הורים לחמישה ילדים התווכחו על גובה המזונות. מעבר לעובדה שהאב - שהורחק מהבית בגלל אלימות - לא חשף את כל הכנסותיו, השופטת הסבירה כי במצב שבו האם עם הילדים 86% מהזמן, אין להיצמד לנוסחאות, ויש "אנרגיות" שאי אפשר לכמת.
השופטת מירה רום פלאי מבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון החליטה לאחרונה להגדיל את תשלום המזונות שבו יישא אב לחמישה ילדים, לאחר ששוכנעה כי הוא מרוויח יותר מכפי שהוא טוען.
פסק דינה של השופטת – שחייבה את האב בתשלום חודשי של כ-7,500 שקל – כלל ניתוח מפורט של צרכי הילדים והכנסות הצדדים, תוך מתיחת ביקורת על התנהלותו של האב, שלא חשף בפני בית המשפט את כל הכנסותיו.
מדובר במקרה עגום של אם שנאלצה להתפנות למקלט לנשים מוכות שם שהתה במשך חצי שנה, במהלכה ילדה את בתם החמישית של הצדדים.
לפני כחצי שנה נפסק כי היא תשוב עם הילדים אל ביתם המשותף של הצדדים, ונגד האב הוצא צו הרחקה.
בתוך כך האב חויב במזונות זמניים בסך של 5,400 שקל עבור חמשת הילדים, כולל אחזקת המדור (חשבונות הבית) והוצאות החינוך.
בדיון על המזונות הקבועים, האם טענה כי תלושי המשכורת של האב מופקים על ידי אחיו ואינם משקפים את הכנסתו האמיתית. בעניין זה היא הוסיפה כי עסק משפחתי שמתנהל בבעלות האב, ולא בבעלות אחיו כפי שהוא טוען.
בנוסף היא טענה כי הסדרי השהות של האב אינם כוללים לינה באמצע השבוע אלא שהייה של כמה שעות פעמיים בשבוע, וכן בכל שבת שנייה, מה עוד שאת הבת הצעירה ביותר – תינוקת שטרם הגיעה לגיל שנתיים – הוא איננו לוקח כלל ללינה.
מנגד, האב טען כי עליו לשאת בסכום המינימלי המקובל, באופן שישקף את צרכיהם האמתיים של הילדים ואת יכולתו של הנתבע, תוך "החלה שוויונית של מזונות הקטינים גם על אימם התובעת".
לא "גזברית"
באופן כללי השופטת רום פלאי הזכירה שבנוגע לילדים מתחת לגיל 6 – במקרה זה שניים מתוך חמשת ילדים – האב הוא שחייב בהם באופן מוחלט ובלעדי, גם אם האם עשירה או ענייה.
מכאן השופטת ניגשה לניתוח הכנסות הצדדים, צרכי הילדים והוצאות המדור, תוך התחשבות בכך שארבעת הילדים נמצאים אצל האם 12 לילות מתוך 14, ואילו הקטנטנה אינה לנה אצלו בכלל בשלב זה.
בהקשר זה השופטת סברה שכאשר הילדים נמצאים עם האם 86% מהזמן, אין להיצמד לחישובים מתמטיים מדויקים, משום שיש דברים שאי אפשר לכמת, למשל האנרגיה הכרוכה בהכנת ארוחות לחמישה ילדים, או בהסעה לחוגים ולחברים.
"גם כשהקטינים שוהים 14% מהזמן אצל אביהם, האם משמשת כהורה המארגן, או "מפקדת" ההערכות היומיומית הנדרשת לניהול חייהם של חמישה קטינים אחראית עליהם 100% מהזמן, גם בזמן בו הם שוהים אצל האב. לצורך החידוד אוסיף כי אין מדובר ב'גזברית' בלבד", כתבה השופטת.
בכל הקשור להכנסות הצדדים, השופטת שוכנעה כאמור כי הוא לא הציג את כל הכנסותיו. בעניין זה השופטת האמינה לאם שטענה כי האם היתה עקבית יותר בעדותה שלפיה העסק המשפחתי שבו מעורב האב הכניס עשרות אלפי שקלים בחודש.
לאחר ניתוח הראיות והעדויות, השופטת קבעה כי שכרו החודשי עומד על כ-12,000 שקל נטו, לעומת 3,000 שקל של האם. בהתאם ליחס זה, האב חויב בתשלום חודשי של כ-7,500 שקל, כולל הוצאות המדור, וכן ב-60% מהוצאות החינוך והבריאות.
מלבד זאת האב חויב בהוצאות משפט בסך 15,000 שקל.
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד נורית פיש
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.