אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> כ-100 אלף שקל פיצויים עקב נפילת הורה ביציאה מצהרון

כ-100 אלף שקל פיצויים עקב נפילת הורה ביציאה מצהרון

מאת: עו"ד שרית ברננקה-שורץ | תאריך פרסום : 18/10/2017 10:34:00 | גרסת הדפסה

עורך דין נזיקין, כ-100 אלף שקל פיצויים עקב נפילת הורה ביציאה מצהרוןעו"ד שרית ברננקה-שורץ (צילום: רונן פדידה) [תמונת אילוסטרציה חיצונית: 123RF, adrianhancu]

את הפיצוי תשלם מנהלת הצהרון, שבנתה כניסה אחורית על שטח פרא ללא היתר בנייה, תוך סיכון הורי הילדים.

בימ"ש השלום בפתח תקווה קיבל באחרונה תביעה לפיצוי נזיקי שהגישה אם שנפלה בכניסה לצהרון בו התחנכו ילדיה. השופטת עדנה יוסף-קוזין הטילה את האחריות על מנהלת הצהרון, שהתקינה במקום כניסה לא חוקית ומסוכנת.

המקרה התרחש ביולי 2010. האם הביאה בשעות הבוקר את שני ילדיה לקייטנה שפעלה בצהרון  פרטי בגדרה, ונפלה בצאתה משם, כשנתקלה באבן. התאונה, במסגרתה נגרם לה שבר בקרסול, הוכרה על ידי ביטוח לאומי כתאונת עבודה, והנפגעת קיבלה במסגרת זו תגמולים בסך של 73,504 שקלים.  

כשנה לאחר מכן, הגישה האישה תביעת נזיקין כנגד המועצה המקומית גדרה שבשטחה נפלה, וכנגד מנהלת הגן. לתביעה הצטרף גם ביטוח לאומי שתבע החזר של הגמלאות ששילם לתובעת עקב התאונה.

המועצה המקומית התנערה מאחריות על האירוע והטילה אותה על שכם מנהלת הצהרון. הממונה על הביטוח מטעמה הצהיר כי התאונה אירעה מאחורי ביתה של המנהלת (בו פעל הצהרון), בשטח ציבורי פתוח ולא מפותח המכוסה בחול ואבנים, והמנהלת יצרה שם כניסה אחורית מבלי שניתן לה היתר בניה.

המנהלת לא חלקה על כך שבנתה את הכניסה האחורית ללא היתר אך טענה כי היא אמורה לשמש "כמעין פתח חירום" ולא ככניסה ראשית לצהרון. לטענתה, היא הנחתה את ההורים להיכנס מהכניסה הקדמית אבל חלק מהם נכנס בכל זאת דרך הכניסה האחורית מטעמי נוחות, כי יש שם יותר חניה.

המנהלת הוסיפה כי ברגע שנודע לה על המקרה היא רצה לסייע לתובעת, הסיעה אותה לביתה והעמידה לרשותה נעליים נוחות משום שהתובעת נעלה נעלי עקב.

מצג שווא מסוכן

לאחר עיון בראיות הצדדים מצאה השופטת יוסף-קוזין כי יש לקבל את התביעה כנגד הגננת ולדחות את התביעה כנגד המועצה.

השופטת הסבירה כי הגננת היא שאחראית למחדל כיוון שבנתה כניסה לא חוקית בשטח ציבורי לא מפותח ולא בטוח, ולא הציבה להורים איסור חד-משמעי להשתמש בה. יותר מזה, תמונות מהמקום מעידות כי עיצוב הכניסה האחורית לא מותיר רושם של "פתח חירום בלבד". כך למשל, ניתן לראות כי נבנו שם מדרגות ושער שיצרו מצג ברור, ומסוכן, שזוהי כניסה לגיטימית לגן.

יחד עם זאת השופטת קבעה כי יש להטיל שליש מן האשמה על התובעת, שנכנסה דרך הכניסה הבעייתית מבלי להיזהר, כשלרגליה נעלי עקב.

לבסוף, לאור הסכמת הצדדים לעניין אחוזי הנכות של התובעת (6.5%), השופטת קבעה כי נזקיה, לאחר הפחתת אשם תורם, עומדים על 85,233 שקלים, מתוכם היא זכאית ל- 21,308 שקלים והיתר יועבר לביטוח לאומי. הגננת חויבה בנוסף בשכ"ט עו"ד בסך 19,944 שקלים.  

  • ב"כ התובעים: עו"ד נזיקין מ' רוט 
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד דוד הרשקוביץ ועו"ד דביר לוין
עו"ד שרית ברננקה-שורץ עוסק/ת ב- נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ