אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> ״כל ספק - לטובת המבוטח״: ביה״ד הכיר באישה שנפלה במדרגות בדרך לעבודה

״כל ספק - לטובת המבוטח״: ביה״ד הכיר באישה שנפלה במדרגות בדרך לעבודה

מאת: עו״ד תמיר סבאן | תאריך פרסום : 18/09/2022 13:19:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Scott Webb, Unsplash

ביטוח לאומי סירב להכיר באירוע כתאונת עבודה בטענה שהמדרגות היו בשטח הפרטי של הבית. תביעה שהגישה האישה בבית הדין לעבודה התקבלה לאחר שנקבע כי המוסד לא הוכיח את טענתו 

בית הדין לעבודה בתל אביב קיבל לאחרונה תביעה של אישה שנפגעה ב-2018 כשיצאה מביתה לכיוון עבודתה ונפלה במדרגות. ביטוח לאומי לא הכיר באירוע כתאונת עבודה וטען כי המדרגות משויכות לדירתה של המבוטחת כך שהיא לא יצאה מהשטח הפרטי לציבורי. השופטת מיכל נעים דיבנר דחתה את הטענה וקיבלה את טענת התובעת כי המדרגות משרתות כמה דירות. 

התובעת סיפרה שבנובמבר 2018 כשיצאה ליום עבודתה, נפלה במדרגות שיורדות מביתה. ביטוח לאומי הכיר באירוע כתאונה אישית, אך דחה את התביעה להכיר באירוע כתאונת עבודה מהנימוק שהתאונה התרחשה בחצר ביתה הפרטי.  

התובעת הבהירה שגרם המדרגות בו נפלה הוא משותף ולא משויך רק לדירתה. היא הביאה שני עדים שלפיהם בכתובת בה היא חיה גרות כמה משפחות וכולן משתמשות באותו גרם מדרגות. 

ביטוח לאומי טען שמדובר במדרגות שיש לראותן כאילו היו בתוך שטח ביתה של התובעת והמשמשות אותה באופן בלעדי, כך שהיא אחראית לסיכונים הטמונים בהן. את טענתו ביסס המוסד על הודעת התובעת לחוקר מטעמו בה ציינה כי "המדרגות שנפלתי בהם זה שייך רק לבית שלי, אני גרה כאן בשכירות אני נפלתי בשטח הפרטי של הבית". 

מחוץ לדלת ביתה

השופטת מיכל נעים דיבנר הבהירה כי ההגדרה החוקית לתאונת עבודה כוללת תאונות שמתרחשות תוך כדי נסיעתו או הליכתו של המבוטח לעבודה ממעונו. 

בפסיקה נקבע כי הגדרה מורחבת זו מוגבלת לתאונות שקשורות בקשר סיבתי עם סיכוני הדרך וזמן הדרך. תאונה שאירעה שלא ברשות הרבים, אלא ברשות הפרט של המבוטח, מקום בו עליו לשאת באחריות לנטרול סיכוני הדרך, לא תוכר כתאונת עבודה. היא הוסיפה כי ככלל, על פי ״מבחן דלת המעון״ נקבע הגבול החוצץ בין רשות היחיד של המבוטח לבין רשות הרבים. 

עוד הבהירה השופטת כי במקרים בהם התאונה קרתה מחוץ לדלת מעונו של המבוטח, על ביטוח לאומי הנטל להוכיח שמדובר עדיין בשטח פרטי ושלמבוטח הייתה שליטה מלאה על סיכוני הדרך.

במקרה זה קבעה השופטת שהמוסד לא עמד בנטל. היא ציינה שהתובעת הציגה צילום של גרם המדרגות ובעדותה הסבירה שיש עוד שלושה דיירים שמשתמשים במדרגות הללו, המשרתות שלוש דירות. התובעת גם הסבירה שחתמה על ההודעה לחוקר המוסד מבלי להבין מה כתוב בה.

השופטת הוסיפה כי אין ראיה ממשית לסתור את עדות התובעת שהתאונה התרחשה ברשות הרבים. 

היא סיכמה שלאור העובדה שהתאונה אירעה מחוץ לביתה של התובעת ולאחר שהנתבע לא הוכיח שמדובר במדרגות המשויכות באופן פרטי לדירה בה התגוררה התובעת – הרי שהתאונה הנדונה אירעה כאשר התובעת יצאה משטח בית הפרטי ומהווה תאונת עבודה.

  • ב״כ התובעת: עו״ד אילנה אליכיס
  • ב״כ הנתבע: הלשכה המשפטית ביטוח לאומי תל אביב
עו״ד תמיר סבאן עוסק/ת ב- נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ