הצעיר לקח תרופה לטיפול בדלקת הקשורה לשירותו הצבאי. כתוצאה מכך הוא החל לסבול משלשולים ובהמשך אובחן עם מחלת המעיים. בדצמבר האחרון - רשם ניצחון
קצין בסיירת אגוז שפיתח צליאק בעקבות נטילת תרופה לטיפול בפגיעה הקשורה לשירותו הצבאי, הגיש תביעה להכרה במחלת המעיים כנכות בצה"ל. באמצעות בא-כוחו, עו"ד אורן דטל, הוא טען שמדובר למעשה ב"נכות מוסבת", כלומר כזו הנובעת מפגיעה מוכרת, שלפי הדין מזכה אותו בהכרה. לפני חודשים ספורים קיבלה ועדה רפואית עליונה במשרד הביטחון את טענתו.
סיפורו של התובע החל זמן קצר לפני שחרורו. עקב שירותו המאומץ הוא החל להרגיש כאבים עזים בכפות הרגליים, ולכן פנה לרופא היחידה לקבלת טיפול. זה אבחן כי הוא סובל מדלקת בגידי האכילס ורשם לו תרופה. לימים הוכרה הדלקת כנכות במשרד הביטחון.
אלא שזמן קצר לאחר נטילת התרופה בשל הדלקת החל הקצין לסבול מבעיות נוספות, הפעם במערכת העיכול: הוא לא הפסיק לשלשל ואיבד משקל רב יחסית - לטענתו 6.5 ק"ג בתוך חודשיים וחצי בלבד. בהמשך קיבל הצעיר הסבר רפואי לתופעות הללו: הוא למעשה חולה בצליאק.
בסיוע עורך דינו הגיש הצעיר תביעה להכרה בצליאק כנכות בצה"ל, אלא שהוא נדחה. ההליך התגלגל לכדי ערעור שהוגש לוועדה הרפואית העליונה במשרד הביטחון, אשר דיון בו נערך בדצמבר האחרון.
287 ימים במילואים
במהלך הדיון שטח בא-כוח הקצין את טענותיו השונות בפני חברי הוועדה. לטענתו משהתקבלה התביעה להכרה בדלקת גידי האכילס, ומשהצליאק נגרם עקב השימוש בתרופה אשר ניתנה בשל הדלקת - הרי שמתקיים הקשר הסיבתי הנדרש בין השירות בצה"ל לבין מחלת המעיים.
בתוך כך ציטט עורך הדין מחקרים התומכים בעמדתו והדגיש כי במסגרת ההליכים הקודמים המומחה מטעם קצין התגמולים הכיר למעשה בצליאק של לקוחו כקשור לשירותו הצבאי, אלא שמסיבה שאינה ברורה התביעה נדחתה - ויש לתקן זאת.
המערער עצמו שיתף במהלך הדיון בוועדה שהוא אחרי 287 ימי מילואים מאז פרוץ המלחמה, בעזה ובלבנון, ושבשל הצליאק הוא נאלץ לקנות חטיפי חלבון ב-1,500 שקל מאחר שלא היה במילואים אוכל שמתאים למצבו הרפואי.
בסופו של יום, לאחר דרך חתחתים לא קצרה, רשם הקצין את הניצחון המיוחל. "הוועדה הקשיבה קשב רב לדברי המייצג והמערער, ועיינה בקפידה בספרות העדכנית שהגיש עו"ד דטל בנושא מחלת הצליאק והקשר ל-NSAIDS (=התרופה לדלקת) וכן לתנאים, במיוחד מבחינת התזונה, בהם שהה המערער במשך קרוב ל-300 ימי מילואים מאז פרוץ המלחמה", נכתב בהחלטה.
חברי הוועדה העליונה קבעו פה אחד שהם מקבלים את טענת הערעור "בדבר הקשר בין הפגימה המוכרת בקרסול לבין הופעת מחלת הצליאק בעקבות טיפול ב-NSAIDS שניתנו לנכות המוכרת", ולכן הם מכירים במחלת המעיים כנכות בצה"ל, בנוסף לנכותו בגין הפגיעה בגידי האכילס.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.