אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> פיצויים של כ-900 אלף ש' לשתי רופאות עיניים מאסותא

פיצויים של כ-900 אלף ש' לשתי רופאות עיניים מאסותא

מאת: עו"ד מוריה שקד | תאריך פרסום : 06/08/2017 14:47:00 | גרסת הדפסה

עו"ד מוריה שקד [אילוסטרציה חיצונית: Tyler Olson, 123rf.com]

ביה"ד לעבודה בת"א קבע כי תשלומים שקיבלו הרופאות עבור ניתוחי עיניים מהווים חלק משכרן לצורך חישוב פיצויי הפיטורים שלהן. בכך נדחתה עמדת "אסותא" כי השכר עבור הניתוחים היה תוספת.

ביה"ד האזורי לעבודה בתל-אביב קיבל חלקית את תביעתן של שתי רופאות עיניים נגד  רשת אסותא, שבבעלות מכבי שירותי בריאות, ופסק לשתיהן פיצויי פיטורים של מאות אלפי שקלים.

במרכזה של התביעה שהוגשה ב-2015 הייתה מחלוקת לגבי חישוב פיצויי הפיטורים של התובעות, וכן לעניין גובה השכר הקובע לצורך הפרשות לפנסיה.

בשנת 2007 הוחלט להעביר את תחום רפואת העיניים ממכבי למכון אסותא השלום בתל-אביב. שתי התובעות הועסקו במשרות חלקיות לפי התנאים המקובלים לגבי רופאים בשירות המדינה.

בנוסף לאבחונים וטיפולים שוטפים, התובעות נהגו לבצע "הזרקות תוך עיניות" במסגרת סל הטיפולים שמספק המכון לחברי קופ"ח מכבי. שכר הרופאים עבור הזרקות מחושב לפי כמות הזרקות בפועל, בתשלום נפרד משכר המשרה.

בשנת 2014 הנהלת מכבי החליטה להפחית משמעותית את תעריפי ההזרקות והנהלת אסותא הודיעה לרופאים על הורדת התגמול ב-30%.

לאחר חילופי מכתבים וכן שימועים שנערכו להן, אסותא החליטה לסיים את העסקת התובעות לאחר תקופת הודעה מוקדמת של שלושה חודשים, לנוכח סירובן להפחתה בתשלום עבור ההזרקות.

ביולי 2015 התובעות פנו לאסותא בטענה שבמהלך עבודתן השתכרו שכר יסוד ותשלומים עבור הזרקות שביצעו, אולם אסותא הפקידה עבורן פנסיה וקרן השתלמות שכר היסוד בלבד.

כמו כן, נטען כי אסותא שחררה לטובת התובעות את פיצויי הפיטורים הצבורים בהסדרים הפנסיונים בלבד, ולא שילמה להן הפרשים עבור שכר ההזרקות העיניות.

טענת התובעות הייתה כי התשלומים בעד ההזרקות היוו את עיקר שכרן, ולכן הן דרשו לחשב את הפיצויים לפי ממוצע שכרן המלא, וכפועל יוצא תשלום של הפרש פיצויי פיטורים, וכן פיצוי בגין אי ביצוע הפקדה לפנסיה וקרן השתלמות משכר ההזרקות.

אסותא השיבה להן מכתב בו צוין כי הן "סיפקו לעצמן עבודה עצמאית ונפרדת מעבודתן הרגילה בשרות אסותא", עבורה הן אינן זכאיות לפיצויי פיטורים וקרן השתלמות. על רקע זה הוגשה התביעה.

"חלק מעבודתן הרגילה"

השופט דורי ספיבק הגיע למסקנה, כי התובעות הוכיחו שהתשלומים עבור ההזרקות הם חלק משכרן הרגיל לצורך חישוב פיצויי הפיטורים.

נקבע, כי "המבחן לסיווגו של רכיב שכר כתוספת לשכר עבודה או כחלק משכר היסוד אינו נעוץ בכינוי שניתן לאותו הרכיב, אלא במהותו ובטיבו". 

לגופו של עניין, נפסק כי ההזרקות היו "חלק מעבודתן הרגילה, הקבועה והשגרתית של התובעות". בין היתר, קביעה זו נומקה על סמך העובדה שההזרקות בוצעו בזמן העבודה, בהמשך ישיר לעבודת המרפאה הרגילה ובכפיפות למנהל המכון.

עוד נקבע, כי "טענת אסותא ששכר המשרה היה 'נמוך יחסית' אולם בצד זו איפשרה לתובעות להשתכר שכר גבוה יותר בניתוחים ו'להגדיל משמעותית את הכנסותיהן', מצדיקה, כשלעצמה, להכיר בשכר זה כחלק מהשכר הרגיל לעבודתן."

עם זאת, נדחתה התביעה להפרשי פנסיה וקרן השתלמות, ונקבע כי לא הוכח שבחוזה העבודה הוסכם ששכר ניתוחי העיניים יהיה חלק מהשכר המבוטח שבעדו אסותא מחויבת בביצוע הפרשות סוציאליות.

בסיכומו של דבר, התביעה התקבלה באופן חלקי. בית הדין חייב את אסותא לשלם פיצויי פיטורים בסך 410,471 שקל לתובעת הראשונה, ו-472,202 שקל לתובעת השנייה. בנוסף אסותא חויבה לשלם לתובעות הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 40,000 שקל.

  • ב"כ התובעות: עו"ד גל גורודיסקי, עו"ד אביגיל ארפי
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד אריאל שמר, עו"ד שלומי אלעד
עו"ד מוריה שקד עוסק/ת ב- דיני עבודה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה
עיכוב בקבלת טיפול רפואי כפגיעה בעבודה
עו"ד איתי גלסברג (צילום: קובי גופר)
אלה הכללים הלא חוקיים שכדאי להוציא מהסכמי העבודה
עו"ד שרית לנגה כהן (צילום: אופיר הראל)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ