אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> "לא תמיד העובד הוא הצד החלש"

"לא תמיד העובד הוא הצד החלש"

תאריך פרסום : 08/07/2021 11:53:00 | גרסת הדפסה

עו"ד הנרי הלר | צילום: רונית לה פוזה

עו"ד הנרי הלר נלחם גם עבור מעסיקים. בראיון איתו הוא מסביר כי לכל מטבע יש שני צדדים וצריך לבחון כל מקרה לגופו: "לא רוצה שמעסיקים יחששו שבית הדין תמיד לטובת העובד"

עורך הדין הנרי הלר עומד בראש משרד בוטיק אזרחי-מסחרי העוסק בתחום דיני העבודה על כל ענפיו. במסגרת שירותיו מייצג את לקוחותיו בבתי הדין לעבודה בכל רחבי הארץ וכן בהליכי גישור ובוררות, לצד שירותי ליווי משפטי בכל שלבי ההעסקה ובכל הנוגע ליחסי עבודה . כמו כן המשרד עוסק בתחום דיני המקרקעין ומלווה חברות בנייה ולקוחות פרטיים בעסקאות נדל"ן שונות. נפגשנו איתו לשיחה מרתקת

מה התחומים העיקריים שאתה עוסק בהם?

אני עוסק בעיקר בתחום דיני העבודה ודיני המקרקעין.

מה התחום שאתה מעדיף?

יש הבדל גדול בין תחום דיני עבודה לדיני מקרקעין. דיני עבודה זה המון ליטיגציה והופעה מול בתי משפט. לעומת זאת, דיני מקרקעין זה יותר פעילות מאחורי הקלעים- מכירת דירות או עסקאות בחוזים למשל. אני יותר נמשך לתחום הליטיגציה, לעמוד מול בית משפט מרגש אותי וכמובן שזה נובע בעיקר מהעובדה שאני אוהב לדבר הרבה.

למה בחרת דווקא בתחום הזה?

מהרגע שלמדתי את נושא דיני העבודה במסגרת הלימודים ידעתי שזה תחום שאני רוצה להתמקצע בו. דיני העבודה נוגעים בכל תחומי החיים וזה נושא שפוגש כל אדם בשלב כזה או אחר במהלך חייו. אפשר אפילו להגיד שאני עוסק בתחום גם מסיבה יותר אידיאולוגית. אני בעבודתי פונה הרבה יותר לקהל המעסיקים ולאו דווקא לקבוצת העובדים. לרוב אנשים נוטים לחשוב שהעובד הוא הצד היותר חלש אך לפעמים ההפך הוא הנכון.

מה אתה חושב שצריכה להיות התכונה החשובה ביותר של עורכי דין שעוסקים בתחום?

בתחום הליטיגציה חשוב מאוד לשמור על קור רוח, כמובן שגם חשוב לדעת לחשוב מחוץ לקופסא ולמצוא פתרונות יצירתיים. בתחום המקרקעין בדרך כלל מלווים לקוחות בתהליכים מאוד ארוכים ולכן צריך לגלות המון סבלנות. יש לקוחות שקונים דירה בפעם הראשונה בחייהם ומשקיעים  את כל הונם בהליך. מקרקעין זה תחום שהציבור לא כל כך מכיר לעומק ולכן צריך לשבת עם כל לקוח להרגיע אותו ולהסביר כל פרט ופרט. אני רוצה להדגיש שחשוב גם להיות סבלני כלפי עורך הדין של הצד שכנגד שגם משחק תפקיד משמעותי בתהליך.

ספר לנו על הישג מקצועי שאתה מתגאה בו:

יש כמה הצלחות שאני רואה בהן גאווה. מקרה אחד שזכור לי הוא תיק בו עובד תבע את המעסיק שלו על התעמרות בעבודה ועוד הרבה טענות קשות. אני ייצגתי את המעסיק, ובמהלך ההליך המשפטי הצלחתי להוכיח כי הדבר לא היה ולא נברא. בסוף הוכחתי שהגיעו לעובד זכויות מועטות ביותר והתביעה המנופחת נסגרה בתשלום מזערי.

מקרה חשוב נוסף היה תיק בו ייצגתי רשת מובילה בתחום המזון שנתבעה על ידי אחד מעובדיה. בית המשפט הציע לסגור את התיק בתשלום של חצי מסכום התביעה, ולמרות זאת הצלחתי להוריד את הסכום ל30% מהצעת השופטת – דבר שהוא לא מובן מאליו.

יש לך איזשהו חלום מקצועי?

אני כמובן רוצה לעלות את מודעות הציבור לזכויות שמגיעות להם בתחום דיני העבודה, אבל מטרה קצת יותר אישית היא להעביר את המסר שלמרות שבמאזן הכוחות לרוב העובד הוא הצד החלש יש מקרים בהן המעסיק דווקא הוא שיוצא נפגע. אני לא רוצה שמעסיקים יחששו שבית הדין תמיד נוטה לטובת העובד. חושב לזכור שתמיד יש שני צדדים לכל מטבע וצריך לבחון כל מקרה לגופו.

מה מיוחד במשרד שלך?

המשרד שלנו הוא משרד עם אווירה משפחתית. אנחנו כמה שותפים, כאשר כל שותף עוסק בתחום אחר של המשפט. יש לנו עו"ד לדיני משפחה, תכנון ובנייה, הוצל"פ ועוד. אנחנו בעצם מספקים שירותים כמעט בכל תחום משפטי.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה
שלא יעבדו עליכם: כל מה שצריך לדעת על העסקת בני נוער בחופש
עו"ד אסתר טיבי | צילום: איציק בוכריס. אילוסטרציה חיצונית: Ethan Johnson on Unsplash
האם קל יותר לפטר עובדים בזמן הקורונה?
עו״ד שרית לנגה כהן (צילום: אופיר הראל)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ