האישה לקחה את האבידה והשאירה את פרטיה בעמדת המודיעין בקניון. כשבעלת השקיות גילתה ששכחה אותן היא השיגה מארומה את צילומי האבטחה ופרסמה תמונות של האישה, תוך שביקשה מאלפי עוקביה לזהות את ״הגנבת״
בבית משפט השלום בבאר שבע התקבלה לאחרונה תביעת לשון הרע שהגישה אישה נגד פעילת חברתית מבאר שבע וחברת ׳ארומה׳. התובעת מצאה שקיות של ׳זארה׳ שהנתבעת שכחה בסניף של ארומה בגראנד קניון בעיר. היא ניגשה לעמדת המודיעין והשאירה את פרטיה. מאוחר יותר באותו ערב היא גילתה שהרשת סוערת בעקבות פוסטים מכפישים שפרסמה נגדה הנתבעת שסברה שהיא גנבה לה את השקיות. הנתבעת תפצה ב-61,000 שקל וארומה ב-35,000 שקל.
האירועים נשוא התביעה התחילו במרץ 2017 כשהנתבעת, תושבת באר שבע, פעילה חברתית ושדרנית לשעבר ברדיו דרום, בעלת 5,000 חברים בפייסבוק ו-17,000 עוקבים, יצאה עם בתה ונכדתה לקניות בגראנד קניון.
היא קנתה לבתה ונכדיה מתנות יום הולדת בחנות זארה והפריטים נארזו בשלוש שקיות. לאחר הקניות ישבה הנתבעת עם בתה ונכדתה בבית קפה ארומה בקניון. בסיום הביקור היא שכחה את השקיות בבית הקפה.
בשלב כלשהו היא הבחינה ששכחה את השקיות וחזרה לבית הקפה אך לא מצאה אותן. הנתבעת ביקשה מעובדי ארומה לצפות במצלמות האבטחה כדי לברר מה עלה בגורל השקיות, ותיעדה את הסרטונים שהוצגו לה באמצעות הטלפון הנייד שלה.
בשלב זה היא חזרה לביתה והעלתה פוסט בו נרשם בין היתר: ״אולי מישהו מכם מזהה את הבחורה הזו?...לפני שעה היא גנבה לי 3 שקיות של זארה בגראנד קניון״. כשעה לאחר מכן היא העלתה פוסט נוסף בו רשמה ״אולי כאן תזהו את הגנבה״. פרסום נוסף בוצע בקבוצת מאמאשבע – האמהות של באר שבע, המונה מעל 35,000 חברות. פוסט רביעי פורסם בשעה 22:34 של אותו ערב בו הנתבעת קוראת לתובעת ״להחזיר את הדברים ולבקש סליחה״.
לפני פרסום הפוסט האחרון פנתה לנתבעת אחת מעובדות המודיעין בקניון, שנחשפה לפרסומים, וכתבה לה שהאישה שמצאה את הפריטים השאירה את מספר הטלפון שלה בעמדת המודיעין. הנתבעת לא הסירה את הפרסומים לאחר שקיבלה הודעה זו.
התובעת גילתה את הפרסומים רק מאוחר יותר באותו ערב מאחר שהייתה בשיעור ספורט. היא נכנסה למצב נפשי קשה ביותר ובעלה צלצל לנתבעת והודיע לה שהשקיות אצל אשתו ויש כאן טעות חמורה אך ללא הועיל. הנתבעת סירבה לפרסם התנצלות או הבהרה שהתובעת איננה גנבת, גם לאחר שהושבו השקיות.
מאוד הגיוני
השופטת רחלי טיקטין עדולם מבית משפט השלום בבאר שבע קיבלה את גרסת התובעת במלואה. היא כתבה שסרטון אבטחה של הקניון תומך בדברי התובעת כי זמן קצר לאחר שישבה בארומה פנתה לעמדת האבידות והמציאות עם השקיות ושוחחה עם העובדת במקום.
השופטת ציינה כי חרף הסרטון ועל אף שהוגש תצלום מהתכתבות בקבוצת ווטסאפ של עובדות המודיעין מערב האירוע, ממנו עולה שאחת העובדות רשמה שהייתה מישהי שאמרה לה ששכחו שקיות של זארה בארומה, המשיכו הנתבעות להחזיק בטענה לפיה התובעת ביצעה גניבה.
השופטת הבהירה שהוכח כי התובעת לא גנבה את השקיות ולא התכוונה לגנוב אותן. ״זה מאוד הגיוני שהתובעת חשבה ללכת למודיעין״ ציינה השופטת. היא הוסיפה שגם אם הנתבעת חשבה שהפייסבוק הוא מקום טוב לחפש את השקיות שלה, ניתן היה לפרסם את הפוסט בדרך אחרת שאינה פוגענית.
ביחס להתנהלות ארומה כתבה השופטת שבהתאם לחוק הגנת הפרטיות היה עליה לסרב לבקשת הנתבעת לצפות בצילומים ללא צו שיפוטי. ״מצלמות האבטחה לא נועדו לאפשר ללקוח אחד של ארומה לערוך חקירות פרטיות על לקוח אחר של ארומה״, כתבה.
בסופו של דבר הנתבעת חויבה לפצות את התובעת ב-46,000 שקל בתוספת הוצאות בסך 15,000 שקל. ארומה חויבה לפצות את התובעת על הפגיעה בפרטיות בסך של 20,000 שקל בתוספת הוצאות של 15,000 שקל.
- ב״כ התובעת: עו"ד רונן טל, עו"ד ורד אברהם
- ב״כ הנתבעת: עו"ד חן בניון
- ב״כ ארומה: עו"ד רועי בראונר
עו"ד שרון מאירי עוסק/ת ב- לשון הרע
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.