אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תמ"א 38 >> עו"דקאסט 76 | התחדשות עירונית – מדריך למשתמש

עו"דקאסט 76 | התחדשות עירונית – מדריך למשתמש

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 27/05/2024 15:21:00 | גרסת הדפסה

עו"ד יוסי רוזנשטיין והמגישה טלי מץ

איך מתחילים בפרויקט תמ"א או פינוי בינוי? מה זה "נציגות דיירים"? ומיהם בעלי המקצוע שפשוט חייבים להיות חלק מהתהליך? הכנו לכם את מורה הנבוכים המושלם

התחדשות עירונית אינה "זבנג וגמרנו". מדובר בתהליך ארוך וסבוך המערב שחקנים רבים ולוקח מספר שנים. מטבע הדברים, הסכנות האורבות לבעלי דירות המבקשים להתחדש עם נכס נוצץ מהניילונים – אינן מבוטלות. איך מתחילים במסע המפרך לעבר הדירה החדשה וכיצד להישמר מהסכנות שבדרך? לצורך כך שוחחנו הפעם עם עו"ד יוסי רוזנשטיין, מתמחה בתחום ההתחדשות עירונית.

המונח הראשון שעל כל משתתף פוטנציאלי בהתחדשות עירונית להכיר הוא "נציגות דיירים". בחירת הנציגות היא גם הצעד הראשון שעל בעלי הדירות לנקוט במטרה להניע את הפרויקט. מדובר למעשה בקבוצת דיירים שתפקידה לשמש פה לכלל בעלי הדירות. אגב, חברי הנציגות פועלים בהתנדבות כך שכדאי מאוד לבחור דיירים שביצוע הפרויקט קרוב ללבם.

שחקנים נוספים שבלעדיהם התחדשות עירונית לא תוכל לצאת אל הפועל הם עורך הדין מטעם הדיירים, מפקח הבנייה, השמאי וכמובן – היזם. בהקשר לכך יש לציין שאחת הסכנות הכי גדולות בהתחדשות עירונית היא בחירת יזם חסר ניסיון. כמו בחיים, גם בהתחדשות עירונית "אין חכם כבעל ניסיון" ויש לוודא שבוחרים יזם בעל מוניטין וניסיון מוכחים בביצוע פרויקטים מהסוג המבוקש.

התרשמתם מיזם מסוים? אל תמהרו לסגור איתו. אחת ההמלצות הכי חשובות בהקשר הזה היא לראיין, בסיוע עורך הדין, מספר יזמים בעלי ניסיון, מוניטין ואיתנות פיננסית – כך שבסוף הדרך תישארו עם זה שהכי מתאים למשימה.

נקודה נוספת שחשוב לשים אליה לב היא עצם היתכנות הפרויקט, ונסביר. ישנם מקרים בהם בעלי הדירות "רותמים את העגלה לפני הסוסים" ופוצחים בפעולות השונות שנועדו לקדם התחדשות עירונית באזור מגוריהם, מבלי שבדקו קודם שהדבר בכלל אפשרי. לכן רצוי שעוד בטרם בחירת היזם תערוך הנציגות, בסיוע עורך הדין, בדיקה במוסדות הרלוונטיים של העירייה על מנת לוודא שהאזור "כשיר" להתחדשות עירונית.

אגב, בדרך זו תוכל הנציגות אף לצבור ידע חשוב על האזור המיועד להתחדשות עירונית, אשר ישמש אותה במשא ומתן העתידי מול היזם.

אילו ביטחונות חשוב לדרוש מהיזם במסגרת התחדשות עירונית? מהו האתגר הגדול ביותר בפרויקט מסוג זה? ואיך בוחרים עורך דין שישמור על האינטרסים שלי כדייר? התשובות בפרק שלפניכם >>

עו"ד יוסי רוזנשטיין עוסק בהתחדשות עירונית, פינוי בינוי ו- תמ"א 38

עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תמ"א 38 באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תמ"א 38

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ