אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> משפחה במשבר: גישור וגירושין בצל הקורונה

משפחה במשבר: גישור וגירושין בצל הקורונה

מאת: גילה עיני, עו"ד ומגשרת | תאריך פרסום : 19/03/2020 11:09:00 | גרסת הדפסה

גילה עיני, עורכת דין ומגשרת

השהייה בין ארבעה קירות מייצרת קרקע פוריה לסכסוכים, אבל כדאי לזכור שהמגפה לא תימשך לנצח ולהימנע מצעדים דרמטיים

כל עורך דין העוסק בדיני משפחה יודע היטב שחודשי ספטמבר-אוקטובר "עמוסים" בטלפונים ומיילים. רגע אחרי שהחגים נגמרים, כמעט באופן מסורתי (תרתי משמע), עם ישראל נחלץ מהסבך המשפחתי היישר אל מחשבות על פרידה, גירושין ומדרגות הרבנות. כאשר התא המשפחתי נכנס לתקופת החגים כאשר הוא כבר "סוחב" על כתפיו מבעוד מועד, משקעים ומחלוקות, הם מתעצמים כמו בתיבת תהודה בשל הזמן הממושך ביחד, ההוצאות הכספיות והמעורבות המשפחתית.

כעת, מגפת הקורונה מייצרת אפקט דומה - הקרקע פוריה לסכסוכים, משום שאנו ניצבים בפני שורה ארוכה של פרמטרים שיכולים לאתגר כל תא משפחתי, וביתר שאת תאים משפחתיים שמאותגרים זה מכבר.

סגירת מוסדות החינוך, שדורשת מההורים להקריב ימי עבודה ולחלק ביניהם את נטל הטיפול בילדים, הצורך בבידוד בשל חשיפה לאדם שסובל מקורונה או שחשוד ככזה, ושלל נסיבות נוספות, מאלצים אותנו לשהות זמן רב ביחד בין ארבעה קירות. בעוד שיש משפחות שעבורן הגיבוש הכפוי דווקא יוכלו להוציא את העגלה מהבוץ, במקרים מסוימים המגמה תהיה הפוכה לחלוטין.

אם לא די בכך, תקופת הקורונה גם חושפת אותנו להוצאות כספיות גדולות לצד ירידה בהכנסות, והדחק הכלכלי מגביר את הלחץ נפשי.

אי הוודאות יכולה להוציא כל אחד משיווי משקל, ומדובר במתכון בטוח שעלול לסדוק את הקיר המשפחתי, קל וחומר אם היו בקיר סדק או שניים עוד לפני פרוץ הנגיף.

כבר במשבר? הכירו את יתרונות הגישור

עבור זוגות שהגיעו לקורונה כשהם כבר מצויים במשבר משלהם,  מומלץ להימנע מצעדים דרמטיים, ורצוי לפנות לנתיב של גישור.

גישור במשפחה הוא הליך שבמסגרתו בני הזוג יכולים לשרטט ביחד את עתידם ואת עתיד ילדיהם, מבלי להיכנס למאבקי כוח יקרים, מתישים וארוכים בבתי משפט.

הניסיון מלמד שכאשר גישור משפחה נעשה בתום לב ובנפש חפצה, עם מגשר בעל ניסיון שמשלב מקצועיות עם רגישות, ובני זוג שמשכילים לראות את מעלותיו ויתרונותיו של הגישור, התוצאה בהתאם. מומלץ שהמגשר יהיה עורך דין שעוסק בדיני משפחה, כך שיוכל לבחון היטב את נסיבות המשפחה, ויעמידן אל מול הפסיקה העדכנית בנושא.

גם במקרה שאין מנוס מלהתגרש, הליך הגישור עשוי להניב הסכם גירושין הוגן, ראוי ומדויק יותר לצרכי התא המשפחתי ולטובת הילדים, בהתאם לנסיבות הכלכליות בהווה ובעתיד.

לפני שמחליטים על גירושין

קוראים יקרים, שימו לב. ימי הקורונה לא יימשכו לנצח. אמנם ייתכן שתהיה זו תקופה ארוכה, יש שסבורים שאף תיארך חודשים לא מעטים, אך ללא ספק יבוא היום שבו היא תחלוף.

לכן מומלץ שלא להעצים את המתח המשפחתי יתר על המידה, ולנסות לפעול תוך שיקול דעת, קבלה והכלה. זכרו כי בדומה לכם, גם בן או בת הזוג שלכם חשים מצוקה ודחק.

במידה שהימים בבית בחיק המשפחה מסמנים עבורכם את "הקש ששבר את גב הגמל", וברגע שהיום נגמר אתם רצים לאינטרנט לקרוא על "פתיחת תיק גירושין" או "כמה עולה להתגרש", רצוי מאד שלא לפעול בפזיזות.

גירושין אינם עניין של מה בכך. הם דורשים תכנון מקדים, שרטוט אסטרטגיה, קבלת החלטות והתנהלות נבונה. שימו לב כי המלצות ועצות מחברים אמנם עשויות להפיג מעט את המתח, אך עלולות להיות רק קרדום לחפור בו. "החברה שהתגרשה" ו"החבר שעבר את זה" לא באמת מסוגלים להציג בפניכם את התמונה במלואה.

כמו שאין משפחה שדומה לרעותה, כך כל הליך גירושין הוא שונה. בפרט אם מדובר על גירושין של הורים לילדים קטינים, אשר יעמדו (שלא ברצונם) במרכז ההליך לקביעת מזונות, זמני שהות ועוד.

החשיבות של ייעוץ משפטי

אם אתם שוקלים ברצינות להתקדם לכיוון גירושין או פרידה, פנו בהקדם למשרד עורכי דין העוסק בדיני משפחה על מנת לבחון את הסיטואציה שבפניה אתם עומדים.

למשל, מה הדין לעניין חלוקת הרכוש ואיזון המשאבים? מה הצפי מבחינת זמני שהות של הילדים? מה שיעור המזונות המוערך? והאם נכון יותר מבחינתכם לעבור את ההליך בית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה?

בשיחה עם עורך דין תקבלו ייעוץ לגבי צעדים נוספים שתוכלו לנקוט. עורך הדין יסביר לכם על האלמנט "הסופי" שביציאה לדרך של גירושין ועל נקודת האל-חזור, ולרוב ינסה לעמוד על המצב לאשורו, ולבדוק לאור ניסיונו האם אתם באמת בשלים להחלטה כה דרמטית.

סביר להניח שתוצענה לכם גם דרכי ביניים שימנעו הליך גירושין כואב, כמו גישור משפחה, גירושין בהסכמה על ידי עריכת הסכם גירושין, ופתרונות יצירתיים כמו הסכם שלום בית ולחילופין גירושין.

בכל מצב – השאירו את הילדים מחוץ לגירושין

דגש חשוב נוסף שאי אפשר לסיים בלעדיו הוא הילדים. חשוב מאד לעשות הכל כדי להשאיר את הדור הבא מחוץ לסכסוך. זכרו כי ככל שהדבר היה תלוי בהם, הילדים היו מעדיפים שהוריהם ימשיכו לחיות זה עם זה באושר ובעושר.

בגירושין שבהם הילדים הופכים לכלי בידי אחד הצדדים או שניהם, התוצאה הסופית תהיה עגומה. לא בכדי, אחד האלמנטים המובילים בפסיקה בבתי המשפט בישראל בנושא גירושין הוא "עיקרון טובת הילד".

הורים חייבים לדעת לשים את טובת הילדים מעל לכל שיקול אחר. ידוע כי זוגות שמשכילים להתיר את הנישואין בדרך של דיאלוג, על ידי גישור משפחה או עריכת הסכם גירושין הוגן, מעלים במידה רבה את הסיכוי להתחיל את הפרק הבא בחייהם באופן מוצלח עבורם ועבור ילדיהם.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
הסכם זוגי: ״סירת ההצלה״ שלכם בימים סוערים
עו״ד אסנת הכהן (צילום: רינת בורג)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ