אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> כשההורים עוינים זה לזה לא תתאפשר משמורת משותפת

כשההורים עוינים זה לזה לא תתאפשר משמורת משותפת

מאת: עו"ד יצחק קארו | תאריך פרסום : 08/04/2019 13:48:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, כשההורים עוינים זה לזה לא תתאפשר משמורת משותפתעו"ד יצחק קארו [אילוסטרציה חיצונית: arnoaltix, 123rf.com]

בת להורים גרושים נמצאת במשמורת האם אך מתראה עם אביה מחצית מהזמן. האם במצב כזה יש לקבוע אחריות הורית משותפת? בית הדין הרבני הסבר שלא: כשההורים לא מסוגלים להסכים ביניהם חייב להיות הורה אחד שדעתו קובעת.

בית הדין הרבני בתל-אביב דחה לאחרונה בקשת אב לקבוע אחריות הורית משותפת על בתו בת ה-5 שנמצאת כרגע במשמורת אמה. אב בית הדין הרב צבי בן יעקב והדיינים הרב יצחק הדאיה והרב משה בצרי קבעו כי העובדה שחלוקת הסדרי השהות בין ההורים שוויונית אינה חזות הכל. קביעת משמורת משותפת במצב שבו ההורים לא מסתדרים ועוינים זה לזה, נקבע, תוביל לכך למלחמות בלתי פוסקות שלא ייטיבו עם בתם.  

ההורים התגרשו לפני כ-3 שנים והמשמורת על בתם נמסרה לאם. לימים זמני השהות של הילדה עם אביה הלכו והתרבו עד שלמעשה הסדרי השהות עם הוריה הפכו לשוויונים, וכיום היא נמצאת חצי מהזמן אצל האם וחצי מהזמן אצל האב. בנסיבות אלה ביקש האב לקבוע שהמשמורת על הילדה תהיה משותפת לו ולאם.

האם התנגדה בטענה שהאב לא מתאים להיות הורה משמורן נוכח התנהגות לא ראויה (שתוכנה לא נחשף).

המטרה: ביטול המזונות

בפסק דין שהכריע לאחרונה בסוגיה, דחו הדיינים בן יעקב, הדאיה ובצרי את בקשת האב. הדיינים קבעו כי משמורת לא נגזרת בהכרח לפי חלוקת זמני השהות. "יכולים הורים לחלוק ביניהם זמני שהות", נכתב, "אולם עם זאת לילד צריך להיות עוגן – הורה שאחראי כלפיו ושיקל החלטות, גם אם בשיתוף ההורה השני".

במקרה הנוכחי מדובר בהורים שלא מסוגלים להסכים ביניהם כמעט על שום דבר ומערכת היחסים ביניהם מתאפיינת בעוינות הדדית. במצב כזה לא ייתכן שיישאו באחריות הורית משותפת, קבעו הדיינים, שכן זו מתכונת לכך שבכל נושא ועניין הכי קטן יפנו לבית הדין להכרעה.

"אנו סבורים שמשמורת משותפת יכולה להתקיים בין הורים שמערכת היחסים ביניהם מבוססת על רוגע והבנה, ובעיקר, שאין ביניהם עוינות", כתבו הדיינים.

במקרה הנוכחי נקבע כי משמורת משותפת היא "מתכון לבעיות, מחלוקות ומלחמות בלתי פוסקות" ולכן חייב להיות הורה אחד שדעתו תהיה הקובעת והמכרעת בענייני היומיום השגרתיים.

הדיינים הוסיפו כי אף שהתרשמו כי האב הורה מסור ביותר, עדיף שהמשמורת תישאר אצל האם, בין היתר משום שלהתרשמותם המלחמה שמנהל האב למשמורת משותפת לא נועדה להיטיב עם בתו אלא להביא לביטול תשלומי המזונות לאם ולזכות ב"כבוד מדומה". לפיכך, ולנוכח גילה של הילדה ובהסתמך על ההלכה העברית שלפיה בנות צריכות להיות במשמורת אמותיהן, המשמורת תישאר אצל האם.

לצד זאת, ציינו הדיינים כי על האם לשתף את האב יותר בענייני בתו ובתוך כך ביקשו מהאב למתן את תגובותיו ולהימנע מהתלהמות כלפי האם.

עו"ד יצחק קארו עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
״בניית הסכמות״: לתכנן את הזקנה ולשמור על המשפחה
עו״ד אסנת הכהן (צילום: רינת בורג)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ