אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> תביעה: רשלנות בליווי היריון גרמה למותה של תינוקת בת יומה

תביעה: רשלנות בליווי היריון גרמה למותה של תינוקת בת יומה

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 17/07/2023 14:34:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Jimmy Conover on Unsplash

לטענת ההורים, התעלמות הרופאים מזיהום בדרכי השתן של האם גרמה להתפשטותו ברחם. העוברית נדבקה בחיידק ומתה שעות ספורות לאחר הלידה

לבית המשפט המחוזי בנצרת הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית של זוג הורים נגד שירותי בריאות כללית והמרכז הרפואי שמיר ("אסף הרופא"). הרקע לתביעה הוא לידה מוקדמת שעברה האם בשבוע ה-27 להריונה שהסתיימה במות אחת מהתאומות שנשאה ברחמה. טענתם המרכזית של ההורים היא שהצוות הרפואי מטעם הנתבעים התרשל בטיפול בדלקת שהייתה לתובעת בדרכי השתן. הדבר גרם להתפשטות החיידק ברחמה ולטרגדיה המצערת. תביעת ההורים הועמדה על מיליוני שקלים.

בשנת 2017 גילתה התובעת (37) שהיא בהריונה השביעי ונושאת ברחמה תאומות. בכתב התביעה שהוגש באמצעות עורכת הדין שירה רכס, סיפרו ההורים כי בשבוע ה-13 להריון החלו להופיע אצל האישה סימנים לקיומו של זיהום בדרכי השתן. לדבריהם, אף שהחשד אושש בבדיקות שתן שביצעה האם, צוות קופת החולים לא פעל בשום שלב על מנת לרפא את הדלקת או להעניק לתובעת טיפול אנטיביוטי.

בני הזוג טוענים כי במשך רוב ההיריון סבלה האישה מזיהום של חיידק אי-קולי בדרכי השתן מבלי שניתנה לכך התייחסות רפואית כלשהי. לשיטתם, בשל הזנחת הטיפול מצד קופת החולים התפשט הזיהום בגופה של האם עד שהגיע למי השפיר וגרם להדבקת העובריות בחיידק המסוכן, אשר ממנו נפטרה לבסוף אחת מהן.

ואולם, נטען כי הרשלנות אינה נגמרת בקופת החולים. לטענת בני הזוג בשלב מסוים החלה האם להרגיש בירידת מים דמיים והובהלה למיון יולדות ב"אסף הרופא", אך מסיבה שאינה ברורה צוות בית החולים התעכב במשך כ-11 שעות עד שהעניק לה טיפול אנטיביוטי. בתביעה נטען כי העיכוב המתמשך תרם משמעותית למות בתם.

נזק נפשי כבד

ההורים השכולים צירפו לתביעתם חוות דעת רפואית ממנה עולה שהנתבעים חרגו מהסטנדרט הרפואי המצופה מהם. לדברי המומחה, בנסיבות שנוצרו היה על הצוות הרפואי לפעול באחת משתי דרכים: לשלוח את האישה לתרבית שתן שמטרתה לברר באיזה חיידק מדובר; או לתת לה מיד טיפול אנטיביוטי נגד אי-קולי, בהינתן שזה החיידק הנפוץ ביותר במקרים כאלה.

אלא שלטענת התובעים הדברים לא נעשו, וצוות הרופאים פשוט התעלם מהזיהום שתקף את התובעת. המומחה מטעם התביעה הבהיר שככל שהאישה הייתה מקבלת טיפול מוקדם למיגור הזיהום, הדבקת התינוקת הייתה נמנעת והיא הייתה זוכה להיוולד בריאה ושלמה. עוד נטען כי הזנחת האישה במשך שעות ארוכות מרגע הגעתה למיון יולדות ועד קבלת האנטיביוטיקה תרמה משמעותית לתוצאה הטראגית.

ההורים ציינו כי במקום לחיות שנים ארוכות בריאות ומאושרות "זכתה" בתם לחיים של שעות בודדות בלבד. הם עצמם סובלים ויסבלו כל חייהם מנזק נפשי כבד, כאשר על המשפחה כולה – ההורים והאחים – נגזר לחיות בצל האובדן הקשה.

בנסיבות אלה עתרו התובעים לפיצוי של יותר מ-2.5 מיליון שקל.

מהמרכז הרפואי שמיר נמסר בתגובה: "כתב התביעה הועבר אלינו לפני כיומיים ובנסיבות האלו נבצר מאיתנו לתת תגובה עניינית. אנו נמסור תגובה כאמור בפני הערכאות המתאימות".

משירותי בריאות כללית לא נמסרה תגובה.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים וטיפולים קוסמטיים
עו"ד דפנה צדיקריו-אלי, צילום: מיכאל טופיול
רשלנות רפואית בילדים – דברים שחשוב לדעת
עו"ד קרן ארנשטיין-דנה, צילום: גונן שמר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ