צעירה טוענת שלולא איחור של חצי שנה באבחון, ניתן היה להביא לריפויה המלא. לדבריה בגלל הרשלנות קיים סיכון של 70% שהיא תחלה בשנית
לבית המשפט המחוזי בחיפה הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית נגד אחת מקופות החולים. התובעת טוענת שבהיותה נערה פנתה לרופא אף-אוזן-גרון בקופה, בתלונה על הפרעת נשימה דרך האף. טענתה המרכזית היא שהרופא לא אבחן במשך חודשים ארוכים גידול ממאיר שהיה לה בלוע, וכתוצאה מכך היא נותרה נכה לצמיתות עם סיכון גבוה לחלות בשנית. כעת היא תובעת מיליוני שקלים.
בתביעה שהוגשה לבית המשפט באמצעות עו"ד סיוון לאונר ממשרד גוטמן אמיר ושות', סיפרה התובעת כיצד מצעירה החולמת להיות רקדנית ושחקנית, הפכה בגלל רשלנות לנכה עם אובדן כושר עבודה מוחלט. בהיותה נערה הגיעה לרופא אף-אוזן-גרון מטעם קופת החולים עם תלונה חריגה לגילה על שינה עם פה פתוח ונחירה, וכן הפרעה קבועה בנשימת אף.
לטענת הצעירה, באותו ביקור ביצע הרופא בדיקה שטחית שהסתיימה ללא ממצאים חריגים. הצעירה סיפרה שלאחר חודש חזרה אל הרופא, כשגם אז הוא ביצע כלאחר יד בדיקה שבה היא נמצאה בריאה. לדברי התובעת רק חמישה חודשים לאחר ביקורה הראשון, מצא הרופא שיש לה משהו בחלל הלוע שחוסם כשני שליש ממעבר האוויר.
בנסיבות אלה החליטו הוריה המבוהלים של הצעירה, כך לדבריה, לקחת אותה לרופא אחר בקופת החולים שלצערם אישש את הגרוע מכל: בתם סובלת מגוש החוסם 90% מחלל הלוע שלה, ויורד ממש אל תוך הגרון. בדיקת MRI אליה הפנה הרופא השני את התובעת, אישרה שמדובר בגידול ממאיר גדול במיוחד שהלך והתפשט בחללים הסמוכים.
שעות של ניתוחים מורכבים
לתביעה צורפה חוות דעת של פרופסור המתמחה בגידולים מעין אלו שאובחנו אצל התובעת. מסקנתו היא שאם הסרטן היה מתגלה בשלב מוקדם יותר, ניתן היה להסיר את כל הגידול בניתוח, כך שסיכויי ההבראה והריפוי המלא של התובעת היו טובים יותר באופן משמעותי. המומחה העריך שבשל הרשלנות הנטענת, נותרה הצעירה עם סיכון של 70% לחלות שוב בסרטן.
בתוך כך סיפרה הצעירה שמלבד הנכות הגבוהה, אובדן כושר העבודה לכל החיים והסיכון לחלות בשנית, רשלנות הנתבעת גם גרמה לה למסכת ייסורים שהתבטאה באילוץ לעבור הקרנות אינטנסיביות באוסטריה (חמש בשבוע), ובשעות על גבי שעות של ניתוחים מורכבים ואגרסיביים במטרה לסלק ממנה את הסרטן, ומאוחר יותר כדי למנוע דליפת נוזל מוח שאירעה לה.
יתרה מכך, שיתפה הצעירה בכאב, בשל הרשלנות הנטענת היא נותרה עם נזק קבוע ובלתי הפיך הכולל, בין היתר, הפרעת אכילה ובליעה הגורמת להשתנקויות וחנק, דיבור נזלי ומאונפף עם קושי בהיגוי ובהבנת הדיבור, ופגיעה בראייה ובשמיעה.
"רשלנות הנתבעת ניפצה לתובעת כל סיכוי לחזור לחיים נורמטיביים, ולעסוק כפי שחלמה מאז ילדותה כרקדנית ושחקנית", נכתב בתביעה. מנערה מקובלת חברתית ותלמידה מצטיינת, נטען, הפכה התובעת לאישה בודדה המתביישת בדיבורה, במוגבלות שלה ובצלקות שבגופה (למעלה מ-20) – דבר המקשה על יצירת קשר עם בני המין השני, ועלול לגדוע את חלומה להתחתן ולהקים משפחה.
בנסיבות אלה תובעת הצעירה מקופת החולים פיצוי של מיליוני שקלים, בין היתר עבור אובדן כושר השתכרות, הוצאות רפואיות, כאב וסבל, פגיעה באוטונומיה ועזרה סיעודית.
מקופת החולים נמסר בתגובה:
קופת החולים קיבלה את התביעה רק ביממה החולפת והפרטים יילמדו ויפורטו בכתב ההגנה ובחוות דעת רפואיות של מומחה מטעמה. נציין כי מבדיקה ראשונית של מומחה רפואי עולה כי לא היה איחור באבחון ובטיפול. מפאת פרטיותה של התובעת, קופת החולים לא יכולה לתת תגובה מפורטת יותר לטענות התביעה, וזו תינתן בבית המשפט, כמקובל.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.