בכתב התביעה נטען כי ניטור שעברה יולדת בת 25 בהגיעה לבית החולים הצביע על מצוקה עוברית קשה אך למרות זאת עברה כשעה וחצי עד שיולדה. הילדה סובלת משיתוק מוחין.
בבית המשפט המחוזי מרכז הוגש לאחרונה כתב תביעה נגד המרכז הרפואי סוראסקי (בית חולים ליס). התובעים, קטינה בת 5 והוריה, טוענים כי רשלנות בהתנהלות הצוות הרפואי במהלך הלידה גרמה להפרעה באספקת החמצן לעוברית ולנזק מוחי בלתי הפיך.
התובעים, שיוצגו על ידי משרד עוה״ד גוטמן-אמיר, סיפרו כי ב-2013, לאחר מעקב היריון תקין, הגיעה האם לבית החולים כשהיא בשבוע 40. היא חוברה למוניטור שהצביעה על הפרעה חמורה בקצב לב העובר.
לדבריהם, הניטור נמשך לאורך 39 דקות ללא שום התייחסות של הצוות הרפואי. בסיום הניטור לא נעשה דבר במשך 18 דקות נוספות, ולאחר מכן הועברה האם לחדר הלידה.
התובעים הוסיפו כי בחדר הלידה, במקום לפעול לחילוצה הבהול של העוברית כמתחייב, הצוות הרפואי חיבר את האם פעם נוספת למוניטור, פעולה מיותרת שגרמה לבזבוז זמן יקר.
בניטור הנוסף כבר הופיעה האטה עמוקה וארוכה בקצב לב העוברית ורק אז הועברה האם לחדר הניתוח לצורך ביצוע ניתוח קיסרי.
התובעים הדגישו כי על אף מצבה הקשה חולצה העוברית כשעה וחצי לאחר הגעתה לבית החולים וכ-70 דקות מתחילת הניטור הראשון.
בהתאם לחוות דעת רפואית שהגישו התובעים, תבנית קצב הלב שנצפתה במוניטור הראשון הייתה ״סינוסואידלית״. מדובר בממצא פתולוגי מבשר רעות הנמצא בקטגוריה הגרועה ביותר של תבניות קצב לב העובר.
המומחה מטעם התובעים ציין כי על פי הספרות הרפואית המובילה יש להיערך במקרה זה לסיום ההיריון על ידי יילוד מיידי. לדבריו, מקובל ונהוג לעקוב אחר תבנית כזאת למשך 20 דקות (כדי לשלול שינוי אקראי) ובמקביל להיערך ליילוד מידי של העובר.
למרות זאת, נטען בכתב התביעה, הצוות הרפואי לא נערך לסיום מיידי של ההיריון ואף לא ביצע בדיקות משלימות מתחייבות להערכת מצב העוברית. זאת ועוד, בשום שלב הצוות הרפואי לא טרח להסביר לאם דבר על מצוקת העוברית והצורך בחילוצה המהיר.
ללא נשימה
התובעים ציינו כי בעקבות הטיפול הרשלני התינוקת נולדה ללא נשימה, עם דופק איטי וטונוס שרירים ירוד. מומחית מתחום הנוירולוגיה מטעמם קבעה כי במקרה זה המוניטור הצביע על שינויים המאפיינים תשניק סב לידתי (הפרעה באספקת החמצן) אך עיכוב באבחון המצוקה ובטיפול בעוברית גרמו לה לנזק מוחי בלי הפיך.
לדבריהם, ביצוע ניתוח קיסרי בשלב מוקדם יותר היה מביא לחילוץ התובעת מרחם אימה מיד עם הופעת הסימנים למצוקה עוברית, ואף לפני כן, וכך יכלו נזקיה הקשים להימנע. הם ציינו כי בעקבות מחדלי הנתבעת הילדה סובלת כיום משיתוק מוחין, הפרעת היגוי קשה ומוגבלות שכלית התפתחותית ותהיה תלויה בעזרת אחרים כל חייה.
עוד כתבו התובעים כי חייהם השתנו מהקצה אל הקצה בשל רשלנות הנתבעת וכעת הם מכווננים לטפל בבתם כל ימיהם, על חשבון ילדיהם האחרים.
מבית החולים ליס נמסר בתגובה: ״בית החולים קיבל את התביעה ויגיב כמקובל בבית המשפט״.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.