האם בנתה בית בצפון וביקשה להעביר את ילדיה, תאומים בני ה-11, לבית ספר סמוך אליו בניגוד לעמדת האב. השופט אסף זגורי סבר שטובת הילדים אינה מצדיקה שינוי קיצוני כזה.
בתביעה, שהוגשה על ידי האם בחודש מאי השנה, היא ביקשה לאפשר לה לשנות את מקום מגוריהם ומוסדות החינוך של שני ילדיה, תאומים בני 11.
האם סיפרה שבכוונתה לעבור לגור בבית שבנתה ביישוב קהילתי בצפון והיא מעוניינת שילדיה יעברו עמה ויתחנכו בבית ספר אנתרופוסופי קרוב ליישוב.
התאומים בהם מדובר נולדו באזור ירושלים וכשהיו כבשני שנתיים נפרדו הוריהם. בהסכם המשמורת הסכימו ההורים על משמורת משותפת וחלוקת זמני השהייה באופן שווה.
בהסכם נוסף מ-2014 הסכימו ההורים ששניהם יעברו (בנפרד) מאזור ירושלים לצפון הארץ ושבניהם יתחנכו בבית ספר מסוים הסמוך לשני היישובים שאליהם בחרו לעבור.
בכתב התביעה סיפרה האם שבאחרונה בנתה בית ביישוב קהילתי בצפון והיא מתעתדת לעבור אליו ומבקשת להעתיק מגורי הילדים אליו. בהתאם, היא ביקשה להעביר אותם מבית הספר שבו הם מתחנכים כיום (בהתאם להסכם) לבית ספר אנתרופוסופי שנמצא בסמוך לביתה החדש.
לטענתה, אין אפשרות להשאיר את הילדים בבית הספר הנוכחי מאחר שבשנת הלימודים הבאה אף אחד מההורים לא יתגורר בתחום שיפוט המועצה שבתחומה נמצא בית הספר.
היא הוסיפה שקיימת חשיבות רבה לאפשר לילדים ללמוד בבית ספר עם ילדים אחרים מסביבת מגוריהם.
האב התנגד וטען שמדובר בתביעה שכולה מתרכזת בצרכי הנוחות של האם ומתעלמת מטובת הילדים שסביבת מגוריהם השתנתה רק לפני שלוש שנים. הוא הוסיף שהיישוב החדש מרוחק ממקום מגוריו ואישור המעבר יהפוך אותו מאב דומיננטי ומעורב ל"אב של סופי שבוע".
האב הוסיף שהוא מוכן לשכור דירה במועצה המקומית בה נמצא בית הספר הנוכחי על מנת שילדיו יוכלו ללמוד שם.
שינוי מטלטל
סגן נשיא בית המשפט למשפחה בנצרת, השופט אסף זגורי, הדגיש שהחוק והפסיקה מעניקים חשיבות רבה להסכמים בין הורים ולהגנה על אינטרס הוודאות וההסתמכות של כל אחד מהם.
השופט ציין שמידי שנה סביב חודש מאי מתרבות תביעות של הורים לשנות מקום מגורים של ילדיהם תוך שבתי המשפט נדרשים לתת הכרעה חפוזה מבלי שיש בידיהם את כל המידע על המשפחה או בעלי הדין.
השופט הוסיף שהשינוי שהאם מבקשת אינו מינורי ומדובר בשינוי מטלטל בחייהם של הילדים. עוד לדבריו, "קיים יותר מקורטוב של חוסר תום לב" בהתנהלות האם שהסתירה את העובדה שהיא בונה בית ביישוב קהילתי במהלך המשא ומתן על ההסכם הקודם.
לדבריו, מהתסקירים עולה ששני הילדים משולבים היטב במקום המגורים הנוכחי מבחינה חברתית וכל שינוי בחייהם יערער את היציבות החיונית להתפתחותם ואינו מתיישב עם טובתם.
עוד לדבריו, באם יאושר המעבר יאבדו הילדים הקשר הבינאישי הקרוב והיומיומי עם האב בעוד שדחיית הבקשה לא תוביל בהכרח לפגיעה בקשר בינם לבין האם.
ממכלול השיקולים הסיק השופט שטובת הילדים אינה מצדיקה את השינוי הקיצוני שמבקשת האם ולכן דחה את בקשתה.
עם זאת השופט ציין שהכרעתו מותנית בכך שהאב יממש את הפתרון שהציע וישכור דירה בתחום המועצה המקומית בה נמצא בית הספר הנוכחי.
לא ניתן צו להוצאות.
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד איתמר לנדאו
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.