הגולשת שהייתה ברמת "מתחילים" גלשה במסלול המיועד לגולשים מתקדמים ונפצעה בברך. לאחרונה ביהמ"ש הכריע בסוגיית הנזק וגובה הפיצוי שיושת על בעלת האתר.
בית משפט השלום בחיפה קבע לפני שנתיים כי בעלת אתר הגלישה המלאכותי "סקי גלבוע" התרשלה בכך שלא מנעה מגולשת מתחילה מלגלוש במסלול המיועד למתקדמים, והטיל עליה את מרב האחריות לנזקים שנגרמו לה עקב נפילה. בפסק דין משלים שניתן לאחרונה, השופט אורי גולדקורן הכריע בסוגיית הנזק ופסק לגולשת פיצויים של 395,443 שקלים.
המקרה אירע ביולי 2011. הגולשת (48) הגיעה עם משפחתה לאתר, עברה הדרכה קצרה והחלה לגלוש במסלול המיועד לגולשים מתחילים. בשלב מסוים היא עברה לגלוש במסלול של המתקדמים – שככל הנראה היה פנוי יותר – אז היא נפלה וקרעה את הרצועה בברך ימין.
בעקבות החבלה היא נאלצה לעבור ניתוח וסדרת טיפולים משקמים, ולהיות במעקב רפואי מתמשך.
כשנתיים וחצי אחרי הנפילה תבעה האישה פיצוי על נזקיה מבעלת האתר. בתביעתה, האישה טענה כי מאז המקרה היא סובלת מכאבים ומתקשה לבצע פעולות שגרתיות כגון עמידה והליכה לאורך זמן.
לטענתה, מצבה של הברך השפיע על תפקודה בבית ובעבודה, ופגע בהכנסתה. משכך, היא ביקשה שייפסקו לטובתה פיצויים משמעותיים על נכות תפקודית, לצד נכות רפואית שהוערכה על ידי מומחה מטעמה בשיעור של 19%.
באפריל 2016 ניתן פסק דין חלקי שקבע כי "סקי גלבוע" התרשלה בכך שלא מנעה מהתובעת לעבור לגלוש במסלול המתקדמים. לצד זאת, הוטל על התובעת "אשם תורם" בשיעור של 25%.
מאחר שכל שנותר הוא להכריע בשאלת הנזק שנגרם לתובעת ולפסוק לטובתה פיצוי, "סקי גלבוע" העלתה טענות שונות בניסיון להקטין את הפיצויים ככל האפשר.
ראשית היא הפנתה לכך שמומחה מטעמה מצא כי הקרע בברך השתקם חלקית כך שהנכות של התובעת היא בשיעור 10% בלבד. עוד נטען כי לאחר המקרה התובעת הרבתה להחליף עבודות, ואף עבדה במשרות שאילצו אותה לאמץ את הרגליים כך שתפקודה והכנסתה לא נפגעו, בטח לא כתוצאה מהפציעה.
פגיעה משמעותית בתפקוד
לאור מחלוקות הצדדים בדבר נכותה של התובעת, בית המשפט מינה מומחה מטעמו שהעריך את נכותה הרפואית בשיעור של 14.5%. בנוסף, המומחה התרשם כי בעתיד מצבה של הברך יחמיר והתובעת תיאלץ להשתמש במייצבי ברך ואף תזדקק לעזרה מקרוביה. השופט גולדקורן קיבל את עמדת המומחה בין היתר משום שביחס למומחי הצדדים, בדיקתו הייתה העדכנית ביותר.
מכאן, השופט פנה לבחון את היקף הנזק שנגרם לתובעת. "החבלה שנגרמה בתאונה 'האיצה' את קצב חילופי מקומות העבודה (שהיה תכוף שנים רבות לפני התאונה), פגעה ביכולתה לבצע עבודה שאינה משרדית, פגעה בביטחון התעסוקתי בעתיד ואף הגבילה את יכולתה של התובעת לבצע תפקודים שגרתיים מחוץ למסגרת עבודתה", קבע.
ממצאים אלה הובילו את השופט למסקנה כי תפקודה של התובעת נפגע משמעותית ולכן נכותה התפקודית הועמדה בשיעור דומה לזו הרפואית (14.5%).
בסופו של דבר, "סקי גלבוע" חויבה לשלם לתובעת 395,443 שקלים על הפסדי שכר, הוצאות רפואיות, כאב וסבל והעזרה שתקבל מקרוביה, בתוספת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 70,200 שקלים.
- ב"כ התובעת: עו"ד נזיקין אהוד אסף
- ב"כ הנתבעת: עו"ד טלאל ג'ובראן
עו"ד צחית עופר
עוסק/ת ב-
נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.