הרופא עקר 10 שיניים בלסת התחתונה של המטופלת וביצע את השתלים באותו יום. ההשתלות לא צלחו והמטופלת נותרה עם נזקים. בית המשפט קבע כי מדובר ברשלנות
השופט הבכיר יוסף סוהיל קיבל לאחרונה תביעת רשלנות רפואית שהגישה אישה נגד רופא שיניים שטיפל בה ב-2013-2014. היא טענה שהרופא ביצע עקירות נרחבות והשתלות באותו יום בטיפול כושל שהותיר אותה עם כאבים וצורך בטיפולים משקמים. בהתאם לחוות דעת של מומחה בית המשפט השופט קבע שהרופא סטה מסטנדרט סביר וחייב אותו לפצות.
התובעת, ילידת 1966, טענה בתביעתה כי בעקבות טיפולי שיניים כושלים שניתנו לה על ידי הנתבע במרפאתו שבעיר נוף הגליל, נגרמו לה נזקים בשיניים, אשר הותירו אותה עם נכות רפואית.
התובעת סיפרה כי פנתה לנתבע ב-2013 והוא העניק לה טיפול שיקום פה מלא, אשר כלל הרמת סינוס, ביצוע שלושה שתלים בלסת עליונה עליהם הותקנו שלושה כתרים, ביצוע שמונה עקירות שיניים בלסת התחתונה, תותבת זמנית בלסת התחתונה, עשרה שתלים ואחד עשר כתרים מחרסינה בלסת התחתונה.
היא הוסיפה שעל אף שהתלוננה בפני הנתבע על כאבים מהם החלה לסבול בעקבות הטיפולים, הוא לא נתן לה מענה.
הנתבע הכחיש כי טיפולי השיניים שהעניק לתובעת היו רשלניים וכי התובעת התלוננה בפניו על כאבים בעקבות הטיפולים שהעניק לה. לטענתו, הוא פעל כרופא שיניים מיומן, מקצועי וזהיר.
מומחה שמונה מטעם בית המשפט ציין כי התובעת סבלה ממחלת חניכיים אשר גרמה לאיבוד תמיכה של העצם שתומכת בשיניים. לטעמו, היה צריך לגשת ל"מקרה" צעד אחר צעד, לפי שלבים שפירט בחוות דעתו.
לשיטתו היה צריך לאבחן את רמת מחלת החניכיים ולהתחיל בטיפול באזורים הדלקתיים. הוא הדגיש שבשלב הזה לא מומלץ לבצע שתלים או כתרים מכיוון שתחילה יש לרפא את מחלת החניכיים ולאזן אותה, ולהביא את המטופל לשליטה ברמת הניקיון של הפה.
רק לאחר הטיפול בחניכיים ניתן היה לעבור לשלב של שיקום הפה בצורה קבועה על ידי שתלים, מבנים וכתרים.
המומחה קבע, כי הטיפול שבוצע בלסת התחתונה היה לקוי. הוא ציין שהעקירות והשתלים בוצעו באותו היום, דבר המעלה את הסיכון לנזקים בשל שינויים בלסת אשר מתרחשים לאחר העקירה. המומחה מצא גם, כי כל השתלים אצל התובעת חשופים בחלקם הקדמי בלסת התחתונה, דבר התואם את ההנחה שבוצעה השתלה מיידית בעמדה לקויה וקדמית מדי של השתלים ובעומק לא מספיק.
"מדובר במידע בסיסי, המצוי בספרי הרפואה הכי בסיסיים, שכל רופא שיניים העוסק ברפואת שיניים והשתלות צריך לדעת", סיכם המומחה.
טיפולים לא נעימים
השופט יוסף סוהיל אימץ את מסקנת המומחה וקבע שהנתבע לא עמד בסטנדרט הרופא הסביר. השופט ציין שלדברי המומחה לא ניתן להשאיר את השתלים בלסת התחתונה וכי יש צורך לעקור את כולם. לאחר הוצאת השתלים בלסת התחתונה יהיה צורך בשיקום.
השופט קיבל את הערכת המומחה כי עלות הטיפולים תסתכם בסך של 76,600 שקל. בנוסף הוא פסק לטובת התובעת פיצוי על כאב וסבל בסך של 50,000 שקל. "אין ספק שהתובעת עברה מסכת ארוכה של טיפולי שיניים לא נעימים ואף קשים, והיא תצטרך לעבור אותם שוב לצורך תיקון המצב הקיים", כתב השופט בהקשר זה.
כמו כן הוא פסק לטובתה 2,000 שקל בגין עלויות נסיעה לטיפולי שיניים עתידיים.
בסך הכל חויב הנתבע ב-128,600 שקל בתוספת שכ"ט עו"ד בסך 20% והוצאות בסך 15,000 שקל.
- ב"כ התובעת: עו"ד חזי רובין
- ב"כ הנתבע: עו"ד ואיל זועבי
עו"ד מאיסה ח'דירי
עוסק/ת ב-
רשלנות רפואית
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.