נגד הנאשם הוגש כתב אישום על תקיפה ואיומים, בעקבות תלונה במשטרה שהגישו אמו ואחיו. השופט יוסי טורס זיכה את הנאשם, וקבע שהמדינה לא הביאה ראיות מספקות להרשעה, מעבר לעדויות האם והאח שהיו מלאות סתירות.
במרץ 2015 הגישה המדינה כתב אישום נגד הנאשם, בו יוחסו לו עבירות איומים ותקיפה, בעקבות תלונת אחיו ואמו של במשטרה.
לייעוץ בתחום
פנו ל- עורך דין פלילי
האח תיאר כי באחד מערבי פברואר 2015, אחיו – הנאשם – חזר הביתה שתוי. הוא ביקש ממנו שייתן לו את מפתחות הדירה, אולם הנאשם התעצבן והפיל את המחשב, הוציא את הדלת מציריה ודחף את האם. לטענתו, הנאשם איים עליו ש"יקבור אותו ירצח אותו", ובהמשך נפל ונפצע בפניו "בגלל שהיה מסטול".
בבית המשפט סיפרה האם כי הנאשם הוציא את הדלת והביא אותה לסלון, ואחרי שהיא העירה לו הוא דחף אותה, לכן ביקשה מהאח להזמין משטרה. במשטרה לעומת זאת היא לא הייתה חד משמעית בתשובותיה לשאלות האם הנאשם דחף אותה או לא, והאם איים על חיי אחיו.
הנאשם הכחיש וסיפר סיפור אחר. לטענתו הוא שב הביתה והאזין למוזיקה בחדר שלו, עד שאחיו הגיע וביקש את המפתחות, מה שהוביל לויכוח. הנאשם סיפר כי לאחר שניסה לסגור את דלת החדר, האח עקר אותה.
לאחר מכן האח גם דחף אותו על מדף שעליו היו מוצרי חשמל. הוא נפל ונחבל בפניו ואיתו המחשב. הנאשם הודה כי בעקבות המקרה הוא צעק על אחיו וקילל אותו עד שאמו ביקשה ממנו לשתוק, אולם הכחיש שדחף אותה.
הנאשם טען כי שיקר לשוטרים בנוגע לחבלה בפניו, משום שרצה להגן על אחיו המחזיק ברישיון נשק במסגרת העבודה שלו.
מילה מול מילה
השופט יוסי טורס הסביר כי מאחר שמדובר במילה מול מילה, הוא אינו יכול לקבוע כי הנאשם איים על חיי אחיו. לדעתו, מעדות האח עלו קשיים וכשלים, אל מול ראיות אחרות שדווקא התיישבו עם גרסת הנאשם.
האם, הסביר השופט, לא העידה – לא במשטרה ולא בבית המשפט – כי שמעה את הנאשם מאיים על אחיו, אלא אמרה כי ייתכן שהוא אמר. מה גם, שהאם העידה על עצמה שאינה דוברת מילה בעברית, ואף היה לה מתורגמן לכל אורך החקירה.
השופט גם התקשה לקבוע מי עקר את הדלת ממקומה. הוא נטה לטובת גרסת הנאשם שלפיה רצה להסתגר בחדר, לכן אין זה סביר שיוציא את הדלת, מה גם שהאח העיד שהוא זה שניסה להיכנס לחדר.
כך גם לגבי נפילת המחשב – השופט קבע שיותר הגיוני שהמחשב נפל אחרי שהאח דחף הנאשם תוך כדי הויכוח – ואז הוא גם נחבל בפנים, לעומת הגרסה לפיה הנאשם נפל רק כי היה שיכור. כמו כן, השוטרים שהגיעו לבית בעקבות התלונה ציינו שהנאשם נראה "מפוקס".
גם את טענת המדינה כי הנאשם דחף את האם, התקשה השופט טורס לקבל, והסביר כי האם בעצמה שינתה את גרסתה מספר פעמים.
לפיכך, הכריע השופט כי המדינה לא הוכיחה כי הנאשם איים על אחיו ודחף את אימו, ולכן זיכה אותו מהעבירות בכתב האישום.
עם זאת, השופט מתח ביקורת על טענת ב"כ הנאשם שהמדינה הגישה את כתב האישום משיקולים זרים הקשורים ל"דעות קדומות" כלפי בני העדה האתיופית. לדעתו, מדובר בטענה קשה מדי ביחס להתנהגות המדינה.
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בתיק
* עורך דין יוסי חגא עוסק במשפט פלילי ודיני משפחה
** הכותב לא ייצג בתיק
*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את גט לויר
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.