אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> עמדה לקבל הפטר ואז התברר: העבירה כספי ירושה לבן מאחורי הגב

עמדה לקבל הפטר ואז התברר: העבירה כספי ירושה לבן מאחורי הגב

מאת: עו"ד אסף ברבי | תאריך פרסום : 30/01/2022 16:24:00 | גרסת הדפסה

עוד פשיטת רגל, עמדה לקבל הפטר ואז התברר: העבירה כספי ירושה לבן מאחורי הגבעו"ד אסף ברבי | אילוסטרציה: Alexander Mils, Unsplash

אחרי שכבר סלחו לחייבת על שהעבירה לבנה כספים ממכירת דירתה, השופט קבע שהיא לא זכאית להתחשבות נוספת. היא חויבה למסור לנאמן כ-340 אלף שקלים

השופט עבאס עאסי מבית המשפט המחוזי בירושלים קיבל לאחרונה בקשה של נאמן להורות לחייבת בפשיטת רגל להעביר לידיו כ-306 אלף שקלים שקיבלה בירושה מאימה בתוספת הפרשי ריבית והצמדה. זאת, לאחר שהתברר שהסתירה את הכספים והעבירה אותם לבנה אפילו שההליך כבר החל. ההחלטה התקבלה רגע לפני שהחייבת זכתה בהפטר בהסדר שלפיו הייתה אמורה להעביר לקופת הנושים רק 50,000 שקלים. כתוצאה מכך, מתן ההפטר נדחה עד למסירת הכספים.

החייבת פנתה להליך פשיטת רגל ב-2015. כשנתיים לאחר מכן התברר שב-2013 היא ובעלה מכרו דירה והעבירו את הכספים שקיבלו – 535 אלף שקלים –  לבנם, וזה רכש באמצעותם דירה משלו. בזמנו טען הנאמן שלפחות חצי מהכסף שייך לחייבת ומדובר בהענקה פסולה שצריך לבטל. למרות זאת, בסופו של דבר קיבלו הצדדים המלצת פשרה של בית המשפט והוסכם שבשל מצבה הכלכלי הקשה תקבל החייבת הפטר אחרי שתשלם לקופת הנושים 50,000 שקלים בלבד.

אלא שאז גילה הנאמן שהחייבת הסתירה כספים נוספים. בבקשה שהגיש הנאמן להעברת הכספים לידיו הוא טען כי התברר שב-2016 ירשו החייבת ואחיה את הדירה של אמא שלהם ומכרו אותה תמורת 2.6 מיליון שקלים. חלקה של החייבת, שעמד על כ-306 אלף שקלים הועבר לחשבון נאמנות ומשם לבנה. הנאמן טען כי מאחר שהכספים הגיעו לחייבת אחרי שהחלה בהליך הם שייכים לנושים.

החייבת  התגוננה בטענה שהיא מסרה לנאמן מידע על הירושה של אמא שלה והוחלט לוותר לה ולהעניק לה הפטר אחרי שתשלם 50,000 שקלים בלבד. עוד נטען כי הכספים שקיבל בנה היו מחלקו של אחד האחים שלה שהיה חייב לה כספים.

לא זכאית לחסד נוסף

אבל השופט עבאס עאסי קבע כי הנאמן ובית המשפט כבר נהגו כלפי החייבת ובנה "בחסד רב והרבה לפנים משורת הדין" כשמחלו על העברת הכספים שקיבלה עבור הדירה שלה. "לא ניתן לחזור על מעשה חסד מפליג שכזה בכל הנוגע לדירת העיזבון, בייחוד כאשר החייבת נקטה בהסתרה בעניין זה", כתב.

השופט ציין כי בניגוד לטענת החייבת סוגיית הירושה של אמה לא הוזכרה בזמן אמת, ובחקירה שנערכה לה אצל הנאמן היא מסרה שאין לה זכויות בעיזבון של האם. אחר כך, כששאלו אותה על כך בבית המשפט היא השיבה שהיא לא זוכרת.  

השופט הוסיף כי החייבת ובנה לא הציגו כל ראיה לכך שהכספים שקיבל היו מחלקו של האח. בתוך כך הוא הדגיש כי גם אם זה היה נכון, ממילא הכספים היו שייכים לנאמן מאחר שהם היו מגיעים לחייבת עבור החוב של אחיה.

לפיכך בקשת הנאמן התקבלה ונקבע כי החייבת לא תקבל הפטר עד שתמסור לנאמן את חלקה בירושה בתוספת ריבית והצמדה מיום העברת הסכום לידי הבן והוצאות של 5,000 שקלים. בסך הכל השניים חויבו לשלם כ-340 אלף שקלים.

עו"ד אסף ברבי עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
פושט רגל? כך תגן על הדירה שלך
עו"ד מיכל שחר | צילום: IF PRODUCTION

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ