אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ייפוי כוח מתמשך: להבטיח את העתיד כבר בהווה

ייפוי כוח מתמשך: להבטיח את העתיד כבר בהווה

מאת: עו״ד אברהם מיכאל | תאריך פרסום : 08/05/2018 10:08:00 | גרסת הדפסה

עו״ד משפחה, ייפוי כוח מתמשך: להבטיח את העתיד כבר בהווה עו״ד אברהם מיכאל (צילום: יפית בשבקין)

כל אדם, בכל שלב בחייו, עלול להיקלע למצב של חוסר כשירות לקבל החלטות. ייפוי הכוח המתמשך מאפשר לכם לקבוע היום מי יטפל בענייניכם ויקבל עבורכם החלטות אם אתם לא תהיו מסוגלים לכך.

מצבי חוסר כשירות אינם קשורים רק למחלות הזקנה והם עלולים להופיע גם במפתיע וללא הכנה מוקדמת כמו במקרים של תאונה, שבץ, סיבוכים בהליכים רפואיים ועוד. תיקון לחוק הכשרות המשפטית מאפשר לכל אדם לקבוע מי יהיה מיופה הכוח שידאג לענייניו אם מצבו הרפואי או השכלי לא יאפשר לו לקבל החלטות.  

בחודש אפריל 2017 נכנס לתוקפו תיקון לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות (תיקון מספר 18). התיקון מהווה מהפיכה ממשית ורבת חשיבות בכך שהוא מאפשר לכל אדם מעל גיל 18 להפקיד ייפוי כוח מיוחד המגדיר מיהו האדם שיקבל עבורו החלטות במצב בו הוא לא יהיה כשיר לכך.

שינוי משמעותי זה ממקם במרכז את האדם, שאיפותיו ורצונותיו ונותן לו את היכולת לשלוט בגורלו ולהבטיח את עתידו.

את ייפוי הכוח המתמשך יש לערוך בפני עורך דין שהוסמך לכך במיוחד על ידי האפוטרופוס הכללי.

במקום אפוטרופוס

עד התיקון לחוק אנשים שמסיבה כלשהי הפכו לבלתי כשירים (חסויים) היו צפויים להליך של מינוי אפוטרופוס לגופם ולרכושם על ידי בית המשפט. לעתים המינוי נעשה מקרב בני משפחתו של החסוי אך במקרים של חוסר הסכמה והתנגדויות בין בני המשפחה, בית המשפט היה ממנה גורם זר, שאינו מכיר את החסוי, כאשר ההליך עצמו נעשה ללא ידיעת החסוי וללא הסכמתו.

הליך  מינוי אפוטרופוס על ידי בית המשפט עדיין משמש כברירת מחדל במקרים של אובדן כושר משפטי. מדובר בהליך שעלול להימשך זמן רב ולהכביד על קבלת החלטות שיש לקבל באופן מיידי, למשל אישור טיפולים רפואיים.

ייפוי הכוח המתמשך מהווה חלופה ראויה ומומלצת למינוי אפוטרופוס על ידי בית המשפט.   חתימה על ייפוי כוח מתמשך מאפשרת למייפה הכוח שליטה, קביעה ותכנון מוקדם בכל הקשור למינוי האדם שידאג לאינטרסים שלו, ולאופן בו יתקבלו החלטות וקביעות הנוגעות לחייו. זאת, הן בפן הרפואי והן בפן הרכושי. כך לדוגמא, ייפוי הכוח יכול להתייחס לשאיפותיו של מייפה הכוח באשר למקום המגורים, לאופן שבו יושקע כספו, ולהליכים הרפואיים שיעבור.

חתימה על ייפוי כוח מתמשך מאפשרת לאדם לקבוע מי יחליף את מיופה הכוח, אם יהיה בכך צורך, ואף למנות מספר מיופי כוח אשר יפעלו במשותף למענו. אפשרות נוספת היא למנות מיופה כוח אחר בכל תחום (רפואי, אישי או רכושי).

זאת ועוד, חתימה על ייפוי הכוח מאפשרת לאדם לבחור בעצמו מי יהיה מיופה הכוח. כך נותרת השליטה בידיו של מייפה הכוח – שליטה שהייתה נשללת ממנו בהליך של מינוי אפוטרופוס על ידי בית המשפט.

סיכומו של דבר, ייפוי כוח מתמשך הוא שינוי מבורך הנותן בידי כל אדם את היכולת לבחור בעודו צלול וברצון מלא ומוחלט מי ידאג לאינטרסים שלו במצב שבו מסיבה כלשהי יבצר ממנו לעשות כן.

* עו״ד אברהם מיכאל מחזיק בהסמכה מטעם האפוטרופוס הכללי לעריכת ייפויי כוח מתמשכים.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ