אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מיסים >> לא דיווח על הכנסות של 32 מיליון ש' – עונשו הומתק

לא דיווח על הכנסות של 32 מיליון ש' – עונשו הומתק

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 26/05/2024 09:13:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Grant Durr on Unsplash

מנהל החברה טען במחוזי כי 9 חודשי עבודות השירות שהושתו עליו הן עונש מחמיר מדי, שכן דאג להחזיר את חובו למדינה. המדינה והשופטים הסכימו לקצר את העונש ל-3 חודשים

מנהל בחברת ציפויים אפוקסיים הורשע בינואר האחרון בעבירות של אי הגשת דוחות במועד, עבור שנתיים בהן הכניסה החברה 32,788,556 שקל. העונש המרכזי שנגזר עליו היה תשעת חודשי עבודות שירות. המנהל ערער למחוזי בטענה שהעונש מחמיר מדי ושמור לעבריינים שבניגוד אליו, לא הסירו את המחדל ושילמו את המס. המדינה לא התנגדה לקיצור העונש, מה שסלל את דרכם של הנשיא רון שפירא, סגניתו בטינה טאובר והשופטת עדי חן-ברק מבית המשפט המחוזי בחיפה, לקצץ ממנו שני שליש.

המערער (55) והחברה בבעלותו הורשעו בעובדות כתב האישום, שייחסו להם שתי עבירות של אי הגשת דוחות במועד לפי פקודת מס הכנסה. העבירות התייחסו לשנת 2019, בה הכנסות החברה היו 9,967,892 שקל, וכן לשנת 2020, בה ההכנסות הסתכמו לכדי 22,820,664 שקל.

בטיעוניה לעונש הדגישה המדינה כי למנהל הרשעה קודמת בשל עבירות מס ומכאן הצורך להחמיר בעונשו. בסופו של יום גזר השופט שלמה בנג'ו מבית משפט השלום בחיפה על הנאשם תשעה חודשי עבודות שירות, שמונה חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 20,000 שקל.

המנהל לא השלים עם עונשו והגיש ערעור למחוזי באמצעות עו"ד אלי סרור. טענתו המרכזית הייתה כי העונש שנגזר עליו מחמיר מדי בנסיבות העניין ושמור לעברייני מס שלא טרחו להחזיר את חובם למדינה. לטענת המנהל, כחודש טרם מתן גזר הדין הסיר את מחדליו באופן מלא ומכאן, לשיטתו, שהיה מקום להקל משמעותית בעונשו.

הנזק עולה על התועלת

בערעורו הדגיש המנהל כי השאלה האם הוסרו מחדלי כתב האישום או לא היא בעלת משמעות קריטית והרת גורל, שיש בה כדי לשנות באופן ממשי את תוצאות ההליך. לשיטתו, הסיבה האמיתית להחמרה בעונשו נעוצה בהרשעתו הקודמת ממרץ 2022 בעבירות מס מהותיות, כשלטענתו – לולא אותה הרשעה כלל לא היה מוגש נגדו כתב אישום וההליך היה מסתיים בקנס מנהלי בלבד, שכן מדובר כעת בעבירות מס טכניות בלבד.

המנהל, אב ל-2 וסב לפעוטה, הוסיף כי העבירות נשוא הערעור נעשו על רקע סחרור כלכלי אליו נכנסה החברה בתקופת הקורונה ושבגינו לבסוף קרסה, מבלי שקדם לעיכוב בהגשת הדוחות תכנון זדוני כלשהו.

לטענתו, חיובו ב-9 חודשי עבודות שירות אחרי שריצה תקופה זהה במסגרת הרשעתו הקודמת, יוביל לקריסתו המוחלטת. במסגרת זו נטען כי התועלת שתצמח מהטלת העונש שנגזר זה מכבר על המנהל בשנית קטנה בהרבה מהנזק שייגרם במניעת אפשרותו לעבוד למשך תשעה חודשים – תקופה בה יוכל להתפרנס בכבוד, לקיים את משפחתו ולשלם מסים למדינה.

טיעוני המנהל נפלו על אוזניים קשובות כשבא-כוח המדינה, עו"ד אבי אור זך, אמר במהלך הדיון שנערך במחוזי בשבוע שעבר, כי לאור הנסיבות הספציפיות במקרה זה המדינה מסכימה לקיצור תקופת עבודות השירות מ-9 חודשים ל-3 חודשים, תוך הותרת יתר העונשים שנגזרו על כנם.

ההליך הסתיים בכך ששופטי ההרכב נתנו תוקף של פסק דין להסכמות הצדדים, והורו כי עבודות השירות המקוצרות יחלו בחודש יולי הקרוב.

לפסק הדין המלא בתיק עפ"ג 32908-02-24

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מיסים באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מיסים

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ