אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> ביטוח לאומי >> נפלה ממדרגות ביתה – והוכרה כנפגעת עבודה

נפלה ממדרגות ביתה – והוכרה כנפגעת עבודה

מאת: עו"ד טארק ח'ורי | תאריך פרסום : 08/05/2023 08:32:00 | גרסת הדפסה

עו"ד טארק ח'ורי | צילום: ואסים אבו חאדרה. אילוסטרציה חיצונית: Egor Myznik on Unsplash

תושבת ירכא שירדה במדרגות בדרך לעבודה נפלה לחצר אחרי שהמעקה בו החזיקה נשבר. בית הדין לעבודה קבע שלא מדובר בתאונה שהתרחשה במעונה הפרטי

בת 42 שהשכימה קום לעבודתה ונפלה מהמדרגות בדרך לחניה ולרכב תיחשב לנפגעת עבודה – כך פסק לאחרונה בית הדין האזורי לעבודה בחיפה. התובעת, שמתגוררת בקומה השנייה של המתחם השייך לה ולמשפחתו של בעלה, נפלה אל החצר לאחר שהמעקה נשבר. השופט בועז גולדברג כתב שנטייתו הראשונית הייתה שלא להכיר באירוע כתאונת עבודה, אולם לנוכח פסיקה עדכנית של בית הדין הארצי לעבודה המכירה באירוע דומה, הוא רואה לנכון לקבל את התביעה.

התובעת מתגוררת בבית פרטי הנמצא על עמודים. הגישה אל הבית מתבצעת על ידי מדרגות חיצוניות המובילות אליו. מדובר בגרם מדרגות המחולק לשניים – החלק העליון נמצא בשימוש התובעת ומשפחתה ואילו החלק התחתון משמש את יתר דיירי המתחם, קרובי משפחתו של בעלה. התובעת נהגה מנהג בעלים בחלק העליון של גרם המדרגות, ובין היתר ניקתה אותו והציבה קקטוסים בצדיו על מנת שילדיה לא יתקרבו למעקה.

התאונה נשוא התביעה התרחשה לפני כ-4 שנים. התובעת, שעובדת כפקידה בבית עסק הנמצא בכניסה לירכא, התארגנה לעוד יום בעבודה. היא יצאה מדלת ביתה אל המדרגות החיצוניות כדי לרדת לחניה שבחצר ומשם לנסוע לעבודה. במרוצתה למטה המעקה נשבר והתובעת נפלה מגובה 3 מטרים ונחתה על עץ הנטוע בחצר. היא נחבלה ופונתה באמבולנס למרכז הרפואי בגליל שבנהריה שם אושפזה במשך חמישה ימים.

התובעת הגישה תביעה לביטוח הלאומי להכרה באירוע כתאונת עבודה, אך היא נדחתה. ביטוח לאומי נימק שמדובר בתאונה שהתרחשה בתחומי ביתה הפרטי, המוחרגת מהגדרת "תאונת עבודה" לפי החוק.

בעקבות ההחלטה הגישה התובעת את התביעה לבית הדין לעבודה בדצמבר 2021. לטענת התובעת גרם המדרגות ממנו נפלה משמש את כל השכנים העוברים דרך החצר המשותפת, וממילא הוא אינו מצוי בשליטתה על מנת שייחשב למעונה הפרטי. הנתבע לעומתה טען כי התאונה התרחשה בשטח פרטי של התובעת הנמצא בשליטתה הבלעדית, ולכן לא מדובר בתאונת עבודה. 

המדרגות – מתחם אחד

השופט גולדברג ציין שטענות הביטוח הלאומי הן כבדות משקל. כך, מהראיות עולה שהתובעת היא זו שתחזקה באופן שוטף את חלקו של גרם המדרגות ממנו מעדה. בנוסף, היה ביכולתה לדאוג לתיקון המעקה באופן שימנע את הסיכון לנפילה.

עוד כתב השופט כי "התובעת היא זו שהציבה עציצי קקטוס לאורך המעקה, היא זו שניקתה את גרם המדרגות, לפחות בחלק העליון המוביל לדירתה וחזקה עליה כי היא זו שיכולה הייתה או צריכה הייתה לדאוג לכך שיוסרו סיכונים מגרם המדרגות".

ואולם, השופט נימק כי פסיקה עדכנית של בית הדין הארצי מסייעת דווקא לעמדת התובעת. באותה פסיקה נקבע שאין לראות גרם מדרגות המוביל לבית פרטי כחלק מהבית. הארצי קבע שיש לראות בגרם המדרגות כמתחם אחד ולא ניתן לחלקו לחלקים המובילים לדירות השונות.

מכאן, הכריע השופט, שיש לקבל את התביעה מקל וחומר. שכן בפסק הדין של הארצי דובר על גרם מדרגות המוביל לבית פרטי בעוד שבמקרה זה מדובר בגרם מדרגות שחלקו משמש את כל דיירי המתחם.

לפיכך השופט הכיר באירוע כתאונת עבודה והעביר את העניין לבירור של מומחה רפואי כמקובל בהליכים אלה.

  • באי כוח הצדדים לא צוינו בהחלטה
עו"ד טארק ח'ורי עוסק/ת ב- ביטוח לאומי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום ביטוח לאומי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום ביטוח לאומי
נפצעתם בהתנדבות? מגיע לכם כסף וסיוע
עו"ד יוסי ניזרי | אילוסטרציה חיצונית: CHUTTERSNAP on Unsplash
פיברומיאלגיה: הקשר המסתורי לתאונות והזכויות בביטוח לאומי
עו"ד יוסי ניזרי | אילוסטרציה חיצונית: Sasun Bughdaryan on Unsplash
הלב של תמר קרס בזמן אזעקה – האם תוכר כנפגעת איבה?
עו"ד שירה פינקלשטיין | צילום: גיל דור, אילוסטרציה: CA Creative, Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ