אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> מי שיכול לכסות חובות בזמן סביר לא צריך חדלות פירעון

מי שיכול לכסות חובות בזמן סביר לא צריך חדלות פירעון

מאת: עו"ד אייזיק סטולוב | תאריך פרסום : 07/02/2021 21:18:00 | גרסת הדפסה

עורכי דין הוצאה לפועל, מי שיכול לכסות חובות בזמן סביר לא צריך חדלות פירעוןאילוסטרציה: Allef Vinicius on Unsplash

בקשה של חייב הוצאה לפועל לעבור למסלול חדלות פירעון נדחתה לאחר שהרשמת הגיעה למסקנה שהוא יכול לשלם את כל החובות שלו ב-3 שנים

רשמת לשכת ההוצאה לפועל בנצרת לירון זרבל-קדשאי החליטה לאחרונה לסגור תיק חדלות פירעון שפתח גבר בן 38 עקב חובות של כ-75 אלף שקלים. הרשמת קבעה כי הליך חדלות פירעון מיועד למי שאינו מסוגל לשלם את מלוא חובותיו תוך זמן סביר. במקרה הנוכחי, החייב עובד, אין לו ילדים והוצאות משמעותיות ובמצבו הוא יכול לכסות את החובות תוך 3 שנים בהליך הוצאה לפועל רגיל. "לא תצמח כל תועלת ממתן צו לפתיחת הליכים אשר רק יכביד, ייקר ואולי אף יאריך את תקופת פירעון החוב", נכתב בהחלטה.  

נגד החייב נפתחו שני תיקי הוצאה לפועל בסכום כולל של כ-74 אלף שקלים. בנוסף, הוא צבר חוב של 1,375 שקלים למרכז לגביית קנסות. לפני כ-3 חודשים ביקש לעבור למסלול של חדלות פירעון ולהוציא צו לפתיחת הליכים.

לאחר שפתיחת התיק אושרה סירבה הנושה העיקרית של החייב, שהחוב כלפיה עומד על כ-62 אלף שקלים, להצעות הפירעון שלו. הראשונה עמדה על 21,600 שקלים, השנייה 50,000 שקלים ב-40 תשלומים והשלישית כיסוי מלוא החובות בתיקי ההוצאה לפועל (לא כולל המרכז לגביית קנסות) ב-59 תשלומים. במקום זאת, ביקשה הנושה לחייב אותו לשלם 3,500 שקלים בחודש מה שיביא לכיסוי החוב בשליש מהזמן שהציע.

בהחלטה שהוציאה הרשמת לירון זרבל-קדשאי לאחר מכן היא קבעה כי מאחר שהחייב מציע לשלם 99% מהחובות אין כל צורך בניהול הליך חדלות פירעון וההליך ימשיך בהתאם להסדרים הרגילים של חוק ההוצאה לפועל.

החייב הגיש בתגובה בקשה להימנע ממחיקת ההליך, וטען כי ההצעה שלו התבססה על הבטחת בני משפחה שיעזרו לו כספית אבל הם חזרו בהם. עוד הוא טען כי ייתכן שיפוטר מעבודתו בשל משבר הקורונה ולא יצליח לעמוד בתשלומים.

המבחן התזרימי

אבל הרשמת זרבל-קדשאי לא שוכנעה שיש צורך בהליך חדלות פירעון מאחר שהתרשמה כי החייב נמצא במצב כלכלי שמאפשר לו לכסות את מלוא החובות תוך זמן סביר בהליך רגיל של הוצאה לפועל.

הרשמת ציינה כי הליכי חדלות פירעון מיועדים למי שנמצא שלא יכול לשלם את החובות שלו במועד או בזמנים שנקבעו בחוק ההוצאה לפועל. זה מה שנקרא "המבחן התזרימי".

הרשמת הסבירה כי לפי חוק ההוצאה לפועל, תקופת פריסת חוב ריאלית נעה בין 3 ל-4 שנים, תלוי בגובהו, ואפשר להאריך אותה גם ל-6-7 שנים אם הנושים והחייב מסכימים. רק מי שאין לו פתרון בגדרי חוק ההוצאה לפועל ולא יוכל לחזור למעגל החיים הכלכלי בתקופה סבירה יועבר להליכי חדלות פירעון. השופטת הדגישה בהקשר הזה כי חדלות פירעון הוא הליך שכרוך בעלויות לא מבוטלות. על כן,  פתיחתו "בפני מי שיכול לשאת בתשלום מלוא חובותיו בתקופת פירעון סבירה, תוביל להכבדה ולהקצאת משאבים מיותרת ואף לא תועיל לחייבים, אשר ידרשו לשאת בהוצאות ההליך בנוסף לתשלום החובות".

במקרה הנוכחי הרשמת ציינה כי החייב אדם צעיר, שלא אמורות להיות לו הוצאות מחייה גבוהות בהתחשב בכך שאין לו ילדים והוא מתגורר ביחידת דיור משפחתית. הוא משתכר 7,000-10,000 שקלים בחודש ולא הוכיח שעבודתו נמצאת בסכנה. בנסיבות אלה אין שום סיבה שלא יכסה את חובותיו ב-36 תשלומים, קבעה הרשמת, והורתה על סגירת התיק.

עו"ד אייזיק סטולוב עוסק/ת ב- הוצאה לפועל
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל
פשיטת רגל: גן עדן לחייבים?
עו"ד רותם זיגדון, צילום: יניב נגר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ