוע הליך הפירוק פנו לבית המשפט ובספטמבר 2021 ניתנה החלטה המורה לשחרר את הדירה למכירה בשוק החופשי. במסגרת ההחלטה טען האיש כי התקשר בהסכם המכר מול גרושתו תוך שהוא ״בונה״ על ירושה שהוא עתיד לקבל מאביו אך צו הירושה התעכב. בית המשפט דחה את הטענה והבהיר כי אדם המתקשר בהסכם מכר אינו יכול להחליט שהוא איננו משלם, גם אם הוא טוען שהוא התכוון בשעתו לשלם וגם אם הוא סבר שבתוך ימים ספורים אפשר לסדר את צו קיום צוואה.

בהמשך לכך הגישה הגרושה תביעה לתשלום הפיצוי המוסכם בהסכם המכר. היא טענה כי הנתבע נהג ערמומיות, עשה שימוש בדירת הצדדים ללא תשלום דמי שימוש, התנהל בחוסר תום לב ומשכך נקבע הפיצוי המוסכם בשיעור גבוה. ואכן, הוא הפר את הסכם המכר. היא ציינה כי בנסיבות אלה הפיצוי המוסכם שנקבע סביר. 

הנתבע טען כי הפיצוי המוסכם מוגזם ביחס לנזק הזניח שנגרם לאישה, ועל בית המשפט לעשות שימוש בסמכותו ולהפחית את סכום הפיצוי. 

השאיר אותה בלי אוטו

השופט ארז שני מבית המשפט למשפחה בתל אביב הבהיר כי הכלל הוא שלפיצוי מוסכם יינתן תוקף וסטייה ממנו היא החריג. עוד הוא הדגיש כי הנטל להוכיח את אי סבירות הפיצוי מוטל על הנתבע והוא לא עמד בו.

השופט כתב כי לתובעת היו סיבות טובות לקבוע פיצוי מוסכם גבוה, לנוכח התנהלות הנתבע בעבר. כך למשל, בין היתר, כבר בפתח הסכסוך היא מצאה את עצמה עם ילדיה ללא הרכב המשפחתי עמו הגיעה לפארק מים, כי האיש החליט לקחת אותו לעצמו דווקא שם.

זאת ועוד, בין הצדדים התנהלו 12 תיקים קשורים וכדי לשחרר את אחיזת הנתבע בדירה נדרשו לא פחות מ-10 החלטות. כלומר, הציפייה שהנתבע יתחכם להסכם ולכן דרוש פיצוי מוסכם גבוה יותר הייתה ריאלית ומוצדקת, ואכן התממשה. 

השופט הוסיף כי ניכר שהנתבע ניסה לרכוש את חלקה של האישה על מנת לסחור בו לצד שלישי ולהרוויח, בלא תשלום מלוא התמורה. ״מראש לא היה בכיס הנתבע הסך הדרוש לתשלום, או מקור סילוק ריאלי עבור תשלום התמורה והוא התכוון למצוא מקור סילוק "בהמשך הדרך", תוך שממשיך הוא להתגורר בדירת הצדדים ללא תמורה. התקשרות הנתבע בהסכם, היתה במקרה הטוב – אגב רשלנות״, כתב. 

בנסיבות אלה קבע השופט שהנתבע לא הוכיח שמדובר בפיצוי לא סביר והורה לו להעביר לאישה 432,000 שקל בתוספת הוצאות בסך 20,000 שקל.

לפסק הדין המלא בתיק 21029-12-21

  • ב״כ התובעת: עו״ד ורד לוי
  • ב״כ הנתבע: עו״ד נורית פלג
עו״ד שני פינקלשטיין-מרום עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ