החייבת קיבלה בעבר הפטר בהליך פשיטת רגל. לאחר שצברה חובות נוספים של 900,000 שקל התקיים בעניינה הליך חדלות פירעון והיא תקבל הפטר נוסף בכפוף לתשלומים חודשיים
השופטת איילת הוך-טל הוציאה לאחרונה צו שיקום כלכלי לאישה כבת 56. החייבת קיבלה בעבר הפטר אך נקלעה לחובות חדשים. בהליך היא פיגרה בתשלומים ולא הגישה דוחות. לאחר שהחייבת הסירה את המחדלים השופטת הלכה לקראתה וקבעה תכנית שיקום שבה היא תוסיף לקופת הנשייה 170,000 שקל.
החייבת גרושה ואם לשני ילדים בגירים. ב-2016 היא קיבלה הפטר במסגרת הליך פשיטת רגל. זמן קצר לאחר מכן היא צברה חובות נוספים בסך כולל של כ-892,000 שקל וביקשה להיכנס להליך חדלות פירעון נוסף. צו לפתיחת הליכים בעניינה ניתן במרץ 2020 והוטל עליה תשלום חודשי בסך 500 שקל.
במסגרת ההליך היא טענה כי הסתבכותה נובעת מחתימתה על ערבות לטובת חתנה.
בעלי התפקיד מצאו כי היא עצמה נטלה הלוואות בסכומים גבוהים וכן כי ניהלה עסק שלא הוצגו נתונים לגביו. עוד ציינו בעלי התפקיד כי החייבת צברה פיגורים בתשלום החודשי, לא הגישה דוחות כנדרש ולא המציאה מסמכים נדרשים. לאור התנהלותה המליצו בעלי התפקיד על ביטול ההליך והוא אכן בוטל במאי 2021.
בחודש שלאחר מכן הגישה החייבת בקשה לביטול פסק הדין, בהסכמת הנאמן. היא ציינה כי הסירה את רוב המחדלים והתחייבה להגדיל את התשלום החודשי.
בעקבות זאת ההליך חודש. הנאמן הגיש עדכון בו אישר כי הוכחו נסיבות ההסתבכות הנטענות על ידי החייבת והבהיר כי הועברו לעיונו המסמכים שנדרשו על ידו. הנאמן הציע תכנית שיקום אשר תכלול תשלום חודשי בסך 2,600 שקל למשך 36 חודשים וזאת בנוסף להחזר בסך 40,000 שקל (אותו התחייבה החייבת להשיב בפריסה ל-27 תשלומים).
החייבת השיבה כי אינה מסוגלת לשאת בתשלום חודשי זה וכי לאור מצבה הכלכלי נאלצה לעזוב את הדירה אותה שכרה ביחד עם בנה והיא מחוסרת דיור ונעזרת בחברותיה לצורך קורת גג. היא הציעה תכנית אשר תכלול תשלום שוטף בסך 1,500 שקל למשך 48 חודשים.
הממונה סברה כי לאור העובדה שנסיבות הסתבכות היחידה מעידות על חוסר תום לב ועצימת עיניים, לאחר שכבר נהנתה מהפטר במסגרת הליך חדלות פירעון, היה מקום לביטול ההליך. אולם נוכח נסיבותיה המיוחדות של החייבת והתכלית השיקומית של החוק, היא המליצה על צו תשלומים בסך 1,500 שקל למשך 60 חודשים בנוסף על ביצוע ההחזר בסך 40,000 שקל.
פעלה באדישות
השופטת איילת הוך-טל מבית משפט השלום בחיפה הסכימה עם הממונה כי יש מקום להאריך את משך תקופת התכנית נוכח מחדלי החייבת במסגרת ההליך. היא ציינה כי פרט לפיגור בתשלומים ואי הגשת דוחות החייבת ביצעה העדפת נושים כשהעבירה סכום כספי לאחד מהם מחוץ למסגרת ההליך. היא ציינה גם את נסיבות ההסתבכות והעובדה שהחייבת פעלה לכל הפחות באדישות כלפי הנושים עת נקלעה להליך חדלות פירעון שני זמן קצר לאחר שקיבלה הפטר בהליך קודם.
בנסיבות אלה קיבלה השופטת את הצעת הממונה והורתה על מתן צו לשיקום כלכלי. היא קבעה שעל החייבת להוסיף לקופת הנשייה סך של 130,000 שקל דרך תשלום חודשי בסך 1,500 שקל למשך 60 חודשים. בנוסף היא תעביר לקופה 40,000 שקל במהלך התכנית בהתאם להסכם מול הנאמן.
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו"ד מסלה אייצ'לותם
עוסק/ת ב-
חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.