אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תמ"א 38 >> רוכשים בתמ"א 38 יפוצו בחצי מיליון ש' על איחור במסירה

רוכשים בתמ"א 38 יפוצו בחצי מיליון ש' על איחור במסירה

מאת: עו"ד חן ספקטור | תאריך פרסום : 29/07/2021 14:36:00 | גרסת הדפסה

עו"ד חן ספקטור, צילום: בני לפיד | אילוסטרציה: Milivoj Kuhar on Unsplash

יזמית הפרויקט נכנסה להקפאת הליכים והדירות נמסרו באיחור של 3.5 שנים. טענת חברת הבנייה שהחליפה אותה כי העיכוב לא בשליטתה – נדחתה

בית משפט השלום בתל אביב קיבל לאחרונה תביעה שהגישו רוכשים של 2 דירות בפרויקט תמ"א 38 לפיצויים על איחור של 3.5 שנים במסירתן. היזמית טענה שהעיכובים קשורים בעניינים שלא בשליטתה כמו כשלים בפרויקט המקורי שהחל עם חברה שקרסה, עיכוב מצד חברת חשמל ותאגיד המים, סגר קורונה, ושינויים שהרוכשים ביקשו לבצע בדירות. השופטת אפרת בוסני דחתה את הטענות. נקבע שהיזמית ידעה מה מצב הפרויקט כשנכנסה אליו, ועליה לפצות את התובעים.

התובעים הם שני זוגות שהתקשרו כל אחד בנפרד עם חברת "יובל בנייה ונכסים" בהסכם לרכישת דירה בפרויקט תמ"א 38 ברחוב יסוד המעלה בהוד השרון. ההסכם נחתם ביוני 2016, ותאריך המסירה נקבע לתחילת ספטמבר 2017.

בסוף 2016 נכנסה חברת יובל להקפאת הליכים, והיזמית-הנתבעת, א.א. בנין עדי עד השקעות נדלן ויזמות בע"מ, רכשה את זכויותיה בבניית הפרויקט והתחייבה למסור את הדירות בזמן. אלא שבפועל הן נמסרו רק השנה (2021) – באיחור של שלוש וחצי שנים מהמועד שנקבע בחוזה.

בעקבות זאת הרוכשים הגישו תביעה נגד היזמית וביקשו לחייב אותה בפיצוי. הם טענו שהיא בנתה קומה נוספת בבניין כדי להגדיל את הכנסותיה אך הדבר גרם לאיחור המופרז במסירת הדירות. בעוד שהיא התעשרה על חשבונם, נטען, להם נגרמו נזקים ועוגמת נפש.

היזמית טענה להגנתה שהעיכוב נגרם בשל עניינים שאינם תלויים בה, כמו מצבו הקשה של הפרויקט שהתגלה לה רק שהחלה בעבודות בפועל, עיכובים מצד חברת חשמל ותאגיד המים, סגר הקורונה שבגללו לא היו פועלים, ושינויים שהתובעים עצמם ביקשו לבצע בדירות, ולכן לפי הסכם המכר הם לא זכאים בפיצוי.

כן תלוי בה

השופטת בוסני הסבירה שהמחוקק בחר להגן על רוכשי דירה בחוק המכר אשר קובע פיצוי בגין איחור במסירת דירה, ומדובר בהוראה קוגנטית שאי אפשר להתנות עליה.

החוק אמנם מתיר לצדדים לקבוע בהסכם המכר הוראה שפוטרת מפיצוי כשהאיחור נגרם מנסיבות שאינן בשליטת המוכר, ציינה השופטת, אלא שבמקרה זה היזמית לא הצליחה להוכיח שהאיחור לא בשליטתה.

בנוגע למצב הפרויקט נקבע כי לא הוכח קשר בינו לבין האיחור במסירה, ובכל מקרה היה בפני היזמית את כל המידע, והיא הייתה צריכה לחשב את צעדיה לפני שהתחייבה למסור את הדירות במועד המקורי.

עוד קבעה השופטת שהיזמית לא הוכיחה שהעיכוב בעבודות החשמל והמים השפיעו על קצב הבנייה. ממילא איחור במסירת דירה בשל התנהלות רשות ציבורית לא פוטרת את היזמית מחובתה לפצות את הדיירים, ועליה למצות את זכויותיה מול אותם גופים ככל שנפגעה מהתנהלותם.

בנוגע לטענה שהשינויים שביקשו הרוכשים לעשות בדירות גרם לעיכוב, נקבע שלפי הפסיקה היזמית הייתה צריכה לקבוע מועד מסירה חדש מוגדר וברור בשל השינויים – דבר שלא נעשה. מה גם שלא הוכח שהאיחור במסירה היה סביר ביחס לשינויים שביקשו.

גם הטענה למחסור בפועלים בשל הסגר לא גובתה בראיות ונדחתה.

נקבע שעל היזמית לשלם לכל אחד מהזוגות התובעים את הפיצוי הקבוע בחוק בגין 36 חודשי איחור בסכום של 238,715 שקל,  בהפחתת 85,000 שקל שכבר שילמה לכל זוג, ובתוספת 40,000 שקל עבור אגרה ושכ"ט עורך דין.

  • ב"כ הרוכשים: עו"ד ר' הורוביץ
  • ב"כ היזמית: עו"ד נ' כנפי
עו"ד חן ספקטור עוסק/ת ב- תמ"א 38
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תמ"א 38 באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תמ"א 38

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ