שיתוף פעולה בין עורך-הדין לחוקר פרטי יכול להכריע את גורל ההליך המשפטי
החוקר הפרטי נהנה מאז ומתמיד מהילה של מסתורין אפוף מסך של ערפל. בארץ, פרשיות כגון: "האזנות הסתר" ו"הסוס הטרויאני" הפנו את אור הזרקורים אל משרדי חקירות שונים וחשפו את מעורבותם המסועפת בתחומים כלכליים, תעשייתיים וחברתיים. בשנים האחרונות יותר ויותר עורכי-דין מבינים שההצלחה בתיקים משפטיים לא יכולה להתבסס רק על ידע משפטי, נרחב כל שיהיה, או שופט "נוח". המגמה שמסתמנת כיום מורה שהשענות על עובדות בשטח ושיטת פעולה המניחה בבסיסה את הנוסחה "מידע-כוח-הצלחה", מוכיחה את עצמה כיעילה. כך נולד שיתוף הפעולה בין עורכי-דין לחוקרים פרטיים.
במקרה בו היה מעורב משרדנו נדרשנו להתחקות אחר פעולותיו של אדם שחתם על תצהיר בהקשר של מכירת דירה. אחרי החתימה, התכחש החותם לעניין כולו וטען שלא רק שלא היה מעורב וחתימתו זויפה, אלא שהוא בכלל עיוור עם מסמכים רשמיים (כולל הכרה מהביטוח הלאומי) המאשרים זאת, וממילא אין באפשרותו לחתום בכתב ידו. במעקב פשוט ותצפיות חשאיות נראה ה"עיוור", כשהוא מטייל עם נכדתו ברחוב סואן בביטחון מופגן. כשניגש אליו החוקר עם מפה קטנה, ושאל כיצד להגיע לכתובת מסוימת, הפגין האיש אזרחות טובה, וכשכולו נכון לעזור, הציץ במפה, הוריד משקפיו, וגילה בקיאות מעולה באותיות הקטנטנות של הרחובות במפה. כך הופרכה טענת האיש בדבר הזיוף, ויתרה מזאת, ה"עיוור" אף זכה לתביעה מהביטוח הלאומי להחזרת כל הכספים שקיבל במרמה במהלך עשרות השנים בהן התחזה לעיוור.
לא בכדי הפכו החוקרים הפרטיים ליד ימינם של העוסקים בחוק, עורכי-דין שהכניסו לשורותיהם חוקרים פרטיים שעובדים אתם בצמוד על התיקים, גילו כי ביכולתם להיתרם רבות ולסייע בכך ללקוחותיהם. חוקר פרטי שעובד "סולו" או כחלק מהצוות המשפטי, יכול לאתר ולנתח מידע על המתחרים, למנוע האזנות סתר, לחשוף "סוכנים כפולים", למנוע שבירת צופני מאגרי מידע ממוחשבים, לצמצם הדלפות, גניבות והפצת אינפורמציה שגויה ליריבים.
עורכי הדין שהתנסו בשיתוף פעולה עם חוקרים פרטיים, לא בנקל יוותרו על שירותיהם-כי זהו שילוב מנצח.
החוקרים הפרטיים החברים ב-W.A.D – איגוד הבלשים העולמי, וב- ASIS – האיגוד האמריקאי לביטחון תעשייתי מתענגים לראות כיצד חוקרים פרטיים בעולם הגדול משתלבים בצורה אינטגרלית במערכי אבטחת מידע במפעלים השונים וכיצד מתפתח בתנופה ה"מודיעין העסקי" של חברות אמריקאיות כגון: מוטורולה, חברת המזון קלוג, חברת הגז הגדולה אמריגז, ג'ונסון אנד ג'ונסון, סיבא גייגי וחברות אירופאיות כגון: סימנס ומרצדס-בנץ.
יותר ויותר פקולטות למנהל עסקים מעבירים קורסים אקדמאיים ומקצועיים כשלחוקרים הפרטיים יש מה לתרום בתחום "הקרב על המידע" וטוב יעשו משרדי עורכי הדין באם יצרפו למשרדם בעל משרד חקירות כיועץ מקצועי ו/או כחוקר פעיל שיוכל לאתר ולנתח מידע על מתחרים, למנוע האזנות סתר, לחשוף "סוכנים כפולים", למנוע שבירת צופני מאגרי מידע ממוחשבים (ראה פרשת מגה), לצמצם הדלפות, גניבות ולהפיץ מדי פעם אינפורמציה שגויה ליריבים כי זהו הנשק המתוחכם של המאה הבאה ומי שיקדים – ירווח לו.
אין ספק שמעמדם של החוקרים הפרטיים הולך ומתחזק ונחיצותם הולכת ומורגשת ועל כן שימוש והפעלה נכונים על ידי ציבור עורכי הדין הינם לתועלת כולם – כולל בתי המשפט כיוון שניהול המשפט נעשה יעיל יותר, מהיר יותר וצודק יותר.
- מוקה קריגר – חוקר פרטי העוסק בחקירות מזה 42 שנים ובעל משרד חקירות "שרלוק" – חקירות איכות.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.