סגן מנהל סניף במגה מצא את עצמו מחליף את המנהלת שיצאה לחופשת לידה ובמקביל מבצע המון משימות שוטפות עקב מחסור בכוח אדם. הוא עבר התקף חרדה ונותר עם נכות
השופט אריאל ברגנר קיבל לאחרונה תביעה שהגיש סגן מנהל סניף לשעבר ברשת "מגה" נגד הרשת והמבטחת שלה, מנורה. התובע סיפר שהתבקש להחליף את מנהלת הסניף בחופשת הלידה שלה, ובתקופה זו, שארכה כשלושה חודשים, נאלץ לבצע משימות רבות בסניף לצד עמידה בייעדי הניהול. הוא נותר עם פוסט טראומה ויפוצה בכ-130,000 שקל.
התובע, יליד 1956, הועסק במגה כסגן מנהל סניף במשך 17 שנה (בין השנים 1997-2014). בנובמבר 2012 הוא לקה בהתקף חרדה, לטענתו בעקבות לחץ שהופעל עליו בעבודה. לדבריו, תפקידו בפועל חרג מגבולות היכולות הסבירות של עובד בודד.
הוא סיפר שבחודשים יוני-אוגוסט 2012 מנהלת הסניף יצאה לחופשת לידה והוא נאלץ לבצע גם את תפקידה בנוסף לעבודתו. הדבר יצר עומס רב ותנאי העסקה לא אנושיים שגרמו לו ללחץ רב ולשעות עבודה רבות מאוד.
הוא תיאר יום עבודה טיפוסי שהחל בסיור רגלי בסניף לקראת פתיחתו לקהל, פתיחת דלתות חירום, איסוף והרמה של שאריות קרטונים שנותרו במעברים ופינויים, ניקיון מכונת שטיפה, מילוי דו"ח בריאות הציבור, בדיקה פיזית של מוצרים ופינוי פגי תוקף מהמדפים, פינוי שאריות מוצרים, בדיקת טמפרטורה בחדרי הקירור, ועוד.
במשמרת ערב נוספו לאותן משימות גם פעולות של סגירת הקופות, סגירת יום עבודה במחשב, סגירת הכספת, וידוא ניקיון והכנסת פריטים לקירור, נעילת דלתות חירום, הכנסת עגלות, טיפול במערכת האזעקה וככל שיש צורך הזמנת המוקד והמתנה להגעת נציג, וסיור רגלי בסניף.
מלבד המשימות היומיות הקבועות, נדרשו ממנו משימות משתנות על בסיס שבועי או חודשי הכוללות ספירות מלאי, שרטוט של הסניף, סידור הסחורה לפי השרטוט והכנת שילוט מתאים. בנוסף היה עליו לבנות תכנית שיווקית, להזמין את המוצרים מהספקים, לפנות פריטים שאינם במבצע, להציב פריטים משתתפים על הסטנדים ועוד.
העובד הדגיש שמאחר שהסניף סבל ממצוקת כוח אדם הוא עבד גם כמשלוחן וכמחסנאי, תפקידים הכרוכים באמץ פיזי רב, ומילא מקום של עובדים נעדרים בכל המחלקות.
לאור הלחץ הרב בו היה שרוי, התובע פנה בבקשת עזרה למנהלת האזור, שוחח עמה, שלח לה הודעות מייל, אך נתקל באוזניים ערלות, באטימות ובביקורת נגדית בוטה.
בנובמבר 2012, במהלך עבודתו חש מצוקה ולחץ בחזה. הוא פונה לבית חולים שם נרשם כי הוא סובל מכאבים בחזה, ייתכן על רקע סטרס נפשי.
אלא שהמעסיקה הכחישה את הקשר בין תחלואיו של העובד לבין מקום העבודה. לשיטתה, התובע הועסק במשימות ניהוליות שגרתיות ורגילות לחלוטין.
מאמץ מוגבר
השופט אריאל ברגנר מבית משפט השלום בפתח תקווה קבע שהמעסיקה התרשלה. הוא קיבל את גרסת התובע וקבע שעל רקע מצוקת כוח האדם הוא נאלץ לבצע משימות של עובדים אחרים שנעדרו. התנאים ומתכונת העבודה הערימו עומס ולחץ על התובע לעמוד ביעדים בפרק זמן נתון ובמאמץ מוגבר.
בנסיבות אלה היה על המעסיקה להעמיד לרשות התובע את ההדרכה המתאימה לאופן ביצוע העבודה ובפרט על רקע היעדר ניסיונו בניהול. זאת, במקביל להעמדת כוח אדם מספק.
השופט השתכנע שיש קשר סיבתי בין העומס לבין מצבו הנפשי של התובע, שנותר עם 30% נכות. הוא הוסיף שהתובע סובל מהפרעה פוסט טראומתית כרונית המלווה ברמה גבוה מאוד של חרדה.
בסיכומו של דבר חויבה המבטחת של מגה (מנורה מבטחים) לשלם לתובע פיצוי בסך 110,730 שקל בתוספת שכ"ט עו"ד בסך 20% והוצאות.
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו״ד אליסה אורנים
עוסק/ת ב-
נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.