הנהג הדורס יצא מחניה של סופרמרקט בחולון ופגע בעגלת הקניות של בן ה-93, שנפל ומת. ביהמ"ש התחשב בו לנוכח תרומתו למשפחות שכולות
6 חודשי עבודות שירות, 6.5 שנות פסילה ופיצוי בסך 10,000 שקל – אלה העונשים שהוטלו על גבר שדרס למוות קשיש לפני כשלוש שנים בעיר חולון. בעקבות התאונה הקטלנית הורשע הנהג בגרימת מוות בנהיגה רשלנית. השופט איתי הרמלין קבע שלנוכח עברו התעבורתי הנקי יחסית של הנהג ותרומתו הרבה לחברה, יש לגזור עליו את עונש המינימום הקבוע בחוק לעבירה שבה הורשע, וללא שהות בפועל מאחורי סורג ובריח.
התאונה התרחשה בשלהי 2020, בעיצומה של תקופת הקורונה. בשעת ערב שם הנאשם (74) פעמיו, יחד עם בתו ונכדתו, לכיוון סופרמרקט באזור התעשייה של חולון. כשהבחינו יושבי הרכב כי הסופר עמוס בבני אדם, הם החליטו לעשות אחורה פנה ולשוב על עקבותיהם. באותה שעה חצה את הכביש היוצא מהחניון קשיש כבן 93 שסיים לערוך קניות וגרר אחריו עגלה.
הקשיש כבר הספיק לחצות את רוב הדרך עד לאי-התנועה, אלא שברגע האחרון פגע הנאשם באמצעות צדו השמאלי של רכבו בעגלת הקניות. תוצאת הפגיעה הייתה הרסנית: הקשיש מעד על הכביש ונחבל, ולאחר מספר שעות נקבע מותו בבית החולים. בעקבות התאונה הועמד הנהג לדין והורשע כאמור בגרימת מוות בנהיגה רשלנית, עבירה שהעונש עליה נע בין חצי שנה לבין שלוש שנות מאסר בפועל.
בשלב הטיעונים לעונש עתרה המדינה להשית על הנאשם עונש שלא יפחת מתשעה חודשי מאסר. בהקשר לכך סיפר בנו של המנוח כי למרות גילו המופלג היה אביו בריא ומותו השפיע קשות על משפחתו ובפרט על אמו, שנפטרה אף היא כשנה לאחר מכן.
ההגנה, לעומת זאת, ביקשה להסתפק בשירות לתועלת הציבור או בעבודות שירות לתקופה שלא תעלה על תשעה חודשים.
קנס אחרון ב-2010
השופט הרמלין ציין כי לצד העובדה שהנאשם במעשיו פגע בערך קדושת החיים, יש לזקוף לטובתו מספר נסיבות מקלות. כך, התאונה התרחשה בשעת ערב כאשר הן בגדי הקשיש והן עגלתו היו כהים. בנוסף, אין מחלוקת שהנאשם נסע במהירות המותרת ולא הפר תמרור או רמזור כלשהו. גם העובדה שמדובר באזור תעשייה – להבדיל משכונות מגורים – שבו חציית כבישים על ידי הולכי רגל היא מעשה פחות שכיח, נלקחה בחשבון לטובת ההגנה.
לזאת הוסיף השופט את נסיבותיו האישיות החיוביות של הנאשם. כך, במישור התעבורתי הקנס האחרון אותו שילם היה לפני כ-13 שנה, ואף הוא היה בסך 250 שקל בלבד על נהיגה במהירות של פחות מ-20 קמ"ש מעל המותר.
בהיבט האישי והחברתי צוין שהנאשם הוא יתום צה"ל החבר מזה שנים בארגון אלמנות צה"ל ומסייע רבות למשפחות שכולות. לבית המשפט אף הוצג מכתבו של מנכ"ל הארגון, שהרעיף שבחים על הנאשם וכתב שהוא "איש משפחה למופת, בעל קריירה מכובדת ומוערך על ידי סביבתו האישית והמקצועית".
בנסיבות אלה קבע השופט שיש לגזור על הנאשם את מינימום העונש הקבוע בחוק – 6 חודשי מאסר, שירוצו בדרך של עבודות שירות. כמו כן נידון הנאשם לפסילת רישיון נהיגה ל-6.5 שנים, 6 חודשי מאסר על תנאי, ו-3 שנות פסילה על תנאי.
לסיום קבע השופט ש"כביטוי סימבולי בלבד לערך של קדושת החיים" הוא גם מחייב את הנאשם לפצות את עיזבון המנוח ב-10,000 שקל. השופט הסביר שסעד הפיצוי שמור בעיקרון לתיקים אזרחיים, ולכן פסק פיצוי סמלי בלבד.
- ב"כ המדינה: עו"ד רוית שפיר
- ב"כ הנאשם: עו"ד אורן אדרת
עו"ד אלבאש היית'ם
עוסק/ת ב-
תעבורה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.