עורך הדין לא הגיב, וזוגתו של הלקוח קיבלה פסק דין בהעדר הגנה לטובתה בהליך משפטי בנוגע לבנם. האיש גייס עורכת דין חדשה שהצליחה לבטל את פסק הדין
בית המשפט למשפחה בירושלים הורה לאחרונה על ביטול פסק דין שניתן בהעדר הגנה נגד גבר, המנהל בימים אלה הליך משפטי נגד זוגתו לשעבר בנוגע לבנם המשותף. פסק הדין ניתן לאחר שבא-כוח האב נמנע מלהגיב להחלטות שיפוטיות, עקב קריאתו לשירות מילואים פעיל במלחמת "חרבות ברזל". השופטת הילה גלבוע תיקנה את העוול, לבקשת עורכת דינו החדשה של האב.
עורך הדין הקודם של האב, כמו אזרחים רבים אחרים, עזב הכול ב-7 באוקטובר והתגייס לשירות מילואים פעיל, שאת סופו הוא עדיין לא רואה. אחרי שהאב ועורך הדין שלו לא הגיבו להחלטות שיפוטיות, האם קיבלה לידיה ביוני האחרון פסק דין בהעדר הגנה.
בבקשה שהגיש האב לבית המשפט באמצעות באת-כוחו החדשה, עו"ד עדי חן, הוא עתר לביטול פסק הדין. לטענתו התוצאה המתקבלת מפסק הדין היא קשה ביותר ופוגעת בבנו, בטובתו וברווחתו, ובקשר ביניהם.
בתוך כך סיפר האב שהוא מתגורר בחו"ל בשליחות מטעם המדינה, וכי בעקבות שיבושים במערכות התקשורת במקום מגוריו נבצר ממנו להתעדכן ב'נט המשפט' על ההחלטה המורה לו להגיב.
מנגד טענה האם, באמצעות עו"ד תמר ברש-אבירם, שהיא מתנגדת לביטול פסק הדין. לטענתה מדובר בהתנהלות חסרת תום לב של האב, אשר במשך שנה התעלם מההליך המשפטי ביודעו שעורך דינו משרת במילואים ואינו פנוי לטפל בתיק.
לשיטת האם האחריות לניהול התיק בנסיבות האמורות מוטלת על כתפי האב, והיה עליו לעקוב באדיקות אחר מתן ההחלטות. משלא עשה זאת, טענה, אין לו להלין אלא על עצמו.
תוצאה לא סבירה
השופטת גלבוע הסבירה שקיימות שתי עילות המאפשרות ביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד: ביטול מחובת הצדק – שיופעל במקרים בהם נפל בפסק הדין פגם היורד לשורש ההליך, בנסיבות בהן לא בוצעה המצאה כדין (=מסירת ההחלטה לידיעת בעל הדין); וביטול לפי שיקול דעת בית המשפט – כשאין מחלוקת שבוצעה המצאה כדין.
מסקנת השופטת הייתה שבמקרה זה לא בוצעה המצאה כדין. היא ציינה שלפי המופיע ב'נט המשפט', הן עורך דינו הקודם של האב והן האב בעצמו לא צפו בהחלטות השונות שניתנו בהליך והורו להם להגיב.
לדברי השופטת, משאין מחלוקת שלא בוצעה המצאה של ההחלטה האחרונה בתיק לידי האב או בא כוחו, הרי שנפל בפסק הדין פגם היורד לשורש ההליך. מצב זה, לדבריה, מצדיק היעתרות לבקשה מחמת "חובת הצדק".
"דברים אלו יפים ביתר שאת שעה שמדובר בשירות מילואים פעיל, בו שהה בא-כוח המבקש דאז במהלך מלחמת חרבות ברזל, החל מיום 7.10.23 למשך חודשים ארוכים", כתבה השופטת והוסיפה: "אין זה סביר כי המבקש ייפגע כתוצאה משירות המילואים בתקופת המלחמה, ותישלל ממנו זכות הגישה לערכאות, שהינה בגדר זכות יסוד".
לפיכך השופטת הורתה על ביטול פסק הדין שניתן בהעדר הגנה ועל פתיחת התיק מחדש, בכפוף לכך שהאב ישלם הוצאות בסך אלף שקלים.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.