אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> פלילי >> צלל או לא צלל? קפץ למים מסירה והואשם בצלילה לא חוקית

צלל או לא צלל? קפץ למים מסירה והואשם בצלילה לא חוקית

מאת: עו"ד חן ורשביאק | תאריך פרסום : 18/05/2015 16:59:00 | גרסת הדפסה

צילום: Melschmiz, www.morgufile.com

נגד הבחור הוגש כתב אישום שייחס לו עבירה תעבורתית של צלילה שלא כדין. הוא קיבל קנס אבל דרש להישפט בטענה כי כלל לא "צלל" במשמעות החוקית של המונח. ביהמ"ש קבע כי לא כל הכנסת ראש למים נחשבת לצלילה,  וזיכה את הנאשם לחלוטין.

לפי כתב האישום, בשנת 2013 שייט הנאשם לבדו בסירת נוסעים מול חוף הרצליה. כשהיה במרחק של כ- 1,000 מטרים מהחוף, צלל מתוכה אל מי הים, בניגוד לתקנות הנמלים (בטיחות השיט), לפיהן אדם לא רשאי לצלול מכלי שיט אלא אם כן נמצא עליו אדם נוסף המוסמך להשיטו כדין.

פנה ל- עו"ד לדיני ספורט

שוטר שתפס אותו בשעת מעשה רשם לו דו"ח המייחס לו עבירת צלילה שלא כדין, והטיל עליו קנס מינהלי. משבחר הנאשם להישפט במקום לשלם, הועבר העניין לבית משפט השלום בתל אביב, כאשר הוויכוח  המרכזי בין המדינה לנאשם היה סביב פירוש המונח "צלילה".

המדינה טענה, כי המונח "צלילה" מוגדר בתקנות הנמלים ומתייחס לכל סוגי הצלילה האפשריים, בין אם מדובר בצלילה מקצועיים עם מכשור ואבזור ובין אם לאו.

שוטר שהעיד מטעם המדינה הוסיף שהנאשם תלה על סירתו דגל צוללים, ובכך בעצם הצהיר שהוא צולל. מכאן שהיה עליו להשאיר על הסירה אדם המוסמך להשיטה.

לדברי הנאשם הוא קפץ אל המים ללא אביזרים מלאכותיים כאשר הוא עוצר את נשימתו, פעולה המוגבלת מעצם טבעה לזמן קצר ואינה יכולה להיחשב ל"צלילה".

יתרה מזו, לטענתו, המונח "צלילה" אינו מוגדר בתקנות הנמלים אלא בחוק הצלילה הספורטיבית, ולפיו שהייה מתחת למים ללא אביזר נשימה מלאכותי כלל אינה נחשבת לצלילה.

הנאשם אמנם הודה כי הניף "דגל צוללים" על סירתו, אך טען כי לא עשה זאת מכיוון שצלל אלא כדי להזהיר כלי שיט מתקרבים בלבד.

 מהי צלילה? 

השופט אביים ברקאי דחה את פרשנות המאשימה וקיבל את זו שהציג הנאשם ולפיה הגדרת המונח צלילה מצוי בחוק הצלילה הספורטיבית ולא בתקנות הנמלים.

בחוק נקבע כי "צלילה" היא פעולת צלילה בה נעשה שימוש במכשיר אישי, דוגמת שנורקל, המאפשר שהייה ממושכת מתחת למים, קבע השופט והוסיף כי לא כל הכנסת ראש מתחת למים נחשבת ל"צלילה", והביא כדוגמא מובהקת את פעולת השחייה, הכוללת הכנסת הגוף והראש מתחת למים מעת לעת.

למשמע עדויות הצדדים, שוכנע השופט כי הנאשם שהה מתחת למים ללא כל אביזר נשימה מלאכותי, ולנוכח פרשנות החוק כאמור  – זיכה את הנאשם מהמיוחס לו בכתב האישום.

  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין

 * עו"ד חן ורשביאק עוסק בדיני ספורט. 

** הכותב לא ייצג בתיק.

*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום פלילי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום פלילי
"מכת מדינה": הסובלנות כלפי עבירות מין ברשת נגמרה
עו״ד שי גרין (צילום: סיגל קולטון)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ