אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> פלילי >> מארגן מסיבת טבע הואשם בניהול עסק ללא רישיון - וזוכה

מארגן מסיבת טבע הואשם בניהול עסק ללא רישיון - וזוכה

מאת: עו"ד אסף קריאל | תאריך פרסום : 28/05/2019 12:19:00 | גרסת הדפסה

עו"ד פלילי, מארגן מסיבת טבע הואשם בניהול עסק ללא רישיון - וזוכהעו"ד אסף קריאל [תמונת אילוסטרציה: shubham bochiwal,unsplash]

מחלקת הרישוי במשטרה טענה שארגון האירוע עונה על הגדרת "עסק" בחוק רישוי עסקים אבל ביהמ"ש קיבל את טענת הנאשם שמסיבה אחת ויחידה לא מחייבת הוצאת רישיון.

בית משפט השלום בכפר סבא החליט לאחרונה לזכות מארגן מסיבת טבע מעבירה של הפעלת עסק ללא רישיון. השופט דרור קלייטמן דחה את טענת מחלקת רישוי עסקים במשטרה כי במסיבה שהתקיימה ביער קולה במאי שנה שעברה הופעל למעשה גן אירועים או דיסקוטק, וקבע כי הראיות לא מוכיחות שהמסיבה נערכה לצרכי רווח וכי ממילא האירוע החד-פעמי לא עונה על הגדרת "עסק" בחוק.

בכתב האישום שהוגש נגד הנאשם בשנה שעברה נטען כי הוא ניהל ויזם עסק שבו הופעלה מוסיקה באמצעות מערכת הגברה, הוגשו משקאות משכרים תמורת תשלום ונגבו דמי כניסה - כל זאת ללא רישיון ותוך עבירה על חוק רישוי עסקים.

המאשימה טענה כי באירוע השתתפו יותר ממאה אנשים והוא התקיים בשטח אש מסוכן ואף נתפסו במקום סמים מסוגים שונים. לטענתה, עדויות שגבתה, תמונות שצולמו ודו"חות הפעולה של השוטרים שהגיעו למקום מעידים שלא היה זה אירוע פרטי אלא עסק שמחייב הוצאת רישיון - כמו כל דיסקוטק וגן אירועים. העובדה שהנאשם, העוסק בתחום המוסיקה, תכנן את האירוע לאורך זמן מעידה אף היא, כך לטענת המאשימה, כי מדובר בעסק.

הנאשם טען להגנתו כי מסיבה חד-פעמית שאורגנה דרך הפייסבוק והשתתפו בה כמאה אנשים לא מחייבת הוצאת רישיון. הנאשם הוסיף כי לא הוכח שנגבה תשלום על האלכוהול, ואף לא נגבו דמי כניסה מראש אלא בשלב מסוים, כפי שנהוג במסיבות אלה, עבר אחד המשתתפים עם כובע ואסף תרומות לצורך כיסוי עלויות.

לא הכלי המתאים

ואכן, השופט קלייטמן קבע כי "המאשימה לא הוכיחה כי מדובר במסיבה שנערכה על ידי הנאשם לצרכי רווח ובדרך של עסק ולא נסתרה טענת הנאשם כי הוא ארגן את המסיבה אך עלותה מומנה בהשתתפות מרצון של מי שהיה מעוניין בכך מהמשתתפים".

השופט הדגיש כי גם אם היה מוכח שהנאשם הרוויח מהמסיבה לא היה בכך כדי להרשיעו בעבירה המיוחסת לו, שכן האיסור המילולי בחוק האוסר על אדם "לעסוק בעסק" ללא רישיון מתאים. המילה "עסק" - לפי מילון אבן שושן - היא מקום מסחרי הפועל בקביעות ולא באופן חד-פעמי.

משכך, קבע השופט, כי חוק רישוי עסקים אינו הכלי המתאים ללחום בתופעה של אירוע חד-פעמי, אף שקיומו היה בעייתי בין היתר מאחר שהתקיים בשטח אש ללא תיאום מראש, ללא בירור מול הרשויות לגבי התנאים הנדרשים לצורך הבטחת שלום המשתתפים ותוך שימוש בסמים.

בנסיבות אלה, אם כך, החליט השופט קליימן לזכות את הנאשם מהעבירה שיוחסה לו בכתב האישום.

* עו"ד אסף קריאל עוסק במשפט מסחרי ורישוי עסקים

** הכותב לא ייצג בתיק

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום פלילי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום פלילי
ששת תפקידי הסנגור: משלב ביצוע העבירה ועד להגשת כתב אישום
עו"ד יעקב שקלאר |אילוסטרציה: Helloquence on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ