אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> ירושות וצוואות >> עו"דקאסט 84 | "כולה צוואה, מה כבר יכול להסתבך?"

עו"דקאסט 84 | "כולה צוואה, מה כבר יכול להסתבך?"

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 22/07/2024 09:11:00 | גרסת הדפסה

עו"ד עמרם נהרי ומגישת הפודקאסט טלי מץ

תתפלאו, אבל לא צריך הרבה כדי שצוואה תיפסל ולא תקוים. הדברים שכל אדם שמתכנן לחתום על צוואה חייב לדעת

עריכת צוואה נתפסת כמעשה פשוט לכאורה: לוקחים דף ועט, כותבים אילו נכסים נרצה להוריש ולמי, מוסיפים תאריך וחותמים. אלא שבפועל, המרחק בין העלאת הצוואה על הכתב לבין מימושה אחרי מות המוריש רב למדי. חוק הירושה מונה מספר פגמים בצוואה שבמקרה הטוב עלולים רק לעכב את קיומה ובמקרה הרע – לבטל אותה לחלוטין. רוצים לדעת מהם? האזינו לפרק המיוחד של עו"דקאסט בהשתתפות עו"ד עמרם נהרי המתמחה בענייני ירושות וצוואות.

השיחה נפתחה בעצם החשיבות של עריכת צוואה, שנדמה כי אין צורך להכביר עליה מילים. ללא צוואה, עיזבונו של נפטר יחולק על-פי ברירת מחדל שקבועה בחוק, וכל אדם צריך לשאול את עצמו האם זהו רצונו האמיתי.

אלא שגם בהנחה שאדם עשה את הבחירה הנכונה לערוך צוואה – עליו להיזהר ולערוך אותה באופן תקין וללא פגמים שעלולים לערער ברגע האמת את תוקפה. כך למשל, יש לשים לב שהצוואה נערכת בסביבה סטרילית ונטולת לחצים, כשהמוריש צלול ומבין על מה הוא עומד לחתום ומבלי שהופעלה עליו השפעה בלתי הוגנת. במידה שלעורך הדין קיים ספק בנוגע לכשירות המוריש, ההמלצה היא להימנע מהחתמתו על הצוואה ולהפנות קודם אותו לבדיקה רפואית שתאשר כי הוא כשיר לחתום.

חשוב להבהיר: לא כל פגם בצוואה שולל את תוקפה. כך למשל, אדם יכול לערוך צוואה המנוסחת בבהירות אך לא מתייחסת לכל הרכוש שלו. לדוגמה: פלוני מוריש בצוואה את דירתו ורכבו לאשתו, ושוכח לציין שיש לו גם מניות בחברה. במקרה זה המניות יחולקו בהתאם לכללי "הירושה על-פי דין", כלומר האישה תפסיד חצי מהן. חבל, לא?

דוגמה נוספת לצוואה תקינה-כושלת, בבחינת הניתוח הצליח אך החולה מת, היא עריכתה ללא התייחסות למוטבים של המוריש בביטוחים השונים שלו. רבים אינם יודעים, אך לפי החוק צוואה אינה חלה על פוליסות ביטוח. בהתאם לכך, אדם שערך צוואה לטובת אשתו השנייה, אך "שכח" להסיר את אשתו הראשונה כמוטבת בקופת הגמל – מסתכן בכך שגרושתו תהיה זו שתזכה מן ההפקר ותקבל את חסכונותיו לידיה.

אם קראתם עד כאן, בטח הבנתם שמלאכת עריכת צוואה אינה פשוטה כפי שאולי נדמה. אנו מזמינים אתכם להאזין לפודקאסט המלא וללמוד עוד על ה"עשה ולא תעשה" שכל אדם שמתכנן לחתום על צוואה חייב לדעת. האזנה נעימה >>

עו"ד עמרם נהרי עוסק בירושות וצוואות

עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום ירושות וצוואות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום ירושות וצוואות
צו השעה: צריך לאפשר עריכת צוואות מרחוק
עו"ד זאב ולנר | צילום: ניר קידר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ