תופעה של כפל ביטוחי מתרחשת כאשר אותו סיכון מגודר באמצעות שני ביטוחים (או יותר). מתי זה בזבוז כסף ובאילו מקרים תקבלו פיצוי כפול?
ביטוח הפך בשנים האחרונות למוצר מבוקש ביותר. בין אם מדובר בביטוח בריאות, רכב, חיים או משכנתה – ריבוי הביטוחים עשוי לגרום לבלבול בכל הנוגע לסיכונים השונים אותם הם נועדו לגדר. התוצאה היא שאנחנו עשויים למצוא עצמנו מבוטחים פעמיים (או יותר) עבור אותו סיכון. האם יש לכפל הביטוחי הזה הצדקה או שמדובר בבזבוז כסף לשווא?
עו"ד מיכאל זילברברג, המתמחה בתביעות ייצוגיות בדגש על תחום הביטוח, הגיע לאולפן על מנת לעשות סדר בנושא הסבוך. בראש ובראשונה הוא ממליץ לכל אדם החושש מפני כפל ביטוחי מיותר לעשות בדיקה באתר "הר הביטוח". בנוסף, הוא ממליץ להיעזר בסוכן ביטוח על מנת שיסנן עבורנו איזה ביטוח באמת נדרש ואיזה מיותר.
אבל נניח שגיליתם כפל ביטוחי, האם הוא בהכרח מיותר? כאן צריך להבדיל בין סוגי הביטוחים השונים: אם מדובר בביטוח מבנה המבוטח עתיד לקבל בגין התממשות הסיכון פיצוי רק מאחת הפוליסות; לעומת זאת, ככל שמדובר בביטוח מפני שבר ברגל או ביד – כמות הפיצויים שתתקבל היא ככמות הביטוחים שנרכשו.
בהנחה שהכפל הביטוחי לא מסייע בקבלת יותר מפיצוי אחד, האם ניתן לקבל החזר כספי על הביטוחים העודפים והמיותרים? אם גיחכתם למקרא השאלה – אתם בכיוון הנכון. חברות ביטוח אינן ששות לשלם למבוטחיהן פיצוי, ובטח שלא להחזיר להם כסף עבור רכישת הפוליסה. עם זאת, במקרים נדירים זה בהחלט אפשרי, במיוחד אם קיבלתם סיוע מסוכן ביטוח.
ברקע הדברים חשוב להבין שחברות הביטוח השונות נהנות מלובי חזק ביותר ומייצוג של משרדי עורכי הדין הגדולים בארץ. מסיבה זו מומלץ שאת ההתנהלות הכספית בין "האזרח הקטן" לבין אותם תאגידי ענק יעשה הראשון באמצעות סוכן ביטוח או עורך דין מתחום הביטוח, שבמידת הצורך ינקוט עבורו בהליך משפטי.
ערב כניסתה לתוקף של הרפורמה למניעת כפל בביטוחי הבריאות, כדאי שתאזינו לפרק העושה סדר בנושא >>
עו"ד מיכאל זילברברג עוסק בתביעות ייצוגיות בדגש על תחום הביטוח
עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.