אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> הקליניקה המשפטית: ביקשה שלום בית וחויבה בגט

הקליניקה המשפטית: ביקשה שלום בית וחויבה בגט

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 21/11/2013 14:43:00 | גרסת הדפסה

המשרד המייצג: איילה תל-פז

הרקע: משפחה נורמטיבית, משבר כלכלי
בעל, שהיה המפרנס העיקרי במשפחה, נקלע לקשיים כלכליים שגררו בעקבותיהם משבר קשה עם אשתו. בני הזוג לא הצליחו להתגבר על המהמורה והחליטו להתגרש ולחלק את רכושם בהליך של גישור. הגישור לא צלח והבעל פנה לבית הדין הרבני.
אלא שככל שחלף הזמן, שקעו בני הזוג עמוק יותר לתוך הסכסוך והפעילו זה כנגד זו כמעט כל הליך משפטי אפשרי, כולל צו הרחקה של האישה כנגד הבעל.
בשלב מסוים הגישה האישה תביעה לבית הדין הרבני לשלום בית, בתגובה לתביעת הבעל לגירושין. בית הדין בדק את כנות בקשתה של האישה ואף הציע כי דיין מטעמו ייפגש עם בני- הזוג ללא נוכחות עורכי דין, על מנת למצוא פתרון למשבר.

הדיון: כוונות אמיתיות או סיסמאות ריקות?
על אף שהאישה היתה זו שביקשה שלום בית או, למצער, פתרון למשבר, דווקא היא ועורך דינה דחו את הצעת בית הדין הרבני לגישור.
הדיינים בחנו את התנהלות האישה לאורך כל החקירה בבית הדין, וכן את המסמכים המשפטיים והצעדים המשפטיים שננקטו על ידה, והגיעו למסקנה הבלתי נמנעת, שהיא לא באמת מעוניינת בשלום בית.
בפסק הדין נכתב: "כשאת אומרת 'שלום בית' - למה את מתכוונת?". למרבה הצער, קבעו הדיינים, האישה מתכוונת להיפרד מבעלה והבקשה שהגישה היא סתמית ולא מסתתר מאחוריה רצון כן ואמיתי להשיב את הסדר הביתי על כנו.
"הרצון לשלום בית מתבטא בהשקעה מעשית של האחד כלפי השני", ציינו הדיינים את האישה בגירושין. כן קבע בית הדין כי בני הזוג יחלקו ביניהם את הרכוש המשותף.

מילה לסיכום: הגירושין כבן ערובה
בקרב הציבור רווחת התפישה, כי בתי הדין הרבניים נוטים בפסיקותיהם לטובת הגבר, בעוד האשה נותרת כשידיה כבולות מבלי יכולת להתנגד. תפישה זו היא הורתן של טקטיקות משפטיות רבות, שמטרתן להפוך את הצד שכנגד לבן ערובה, על מנת להשיג מטרות כלכליות שונות.
טקטיקה ידועה במחוזותינו היא תביעת שלום בית בתגובה לתביעת גירושין. בקשה זו מוגשת, לרוב, ע"י האישה, ומרגע שהוגשה מוקפאים כל הליכי הגירושין, כולל חלוקת הרכוש המשותף. לכאורה, מאפשרת מרחב פעולה גדול יותר לאישה ובית הדין הרבני מחויב לבחון את הבקשה ואת כנותה, מתוך השאיפה להחזיר את המצב בין בי הזוג לקדמותו.
בחינת הבקשה מתנהלת בשני מישורים: באחד נבחנת עילת הגירושין ובשני נבחנת כנותה של תביעת שלום הבית. באם מוצא בית הדין שהבקשה לשלום בית היא כנה ואמיתית - הוא יפסוק לטובתה.
מאידך, אם נוצר מצב בו אחד מבני הזוג משתמש בבקשה לשלום בית במטרה להחזיק את הצד השני כבן ערובה על מנת להשיג מטרות כלכליות כלשהן, הרי שאז יעשה בית הדין צדק ויגאל את הצד הנפגע, הנחשב לעגון, באמצעות חיוב הצד המעגן בגט.


ב"כ האישה: ניסים שלם
ב"כ הבעל: אילה תל-פז

לפסק הדין בעניין פלוני נ' פלונית
למדור: דיני משפחה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
1

מאשרים "נבל ברשות התורה"

בתי הדין הפסיקו מזמן לבדוק בקשות לשלו"ב הם מהר מאד מאשרים גט כך שאין טעם. צריך לדוש הוכחות לעילות הגט.גברים בוגדים צריכים לשלפ
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
עתיד חדש לגירושין בישראל
סאן זרח, צילום: שי גבריאלי

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ