נטען להתנהלות חמורה וחריגה של הבנק, שסירב להעביר כספים מחשבון הנאמנות של הקרן לחברת הברוקראז' שלה לצורך רכישת כתבי אופציות בהזדמנות, וגרם לנזקים של מאות אלפי שקלים לקרן תוך פגיעה במוניטין שלה ובשמה הטוב.
בתביעה על סך כ-428 אלף שקל שהוגשה לאחרונה לבית משפט השלום בירושלים באמצעות עו"ד דוד רבי ממשרד עורכי הדין MGR, נטען כי בנק לאומי גרם לקרן ההשקעות "ביווייז" לאובדן רווח ולפגיעה בשם הטוב ובמוניטין. זאת, משום שסירב לבצע העברה בנקאית לחברת הברוקראז' שלה IBI לצורך רכישת אופציות בהזדמנות חד-פעמית, ללא כל סיבה ובטענות שונות ומשונות, שאין להן כל בסיס.
לפי הנטען בתביעה, הקרן נוהגת להשקיע עבור לקוחותיה במגוון אפיקי השקעה בעיקר בשוק הישראלי והאמריקאי, ומנהלת בסניף בנק לאומי בירושלים שני חשבונות: האחד חשבון נאמנות שבו מוחזקים כספי המשקיעים והשני חשבון עסקי רגיל.
בערב ה-19 לנובמבר 2018 פרסמה חברת "טוגדר פארמה" הצעה לרכישת סדרי כתבי אופציות לרכישת מניות במחירים נוחים, וזוהתה על ידי יועצי הקרן כהזדמנות מצוינת להשקעה. בהתאם לכך החליטה הקרן לרכוש 480 אלף כתבי אופציה מסדרות שונות תמורת 450 אלף שקל.
ביום למחרת ביקש הנאמן מהבנק להעביר את הכספים מחשבון הנאמנות לחשבון הברוקראז' של הקרן ב-IBI לצורך רכישת האופציות. משלא התקבלה על ההעברה פנה הנאמן לבנק לבירור הנושא.
בסמוך לשעה 14:00 חזרה אליו בנקאית מהסניף שהודיעה לו כי ההעברה מסורבת משום שהיא "אינה מבוצעת לחשבונו של הנהנה". הסבריו של הנאמן כי הקרן היא בעלת שני החשבונות – הנאמנות והברוקראז', וכי הסירוב יגרום לה לנזקים של מאות אלפי שקלים, נפלו על אזניים ערלות. הבנק עמד על סירובו ולא העביר את הכספים, אף שהנאמן כבר ביצע העברות דומות בעבר ללא שום בעיה.
בהמשך התביעה נטען כי בנסיון להקטין את הנזק ניסתה הקרן להעביר את הכספים מחשבונה העסקי, במקום מחשבון הנאמנות, אך גם הפעם סורבה, וכך היא הפסידה את ההזדמנות לרכוש את כתבי האופציה.
בכתב התביעה צוין כי ההתנהלות הרשלנית של הבנק קיבלה משנה תוקף לנוכח העובדה כי מספר ימים לאחר מכן אושרה העברת כספים מחשבון הנאמנות ל-IBI ללא כל בעיה. כלומר, גם לפני המקרה וגם לאחריו לא הייתה לבנק כל בעיה עם העברת הכספים, מה שמעיד על כך שלא הייתה סיבה מהותית ומבוססת לסירוב.
הקרן טענה כי כתוצאה מהתנהלות הבנק העסקה סוכלה ונגרם לה אובדן רווח של 308,610 שקלים. בנוסף נגרמה פגיעה קשה בשמה הטוב בעיני משקיעה ובמוניטין שלה, משום שההנפקה שביקשה לרכוש במסגרתה את כתבי האופציה הייתה בין ההנפקות המדוברות והאטרקטיביות של 2018 בשוק ההון. משכך, תובעת הקרן גם פיצוי של 120 אלף שקל על נזקים אלו.
בסיכומו של עניין נטען בתביעה כי הבנק התרשל כשלא ביצע את העברת הכספים מחשבון הנאמנות של הקרן לחשבון המסחרי שלה בטענות שונות ומשונות וללא כל סיבה, וגרם לה לנזקים כספיים ואחרים. הכל, תוך הפרת חובת הזהירות המוגברת שלו כלפי הקרן, כלקוחה שלו.
מבנק לאומי נמסר בתגובה:
"הואיל והנושא מצוי בבירור בבית המשפט אנו מנועים מלהתייחס לנושא ונגיב כמקובל בין כותלי בית המשפט".
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.