אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> פשיטת הרגל בוטלה אחרי 7 שנים: החייב לא זכאי ל"כרטיס יציאה"

פשיטת הרגל בוטלה אחרי 7 שנים: החייב לא זכאי ל"כרטיס יציאה"

מאת: עו"ד כרמית סוויד | תאריך פרסום : 15/07/2019 13:48:00 | גרסת הדפסה

עוד חובות, פשיטת הרגל בוטלה אחרי 7 שנים: החייב לא זכאי ל"כרטיס יציאה"עו"ד כרמית סוויד, צילום: ינאי יחיאל [אילוסטרציה: georgerudy Irusta Machin, 123rf.com]

החובות בתיק הצטברו לכ-30 מיליון שקל, רובם ממעשי מרמה שביצע כלפי חמותו לשעבר. השופטת: חייב מניפולטיבי שמהתל בבית המשפט לא יקבל צו הפטר בשום פנים ואופן.

בית המשפט המחוזי בתל-אביב הורה לאחרונה על ביטול הליך פשיטת רגל שמתנהל מזה כ-7 שנים ובכך שלל את האפשרות שהחייב יזכה לצו הפטר. השופטת יעל בלכר קבעה כי אין מנוס מההחלטה החריגה: מדובר בחייב מתוחכם ומניפולטיבי, שהתנהל בחוסר תום לב משווע לאורך ההליך, לא הגיש דו"חות כספיים, לא עמד בצו התשלומים, הסתיר מהנאמן נכסים, וניסה לחמוק מתשלום החוב העיקרי לחמותו לשעבר, שמקורו בגזל נכסי נדל"ן בשווי 26.6 מיליון שקל.

החייב הגיש בקשה לפשיטת רגל ב-2012 בעקבות חובות של כ-30 מיליון שקל לנושים שונים, העיקרית שבהם היא חמותו לשעבר – ממנה גזל נכסי נדל"ן רבים תוך ניצול מצבה הקשה לאחר אירוע מוחי.

כשנה לאחר הגשת הבקשה הוכרז החייב כפושט רגל ומונה נאמן לנכסיו אך מאז ועד היום הוא כמעט לא שיתף פעולה בהליך, שיקר והבריח נכסים, לא עמד בצווי התשלומים ולא הגיש דו"חות תקופתיים ואף נשלח למאסר בשל כך. רק בזכות בקשות לביטול הענקות אסורות של נכסי נדל"ן הצליח הנאמן לגבות מהחייב כ-2 מיליון שקל.

בשנה שעברה הגיעו החייב והנאמן להסדר שקבע כך: החייב יקבל הפטר מחובותיו למעט מהחוב העצום לחמותו, והסכומים שהצטברו בקופת פשיטת הרגל יועברו לנושים האחרים. ואולם, אם בית המשפט לא יעניק לחייב את ההפטר כלפי נושים אלה, ההליך כולו יבוטל.

עמדתו של הנאמן הייתה כי ניסה להביא לכיסוי לפחות חלק מהחובות לנושים. עם זאת, הוא הסכים לבטל את ההליך לנוכח המחדלים הרבים של החייב המניפולטיבי והמתוחכם, שאף לא מילא אחר התחייבותו לכסות חוב פיגורים של כ-18,000 שקל בהתאם לתנאי ההסדר.

עורכת הדין שמונתה כאפוטרופסית לחמותו של החייב לשעבר, כיוון שאיבדה את כושר השיפוט, התנגדה למסלול ההפטר. היא הבהירה כי הדבר יקפח את זכויות האישה, שכן לא תזכה להשתתף בחלוקת הכספים שנצברו בקופה עד כה, שחלק ניכר מהם הושגו באמצעות נכסים שהחייב נטל ממנה במרמה.

יצטרכו לתבוע בנפרד

לאחר שמיעת טענות הצדדים החליטה השופטת בלכר שאין מנוס מביטול ההליך. ראשית, משום שאינה מקבלת את ההסדר. השופטת הסכימה עם עמדת האפוטרופסית, והדגישה כי הפטר השולל את זכותה של החמות לגבות לפחות חלק מהחובות כלפיה במסגרת פשיטת הרגל יפגע משמעותית בזכויותיה.

שנית, כיוון שהתנהלות החייב מחייבת את התוצאה הזו. "כפי שציין הנאמן התמונה המצטיירת היא של חייב שאינו מקבל על עצמו את מרות ההליך ועושה בו כבתוך שלו, חייב מתוחכם ומניפולטיבי, שאינו מוסר מידע מלא כנדרש, אינו משתף פעולה עם ההליך ואף מהתל בו", נכתב.

השופטת ציינה כי מדובר בהחלטה חריגה לנוכח השנים הרבות שבהן מתנהלת פשיטת הרגל, אך היא מתבקשת כיוון שמדובר במקרה קיצוני שבו החייב נוהג בחוסר תום לב מובהק. "החייב בענייננו, אינו זכאי ל'כרטיס יציאה'", סיכמה.

משכך נקבע כי ההליך יבוטל והכספים שנצברו עד כה בקופה יחולקו בין כל נושיו של החייב, כולל חמותו לשעבר. המשמעות היא שהחייב לא יזכה להפטר והנושים יצטרכו לנהל נגדו הליכים נפרדים לגביית החובות.

  • הנאמן: עו"ד יניב אינסל
  • שמות באי הכוח לא צוינו בהחלטה

* עו"ד כרמית סוויד עוסקת בתום פשיטות הרגל

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל
כיצד ניתן למחוק עד 70% מהחובות ללא פשיטת רגל?
עו"ד רותם זגדון, צילום: יניב נגר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ