יורשי המנוח, אלמנתו וילדיו, טוענים שניתן היה לאבחן את הסרטן בו לקה יקירם במועד מוקדם יותר, מה שלבטח היה מציל אותו. על מותו בגיל 47 בלבד, הם דורשים פיצוי
לבית המשפט המחוזי בלוד הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית קורעת לב נגד קופות החולים "לאומית" ו"מכבי". התובעים, אישה וששת ילדיה, טוענים שראש משפחתם נפטר בדמי ימיו בגלל איחור רשלני של ארבע שנים בסרטן הרקטום בו לקה. מצוידים בשתי חוות דעת רפואיות התומכות בטענתם, דורשים האלמנה וילדיה פיצוי על הנזקים הרבים שנגרמו להם כתוצאה מאובדן יקירם.
בתביעה שהוגשה לבית המשפט באמצעות עורכי הדין אוהד אלטמן, אלירן פוקס, ליהי רוכמן וג'אנל פנצ'ו ממשרד אלטמן פוקס ושות', מפרטים האלמנה וילדיה את השתלשלות האירועים הטראגית שהובילה למות יקירם. זה התחיל בספטמבר 2015, אז הלין המנוח לראשונה בפני רופאיו שב"לאומית" על סממנים מובהקים האופייניים לפתולוגיה במעי הגס, ובפרט ברקטום, כמו שלשולים, חולשה והזעת יתר.
אלא שכל שניתן למנוח הייתה הפניה לבדיקות מעבדה, והמלצה לשמור על דיאטה ושתיה מרובה. גם תלונותיו המאוחרות של המנוח על יציאות רכות בכמות קטנה במהלך היום, כמו גם אי נוחות בבטן, לא הובילו את הרופאים, לטענת התובעים, לבדוק ישירות את המעי הגס והרקטום. ביולי 2017 עבר המנוח ל"מכבי" כשגם שם נכשל הרופא, כך לטענתם, מלתחקר על אודות טיב, אופי ומשך התלונות, ובניגוד למתחייב לא פעל להמשיך את הבירור.
למרבה האירוניה מחלת המנוח התגלתה באקראי, ארבע שנים לאחר תלונתו הראשונית, בעקבות תאונת דרכים שעבר. בחדר המיון אליו הופנה אחרי התאונה נמצאה אינדיקציה מחשידה הנוגעת למעי הגס, והוא הופנה לבדיקת קולונוסקופיה אשר מצאה פוליפ סרטני ברקטום.
התובעים מספרים שבעקבות התגלית עבר יקירם כימותרפיה והקרנות ב"אסותא" אשדוד אך הטיפולים לא הועילו, ובאפריל 2022 הוא נפטר בגיל 47.
"היו שבויים בקונספציה"
לתביעה צורפו שתי חוות דעת של מומחים רפואיים בכירים, אשר תמכו בטענת התובעים לפיה התנהלות קופות החולים הנתבעות הייתה רשלנית. באחת מהן נכתב שכבר בספטמבר 2015 - על רקע תלונות המנוח על שלשולים, חולשה ושינוי בהרגלי היציאה - היו צריכים רופאי "לאומית" להבין שמדובר בפתולוגיה של המעי הגס.
הביקורת של אותו מומחה הופנתה גם לרופא "מכבי" שבדק את המנוח אחרי מעברו לקופה, על כך שבניגוד לחובתו לתחקר אותו היטב על תלונותיו - לא מצא לנכון לברר לעומק את מצב המעי הגס והרקטום. "בגלל 'קונספציה' שהמקור לתלונותיו הוא בהפרעות מטבוליות במערכת העיכול", הסביר המומחה, "לא נערכה בדיקה גופנית מתאימה, ולא הופנה לבדיקות דימות ואנדוסקופיה ממוקדות למעי הגס – בדיקות מתחייבות נוכח תלונותיו המחשידות".
בחוות הדעת הודגש שנוכח מיקום הגידול, סמוך לפי הטבעת, ייתכן שניתן היה באמצעות בדיקה רקטלית פשוטה (עם האצבע) לעלות על המחלה, אלא שהדבר לא נעשה והסרטן התגלה באיחור של ארבע שנים, בספטמבר 2019, כשהוא כבר מפושט בגופו של המנוח, וכשסיכוייו להירפא אפסיים.
לקראת סיום העלו התובעים כמה מלים מהלב: לטענתם המנוח היה בעל ואב אוהב ומסור, נעים הליכות, אשר במקביל לעבודתו בחריצות לפרנסת בני ביתו, השתתף בעבודות הבית ותמך רבות באשתו ובילדיו. הם הדגישו כי תוחלת החיים שהייתה צפויה לו לולא האירועים המתוארים הייתה 83, ומכאן שהנתבעות ברשלנותן גזרו עליו "אובדן בלתי נתפס של 36 שנות חיים, והלב נחמץ במחשבה על אוצר החוויות שנמנעו ממנו במותו, בצל רעייתו וילדיו האהובים והאוהבים".
בנסיבות אלה דורשים התובעים לחייב את קופות החולים הנתבעות לפצות אותם עבור מלוא הנזקים שנגרמו להם כתוצאה מאובדן יקירם בטרם עת, ובין היתר הפסדי שכר, אובדן שירותי בעל ואב, וקיצור תוחלת החיים.
מ"לאומית" נמסר בתגובה:"מדובר בתביעה אשר הומצאה ללאומית בסוף חודש דצמבר. אנחנו נלמד את פרטי המקרה ואת טענות התביעה ונגיב כמקובל במסגרת בית המשפט."
מ"מכבי" נמסר בתגובה: "כתב התביעה הגיע לאחרונה למכבי, אנו לומדים אותו ונגיב בבית המשפט כמקובל."
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.