בית המשפט קבע שתיעוד פסיכיאטרי של המתלוננת, לפיו היא מניפולטיבית שתשקר בקלות כדי להרוויח משהו, אינו מאפשר להאמין לגרסתה. מה גם שכבר הגישה בעבר תלונת שווא
"שתיין וצרכן סמים החוגג במסיבות אורגיות": כך תיארה גרושת איש קבע בצה"ל, אשר הועמד לדין בגין אלימות כלפיה, את החיים במחיצתו. אחרי שעזב אותה לטובת אחרת, התלוננה האישה במשטרה ובעקבות זאת הוגש נגדו כתב אישום המייחס לו מספר אישומים, כמו תקיפה הגורמת חבלה של ממש, איומים והיזק לרכוש במזיד. אלא שהשופטת אדנקו סבחת-חיימוביץ מצאה כי לאישה היסטוריה של שקרים, מה שסלל את דרכו של הנאשם לזיכוי מחמת הספק.
כנגד הנאשם, מפקד ימ"ח המשרת מזה 25 שנה בצה"ל, הוגש ביולי 2020 כתב אישום הנושא חמישה אישומים בגין אלימות כלפי גרושתו בתקופת נישואיהם. בין היתר הואשם האיש כי חנק אותה לעיני בנם, הכה אותה עם מקל של מטאטא, שבר לה את המחשב הנייד כשהיה בגילופין והשליך עליה נעל שגרמה לה לסימנים, כשהיו במלון באילת.
במענה לאישום הכחיש הנאשם את המיוחס לו. ביחס לאירוע ההכאה במטאטא טען הנאשם כי דווקא המתלוננת היא שהכתה אותו ואת הילדים. הוא תיאר את מערכת היחסים עמה כ"רכבת הרים של רגשות", כאשר פעמים רבות היו התפרצויות, צעקות ואלימות מצד גרושתו. לדבריה, היא טיפוס דרמטי שעושה פרובוקציות.
לשיטת הנאשם גרושתו התלוננה עליו במשטרה כנקמה על כך שעזב אותה לטובת אחרת, ואחרי שגילתה כי טס עם זוגתו הנוכחית לחופשה בברצלונה.
מנגד טענה המתלוננת בעדותה כי לאורך 14 שנות נישואיהם חוותה אלימות מצד הנאשם. מלבד זאת, לטענתה, בעלה לשעבר נהג לצרוך אלכוהול, להשתתף בסמים ולקחת חלק במסיבות אורגיות – דבר שפגע בה עד עמקי נשמתה.
לתמיכה בגרסתה הגישה התביעה, בין היתר, הקלטת שיחה של המתלוננת עם אמו של הנאשם, בה נשמעת האחרונה לכאורה משחירה את פני בנה.
עשתה "הצגה משכנעת"
השופטת סבחת-חיימוביץ כתבה שישנם מספר עניינים המטילים צל ממשי על מהימנותה של המתלוננת. אחד הקשיים נגע לתיעוד שמסרה האישה לחוקרים, ובפרט הקלטת השיחה המפלילה-לכאורה עם חמותה לשעבר. בהקשר לכך העידה החמות כי דברי הבלע שאמרה על בנה במהלך השיחה הוצאו מהקשרם, שכן בתחילת השיחה, שלא הוגשה כראיה, הצהירה המתלוננת שבכוונתה להתאבד, והיא ניסתה להניא אותה מכך באמצעות השחרת בנה.
"הגם שאפשר היה לעודד את המתלוננת אחרת ולא דרך השחרת הנאשם, אני מקבלת את הסברי העדה כי אמרה דברים בשבחה של המתלוננת ובגנותו של הנאשם כדי להרגיע ולפייס אותה", כתבה השופטת.
קושי נוסף עלה מתיעוד פסיכיאטרי שהציג את המתלוננת כ"אימפולסיבית הנוטה לדרמטיזציה", וככזו שלא תהסס לשקר כדי להשיג רווח משני. בתוך כך נמצא שהיא הודתה בעבר כי הגישה תלונת שווא נגד הנאשם.
המתלוננת ניסתה אמנם להיחלץ מהתיעוד הבעייתי, כשסיפרה כי אינה מתמודדת נפש אלא עשתה בהנחיית עורכת הדין של בעלה לשעבר "הצגה משכנעת" בפני רופאיה כדי לשחררו ממעצר. ואולם, השופטת דחתה את גרסתה שהרי גם לאחר השחרור ממעצר, ולמעשה עד היום, האישה מטופלת נפשית בבית חולים. המסקנה היא, לדברי השופטת, שהתיעוד הרפואי משקף נאמנה את מצב המתלוננת, ואין מדובר בשקרים שסיפרה כדי לסייע לבעלה דאז.
לנוכח המקובץ ובשל הקושי להאמין לגרסת המתלוננת, הורתה השופטת על זיכוי הנאשם מחמת הספק.
- ב"כ המדינה: עו"ד הדר פרשר
- ב"כ הנאשם: עו"ד זוהר ברזילי
עו"ד אילן אלימלך
עוסק/ת ב-
פלילי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.