אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> נשם רעל: עובד נמל שנפטר מסרטן ריאות הוכר כנפגע עבודה

נשם רעל: עובד נמל שנפטר מסרטן ריאות הוכר כנפגע עבודה

מאת: עו"ד לינוי אולניק | תאריך פרסום : 30/06/2020 13:12:00 | גרסת הדפסה

עוד תאונות עבודה, נשם רעל: עובד נמל שנפטר מסרטן ריאות הוכר כנפגע עבודהעו"ד לינוי אולניק | צילום: אלון וגנפלד (אילוסטרציה: Benjamin le Roux on Unsplash)

ביטוח לאומי התעקש שהמחלה התפתחה בעיקר בגלל עישון כבד אבל בית הדין לעבודה העדיף את עמדת הרופאה התעסוקתית שלפיה עבודה בקרבת אסבסט, סיליקה ומנועי דיזל הייתה מסוכנת יותר

אלמנתו של מנהל תפעול בנמל אילת זכתה בתביעה נגד ביטוח לאומי לאחר שהוכיחה כי סרטן הריאות שגרם למותו של בעלה בגיל 71 הוא תוצאה של תנאי העבודה ולא של עישון כבד. פסק הדין שניתן לאחרונה על-ידי השופטת חופית גרשון-יזרעאלי מבית הדין לעבודה בתל-אביב התבסס על חוות דעת של מומחית ברפואה תעסוקתית שמצאה כי החשיפה של המנוח בעבודה לחומרים רעילים כמו אסבסט גולמי, סיליקה ואדי מנועי דיזל הייתה הגורם העיקרי להתפתחות המחלה.

המנוח עבד כמחסנאי ומנהל תפעול בנמל בשנים 1969-1993, כשברוב הזמן לא השתמש בציוד מגן בגלל החום באילת וחוסר מודעות לסכנות הטמונות בנשימה של חומרים רעילים.

כ-20 שנה אחרי שסיים לעבוד הוא אובחן עם סרטן ריאות במצב מתקדם וכעבור כ-3 שנים הלך לעולמו. לאחר שנפטר תבעה אלמנתו מביטוח לאומי להכיר בו כנפגע עבודה בטענה שהמחלה נגרמה בעקבות החשיפה הממושכת והאינטנסיבית לרעלים בעבודתו אך התביעה נדחתה, והיא נאלצה לפנות לבית הדין לעבודה.

במסגרת ההליך מונתה מומחית רפואה תעסוקתית לבחינת הקשר הסיבתי בין העבודה לבין המחלה.

בחוות דעת שהוגשה בשנה שעברה קבעה המומחית כי אף שהמנוח סבל מעודף משקל וסכרת והיה מעשן כבד, יש סבירות גבוהה של מעל 50% כי הסרטן התפתח בעקבות החשיפה לגורמים מסרטנים ודאיים. בהקשר הזה הפנתה המומחית לכך שאסבסט, פליטות ממנועי דיזל וסיליקה הוכרו רשמית כגורמים מסרטנים. בתוך כך הדגישה המומחית כי השילוב בין עישון לבין חשיפה ממושכת לאסבסט מעלה משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן ריאות.

ביטוח לאומי ביקש מהמומחית להבהיר את העמדה שלה מאחר שלטעמו הגורם העיקרי להתפתחות הסרטן היה העישון. אבל המומחית חזרה על המסקנה שלה שלפיה לחומרים המסרטנים בעבודה הייתה השפעה גדולה יותר.

התובעת ביקשה לאמץ את המסקנות של המומחית ולקבוע שהמחלה של בעלה הייתה מחלת מקצוע או לחילופין נגרמה על דרך המיקרוטראומה (חשיפה חוזרת וממושכת שהובילה לבסוף להתפתחות המחלה).

אבל ביטוח לאומי דבק בעמדתו, טען שקביעת המומחית היא השערה בלבד ואף הוסיף כי כלל לא הוכח שהמנוח נפטר מהמחלה.

בתגובה הגישה התובעת מסמכים רפואיים כדי להוכיח שבעלה נפטר בהוספיס אחרי שהמחלה התפשטה, וטענה כי ביטוח לאומי נוהג בחוסר תום לב שכן סיבת המוות כלל לא הייתה במחלוקת.

לא במקום

למען הסר הספק החליטה השופטת גרשון-יזרעאלי לבקש את עמדת המומחית וזו השיבה כי המנוח נפטר מסרטן ברמת ודאות של יותר מ-50%. למרות זאת, ביטוח לאומי התעקש שסיבת הפטירה הישירה נותרה עמומה.

השופטת קבעה כי הפקפוק בסיבת המוות לא היה במקום וקיבלה את חוות הדעת של המומחית גם בעניין זה וגם בנושא הקשר הסיבתי.

בפסק הדין נקבע כי חוות הדעת הייתה מפורטת ומנומקת ועלה ממנה בבירור כי לחשיפה הנשימתית לחומרים הרעילים בעבודה הייתה השפעה מכרעת על התפתחות המחלה. למעשה, היא הראתה כי די היה בחשיפה ממושכת לאסבסט כדי לגרום לסרטן ריאות.

לאור זאת השופטת קיבלה את התביעה וקבעה כי המנוח היה נפגע עבודה גם עקב מחלת מקצוע וגם על דרך המיקרוטראומה.

ביטוח לאומי חויב לשלם לתובעת 8,000 שקל הוצאות – סכום גבוה יחסית להליך מסוג זה.

עו"ד לינוי אולניק עוסק/ת ב- נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
נפגעתי בתאונת דרכים ‒ מה עושים עכשיו?
עו"ד מרים כפרי קהן. צילום: רובי קהן
פיצוי על הטרדה מינית: מדריך לקורבן
עו״ד שרית חרל״פ (צילום: סם יצחקוב)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ