אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תביעות ביטוח ונזקי רכוש >> טעות שלה: "מנורה מבטחים" העבירה כספים למבוטח הלא נכון

טעות שלה: "מנורה מבטחים" העבירה כספים למבוטח הלא נכון

מאת: עו"ד טל לביא | תאריך פרסום : 06/05/2019 17:05:00 | גרסת הדפסה

עורך דין ביטוח, טעות שלה: "מנורה מבטחים" העבירה כספים למבוטח הלא נכוןאילוסטרציה: antonioguillem,123RF

גמלאי שקיבל יותר מ-90 אלף שקל ששייכים לאדם אחר נתבע להחזיר את הכספים לחברת הביטוח. בית המשפט התחשב במצבו הכלכלי הקשה וקבע כי ישיב רק חלק קטן מהכסף.

בית משפט השלום בירושלים דחה לאחרונה את רוב תביעתה של חברת הביטוח "מנורה מבטחים" להחזר של כ-90 אלף שקל שהעבירה לפני כ-6 שנים למבוטח הלא נכון. השופטת מיקה בנקי קבעה כי המבוטח - שקיבל את הכספים כשפדה את הפנסיה שלו - פעל בתום לב ולא צריך לשלם על הטעות של חברת הביטוח, במיוחד נוכח מצבו הכלכלי הקשה. על כן, התוצאה הצודקת במצב זה היא לחייבו בהחזר חלקי של כ-15% מהסכום.

עובד שפדה ב-2002 את כספי הפנסיה שלו ב"מנורה מבטחים", ביקש לקראת פרישתו לבדוק האם נשארו לו זכויות נוספות וגילה שבפברואר 2013 העבירה לו החברה 90,972.91 שקל.  

מאחר שהדבר הפתיע אותו הוא ביקש מעורך הדין שלו לוודא שהכספים שייכים לו, והחברה אישרה את זכאותו והסבירה כי מדובר בפוליסה נוספת שהייתה רשומה על שמו.

רק שנתיים לאחר מכן גילתה החברה שעשתה טעות והתבלבלה בינו לבין מבוטח אחר בעל שם זהה. אלא שבקשתה לקבל את כספה חזרה נענתה בשלילה משום שבשלב זה הגמלאי כבר בזבז את הכסף וצבר חובות של מאות אלפי שקלים שבגינם מתנהלים נגדו תיקי הוצאה לפועל.

חברת הביטוח, שסירבה לוותר על הכספים, הגישה נגדו תביעה להשבה מלאה מכוח חוק עשיית עושר ולא במשפט. הגמלאי, בתגובה טען כי הוא זכאי לפטור משום שפעל בתום לב ושינה את מצבו לרעה בעקבות הטעות של חברת הביטוח.

תוצאה מאוזנת וצודקת

השופטת בנקי ציינה כי חוק עשיית עושר ולא במשפט מאפשר לפטור אדם מהשבת כספים במקרים חריגים ומטעמי צדק ויושר. בין יתר השיקולים שעומדים בפני בית המשפט במצב כזה הם תום ליבו, השינוי שחל במצבו כתוצאה מקבלת הכספים והשוואה בין מידת הנזק שתיגרם לכל אחד מהצדדים.

במקרה הנוכחי השופטת התרשמה כי הנתבע פעל בתום לב וערך את מלוא הבירורים כדי לוודא שהכסף אכן שייך לו. מי שאחראית לטעות, אם כן, היא חברת הביטוח לבדה.

באשר למידת הנזק, השופטת ציינה כי מצד אחד עומדת בפניה חברת ביטוח בעלת "כיס עמוק" שעשתה טעות, ומצד שני גמלאי תם לב כבן 74, המתקיים מקצבת פנסיה ושרוי בחובות של כחצי מיליון שקל, ואינו יכול כיום להחזיר לחברה את כספה.

במצב דברים זה השופטת קבעה כי התוצאה המאוזנת והצודקת היא לחייב אותו בהחזר חלקי בלבד המשקף כ-15% מהכספים שקיבל. בהתאם לכך, חויב הנתבע להשיב לחברת הביטוח 15,000 שקל צמודים למדד מיום קבלת הכספים. לא נפסקו הוצאות.

  • שמות באי הכוח לא צוינו בפסק הדין
עו"ד טל לביא עוסק/ת ב- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תביעות ביטוח ונזקי רכוש באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תביעות ביטוח ונזקי רכוש
הטלת ריבית עונשית על חברות ביטוח – בשורה אמיתית למבוטחים?
עו"ד מאירה זוהר. צילום: צילום: ולדימיר בונדרב
פיצויים בגין נזקי השריפה ו-"הפלונטר" המשפטי
עו"ד איתי הכהן, צילום: ישראל מלובני

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ