אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> לשון הרע >> סוף הסאגה? הר"י תפצה רופא בכיר ב-102 אלף ש׳ על לשון הרע

סוף הסאגה? הר"י תפצה רופא בכיר ב-102 אלף ש׳ על לשון הרע

מאת: עו״ד רוני חייט | תאריך פרסום : 30/06/2024 19:32:00 | גרסת הדפסה

עו״ד רוני חייט (אילוסטרציה חיצונית: Sasun Bughdaryan, Unsplash)

ההסתדרות הרפואית פרסמה באתר שלה שהתובע עושה שימוש מטעה בתואר "פרופסור". בית המשפט קבע שהפרסום מהווה לשון הרע לנוכח מינויו כפרופסור אורח בשתי אוניברסיטאות בארץ

השופטת אורנה סנדלר-איתן קיבלה לאחרונה תביעת לשון הרע שהגיש ד"ר יורם פינקלשטיין נגד ההסתדרות הרפואית בישראל. מדובר בסכסוך ארוך שנים בין הצדדים שנוגע למחלוקת בעניין האפשרות של ד"ר פינקלשטיין להקדים לשמו את התואר "פרופסור". ההסתדרות הרפואית פרסמה כי התובע עושה שימוש בלתי ראוי בתואר לפני שמו. אף שעמדתה התקבלה בעבר בבית המשפט, כעת נקבע שמדובר בלשון הרע.

התובע הוא בעל דוקטורט ברפואה ודוקטורט נוסף במדעים. הוא עבד שנים רבות כרופא בכיר וכמנהל היחידה לאבחון נוירולוגי ולטוקסיקולוגיה במרכז הרפואי שערי צדק.

בעבר נמנה התובע על חברי הסגל בפקולטה לרפואה באוניברסיטה היוקרתית וונדרבליט בארה"ב, בדרגת "פרופסור עמית". 

התביעה עסקה בשני פרסומים. האחד מופיע באתר הר"י מחודש ספטמבר 2011 והשני באתר החדשות של דוקטורס אונלי, המשוייך להר"י ופונה לציבור הרופאים, משנת 2017.

בפרסום הראשון צוין כי התובע משתמש בתואר "פרופסור" שקיבל באוניברסיטת וונדרבליט באופן שאינו ראוי, ותוך הטעיית הציבור. בפרסום השני נכתב כי לפי פסיקת בית המשפט העליון התובע לא יוכל עוד להתהדר בתואר פרופסור כמקדים את שמו משום שלא קיבל הכרה לכך משום מוסד להשכלה גבוהה בישראל וגם לא ממשרד הבריאות. 

התביעה היא המשך של מחלוקת רבת שנים בין התובע לבין פרופ' אבינועם רכס, יו"ר הלשכה לאתיקה רפואית בהר"י, החתום על הפרסום הראשון מ-2011. התובע תבע בעבר את פרופ' רכס בגין לשון הרע עקב הפרסום הראשון.  

ב-2016 קבע בית המשפט המחוזי כי הפרסום אכן מהווה 'לשון הרע', אלא שפרופ' רכס נהנה בעניין זה מהגנת 'אמת דיברתי' ותביעת ד"ר פינקלשטיין נדחתה. 

בקשת רשות ערעור שהגיש ד"ר פינקלשטיין לבית המשפט העליון נדחתה ב-2017 ונקבע כי הוא לא רשאי להקדים את התואר 'פרופסור' לשמו אלא רק לציין זאת בשורה השנייה לחתימתו. בעקבות זאת פרסמה הר"י את הפרסום השני. 

בתביעה הנוכחית ביקש התובע להורות להר"י למחוק את הפרסומים ולפצות אותו על הפגיעה בשמו הטוב. הוא ציין כי ב-2021 מונה כפרופסור אורח על ידי הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית. הוא אף קיבל מינוי כ'פרופסור אורח' בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון. 

הר"י טענה כי מינויו של התובע כפרופסור אורח עדיין אינו מאפשר לו להקדים את התואר 'פרופסור' לשמו, אפשרות השמורה לגישתה לפרופסורים מן המניין. 

שינוי נסיבות

השופטת אורנה סנדלר-איתן מבית משפט השלום בירושלים הבהירה שלנוכח המינויים באוניברסיטאות בארץ, חל שינוי נסיבות בנוגע למעמדו האקדמי המוכר של התובע. 

בנסיבות אלה, הפרסום הראשון המתייחס לשימוש שעשה התובע בתואר 'פרופסור' על בסיס התואר שקיבל מאוניברסיטת וונדרבליט, אינו עדכני. באופן דומה, גם הפרסום השני אינו משקף באופן נאות את השימוש בתואר כיום על ידי התובע.

"פגיעתו הרעה של הפרסום בשמו הטוב של התובע מתמשכת והולכת, ללא שנגרע ממנה דבר, וזאת חרף שינוי הנסיבות שחל במעמדו האקדמי המוכר של התובע בישראל", כתבה. היא ציינה שפרשנות הר"י, לפיה פרופסורים אורחים אינם רשאים להשתמש בתואר 'פרופסור' לפי כללי האתיקה, אינה מבוססת. 

בסיכומו של דבר חייבה השופטת את הנתבעת להסיר את הפרסומים ולפצות את התובע בסך של 72,000 שקל בתוספת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך של 30,000 שקל.

  • ב"כ התובע: עו"ד אשר אקסלרד, עו"ד ציפי אוחנה קפש
  • ב"כ הנתבעת 1: עו"ד אהוד ארצי ממשרד עוה"ד ש. הורוביץ ושות'
  • ב"כ ההסתדרות הרפואית: עו"ד אילן סובל
עו״ד רוני חייט עוסק/ת ב- לשון הרע
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום לשון הרע באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות












כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ