אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מיסים >> שלילת הטבת מס מחברה המשכירה בית מלון – תקין?

שלילת הטבת מס מחברה המשכירה בית מלון – תקין?

מאת: רו"ח דוד נחמני | תאריך פרסום : 25/10/2016 16:32:00 | גרסת הדפסה

רו"ח דוד נחמני

לאחרונה פרסמה רשות המיסים החלטה השוללת הטבת מס מחברה שבנתה בית מלון והשכירה אותו לחברה מתפעלת. בטור זה נציג שלושה נימוקים לכך שלדעתנו מדובר בהחלטה שגויה.

בהתאם לחוק לעידוד השקעות הון, בית מלון זכאי לפטור ממס חברות או להפחתה בשיעור המס לתקופה שבין שנתיים לעשר שנים (בהתאם למיקום הגאוגרפי שלו). אחת ממטרות ההטבה היא לעודד הקמת בתי מלון לצורך פיתוח ענף התיירות בארץ.

לייעוץ בתחום:

עורך דין מיסים

כתנאי לקבלת ההטבה יש לעמוד במספר פרמטרים, וביניהם:

  • על החברה לבצע במלון (במבנה ובציוד) השקעה מינימאלית. הסכום משתנה בהתאם לעליית המדד וכיום עומד על סך של כ- 400,000 שקל. השקעה מינימאלית זו נדרשת על מנת להבטיח שמי שיקבלו את ההטבה יהיו בתי מלון חדשים או כאלה שהגדילו את מספר החדרים שלהם ולא בתי מלון שעברו שיפוץ בלבד.
  • על בית המלון לכלול לפחות 11 חדרים ולהעניק לאורחיו שירותים נוספים מלבד לינה כגון הסעדה, מתקני נופש וכו' (יש מגוון "שירותים נוספים" אשר ניתן לספק לאורחים כדי לזכות בהטבה ואין חובה לתת שירות כזה או אחר).
  • תפוסת התיירים במלון בפועל צריכה להיות לפחות 25%.

על פי החוק, חברה העומדת בתנאים אלה ואחרים תקבל פטור ממס עד למועד חלוקת דיבידנד לבעלי המניות (לרוב הכספים אינם מחולקים כך שהפטור המוענק לחברה הוא ממשי).

שלילת ההטבה מחברה שהקימה בית מלון

לאחרונה פורסמה החלטת מיסוי השוללת את מתן ההטבה לחברה שהקימה בית מלון והתקשרה עם חברה אחרת המתמחה בהפעלת בתי מלון על מנת שזו תתפעל את המבנה.

בין שתי החברות נחתם הסכם שעל פיו החברה המקימה תקבל מהחברה המתפעלת שני סוגי תשלומים: תשלום קבוע ותשלום נוסף התלוי במחזור הכספים של החברה המתפעלת.

בהחלטת המיסוי צוין כי החברה המקימה לא תהיה שותפה לניהול המלון ולא תישא בסיכונים הכרוכים בגביית כספים מלקוחות, תביעות, תלונות וכד'.

בהחלטה, רשות המסים בחרה לראות בהכנסת החברה המקימה כהכנסת "שכירות" ולכן שללה את זכאותה להטבת המס המיועדת לבתי מלון.

מדוע ההחלטה שגויה?

לטעמנו רשות המסים טעתה כשבחרה לשלול מהחברה המקימה את ההטבה, ממספר טעמים:

  1. כאמור, אחת ממטרות החוק היא לעודד בניית בתי מלון והבאת תיירים לישראל. החברה המקימה ביצעה את ההשקעה הראשונית ובנתה את בית המלון, שכלל את מספר החדרים המינימאלי הקבוע בחוק. בכך הגשימה החברה את מטרת החוק ולכן ראוי היה לתת לה את ההטבה.
  2. מבחינה כלכלית, רשות המיסים אינה נפגעת מהמהלך של הפרדת הקמת המלון מתפעולו השוטף. פיצול זה הגיוני שכן הוא מחלק את הסיכון שבבניית בית מלון והסיכון שבתפעול בית מלון בין שתי חברות.

נסביר זאת בדוגמה הבאה: ההכנסה הכוללת מתפעול בית המלון תהיה זהה בין אם המלון יבנה וינוהל על ידי חברה אחת ובין אם יבנה על ידי חברה אחת וינוהל על ידי חברה אחרת. בשני המקרים – הוצאות התפעול תהיינה אותן הוצאות.

יוצא איפה שחלק הרווח היחידי שמשתנה הוא גובה התשלום בגין השימוש במבנה (בניכוי הוצאות הבניה המותרות בניכוי שנתי – פחת), אשר מיוחס לחברה אחרת ומקטין את הרווח שנותר בידי החברה המפעילה. כלומר הרווח הוא אותו רווח – במקרה הנוכחי הרווח מחולק בין שתי חברות ובמקרה האחר הרווח נזקף כולו לחברה אחת. בכך שהרשות איננה מעניקה הטבה לשתי החברות היא למעשה מקטינה את הרווח שהמחוקק בחר להעניק עליו הטבה.

  1. רשות המיסים טעתה כשקבעה שהחברה המקימה לא נושאת בסיכונים שכן לפי ההסכם בין החברות, גובה דמי השכירות שהיא תקבל מהחברה המתפעלת תלוי במחזור ההכנסות של המלון. בישראל, בה אחת למספר שנים אירוע בטחוני פוגע במספר התיירים מדובר בסיכון מהותי.

ההחלטה גם עומדת בניגוד לפסקי דין אחרים [עמותת מכבי אבשלום (ע"א 576/66); אגודת ידידי האוניברסיטה (335/79)] בהם נפסק כי בעלי נכסים המשכירים נכס ומתנים את התמורה בהיקף ההכנסות של השוכר נחשבים כ"מפעילי עסק" לצרכי מס. 

לטעמנו, בהחלטתה האמורה רשות המסים בחרה להתעלם הן ממטרת החוק – בניית בתי מלון חדשים, הן מתכלית החקיקה, הן מההיבט הכלכלי של החלטתה והן מפסקי דין שקבעו את סיווג העסק במקרים מעין אלו.

לקריאת ההחלטה

רו"ח דוד נחמני ממשרד ישועה-נחמני עוסק במיסים

** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מיסים באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מיסים
נוהל מיסוי קריפטו: כך מושכים את הכסף
אילוסטרציה: Art Rachen on Unsplash
נוהל "גילוי מרצון" חוזר – הפרטים שחשוב שתדעו
עו"ד איתי הכהן (אילוסטרציה: Kelly Sikkema on Unsplash).

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ