בתקופה שבה תוחלת החיים נמצאת במגמת עלייה, ייפוי כוח מתמשך יכול להגן על כולנו מפני קשיי הזקנה. אבל בנסיבות טראגיות, בעיות קוגנטיביות יכולות לקרות לכל אחד בכל גיל
תוחלת החיים בעולם נמצאת בעלייה מתמדת. בגיל מבוגר, עולים הסיכויים לחוות קשיים קוגניטיביים כמו אלצהיימר ודמנציה. ייפוי כוח מתמשך נועד לתת מענה לקשיים הללו. על מנת להבין מי נגד מי בתחום היחסית חדש הזה שוחחנו עם עו"ד משה בן דוד, מחבר הספר "ייפוי כוח מתמשך, אפוטרופסות וחלופותיה – הלכה ומעשה".
לצד היתרונות הרבים שיש לייפוי כוח מתמשך חשוב להיות מודעים גם לחסרונות. אחד הבולטים שבהם הוא העדר פיקוח מובנה על מיופה הכוח, באופן שעלול להקים חשש מפני ניצול את מייפה הכוח. מסיבה זו חשוב מאוד שמייפה הכוח ימנה אדם עליו הוא סומך בעיניים עצומות, על מנת שישמש עבורו פה אם וכאשר כשירותו תישלל. המשימה לוודא שאין פתח לניצול מוטלת גם – ואולי ביתר שאת – על עורך הדין שמכין את ייפוי הכוח המתמשך.
למידע נוסף על הכלי המשפטי המהפכני הזה וטיפים מבעל ניסיון עשיר בתחום, האזינו לפרק המלא >>
עו"ד משה בן-דוד, מחבר הספר "ייפוי כוח מתמשך, אפוטרופסות וחלופותיה – הלכה ומעשה", עוסק ב- ייפוי כוח מתמשך
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.