הורים טוענים כי מומים לבביים מהם סובל בנם לא אובחנו בהריון. אם היו יודעים עליהם, היו מבצעים הפלה
רופאה שילדה בן עם מחלת לב קשה ואוטיזם, הגישה לאחרונה לבית המשפט המחוזי במחוז מרכז תביעה נגד קופת חולים מאוחדת, אשר מטעמה בוצע מעקב ההיריון. לטענת התובעת, עקב רשלנות רפואית לא אובחנו המומים בלב מהם סובל בנה במהלך הריונה עליו, באופן שמנע ממנה לבצע הפסקת היריון. ההורים תובעים פיצוי עבור הנזקים הרבים שלטענתם נגרמו להם ולבנם עקב הולדתו.
בתביעה שהוגשה לבית המשפט באמצעות עו"ד עמית בן סהל ועו"ד דוד שחר, פורטה השתלשלות העניינים שהובילה לדרישת הפיצוי. הסיפור התחיל ביוני 2017, אז הגיעה התובעת – בת 30 – לרופאת הנשים מטעם "מאוחדת", שם נצפה שהיא בהיריון בשבוע 5-6. מדובר בהריון שני במספר, אחרי אחד תקין.
לטענת גניקולוגית מומחית מטעמה של התובעת, כבר בבדיקות האולטרסאונד שבוצעו בהתחלה ניתן לראות ממצא של "ציסטיק הגרומה" אצל העובר, אשר משמעותו כי קיים סיכון של כ-50% להפרעות כרומוזליות ומומים מולדים משמעותיים.
אלא שלטענת התובעים, בפועל המומים הלבביים הרבים והקשים מהם סובל בנם לא אובחנו לאורך כל ההיריון. יתרה מכך, גם בסמוך לאחר לידת הבן לא אובחנו המומים. רק בהיותו כבן שנתיים עלה החשד שהוא סובל מבעיה התפתחותית, אז החלו הוריו בסדרת בדיקות שהובילו לגילוי המפתיע: הפעוט אובחן על הספקטרום האוטיסטי ועם מחלת לב שבגינה נאלץ לעבור צנתור.
"אקו לב שארך 5 דקות"
כאמור, ההורים צירפו לתביעתם חוות-דעת רפואיות מהן עולה שצוות "מאוחדת" התרשל באבחון המומים הלבביים, בתקופה שלפני ואחרי הלידה. לטענת מומחית הגניקולוגיה, רופאת הנשים של הקופה התרשלה כשלא הפנתה את ההורים לוועדה להפסקת היריון, בשל ממצא הציסטיק הגרומה.
עוד ציינה המומחית כי הגם שהתובעת עברה שתי סקירות מערכות ואקו לב עוברי, המומים פוספסו ובשל כך נמנע מההורים לבצע הפלה. לדבריה, בדיקת האקו לב שעברה התובעת בוצעה ברמה ירודה, נמשכה חמש דקות בלבד ונעשתה כשהעובר במנח בעייתי. כל זאת כאשר היה על הרופא שערך את הבדיקה לנקוט במשנה זהירות, נוכח ממצא הציסטיק המחשיד.
מומחה נוסף מטעם ההורים, בתחום הקרדיולוגיה, הוסיף כי ניתן היה לאבחן את המומים בסקירת המערכות הראשונה שבוצעה לאם, ולכל המאוחר בסקירה השנייה. המומחה קבע שגם האיחור הניכר באבחון המומים אחרי הלידה מהווה רשלנות רפואית אשר בגינה יזדקק הילד, כיום בן 6, למעקבים רפואיים, צנתורים וניתוחים למשך חייו.
ההורים הדגישו כי מתקיים הקשר הסיבתי הנדרש בין התרשלות "מאוחדת" לבין נזקיהם השונים, שכן במידה שהמומים היו מאובחנים בזמן הם היו בוחרים להפסיק את ההיריון ולחסוך מבנם את חיי הסבל והצער שהוא צפוי להם, ולחסוך מעצמם את עוגמת הנפש בגידול ילד נכה.
לדבריהם, בשל מומיו ונכותו בנם לא יכול לבצע פעילות גופנית, וייבצר ממנו בעתיד לעסוק בעבודה הדורשת מאמץ פיזי. כאמור, הוא גם צפוי "לבלות" במשך חייו במוסדות רפואיים לצורך ביקורות, מעקבים וניתוחים.
בנסיבות אלה דורשים ההורים לחייב את "מאוחדת" לפצותם במיליוני שקלים עקב הנזקים הרבים שנגרמו להם כתוצאה מרשלנותה הנטענת, כגון הפסדי שכר, הוצאות רפואיות שמחוץ לסל הבריאות וכאב וסבל.
מקופת החולים "מאוחדת" נמסר בתגובה: "התביעה התקבלה בימים האחרונים ואנו נתייחס אליה בבית המשפט לאחר שנלמד את פרטיה".
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.