אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> תביעה נגד משרד הבריאות: מתמודדת נפש התאבדה בשל רשלנות

תביעה נגד משרד הבריאות: מתמודדת נפש התאבדה בשל רשלנות

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 10/12/2024 08:09:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Mathurin NAPOLY / matnapo on Unsplash

נטען כי המנוחה, שאושפזה במחלקה סגורה במרכז לבריאות הנפש "לב השרון", ניצלה את העדר ההשגחה עליה כדי לשים קץ לחייה

לבית משפט השלום בנתניה הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית נגד משרד הבריאות, כבעלי המרכז לבריאות הנפש "לב השרון". הרקע: התאבדות אחת המטופלות במחלקה הסגורה של המרכז באמצעות כבל הטענה בתא השירותים. התובעת, בתה היחידה של המנוחה, טוענת שהעדר הפיקוח מצד רופאי המרכז והאדישות שגילו כלפי נטייתה האובדנית של אימה, הם אלה שגרמו ברשלנותם למותה המצער בטרם עת.

בתביעה שהוגשה לבית המשפט באמצעות עו"ד אלעד ג'ובני ועו"ד רן אלול פורטה השתלשלות העניינים הטראגית. זה התחיל בדצמבר 2022, כשהמנוחה פנתה למיון בשל דיכאון אובדני. למרות אבחנתה כסובלת מ"דיכאון מג'ורי" היא שוחררה כעבור מספר ימים.

בחלוף כשבוע נמצאה האישה על-ידי בתה כשהיא שכובה על רצפת הבית עם חבלת ראש ודימום, לאחר שנטלה כמאה כדורים. היא הובהלה ל"לניאדו" ומשם ל"לב השרון", שם נכתב, באופן תמוה לטענת התובעת, כי "לא נצפה סיכון מיידי" לחייה. בנסיבות אלה הוחלט בבית החולים שאין מניעה לשחרר אותה הביתה לחגיגות ה"נובי-גוד".

אלא שלא ריקודים ומחולות היו באותה חופשה, אלא ניסיון התאבדות נוסף. המנוחה, כך נטען, נעלה את בתה בבית ויצאה כדי להתנגש במשאית ולקפוץ מחומה, הכל במטרה לשים קץ לחייה. משימתה לא צלחה והיא הוחזרה לאשפוז ב"לב השרון" אלא שגם כאן, סופר בתביעה, המקרה לא סווג על-ידי בית החולים כניסיון התאבדות, ואפילו לא כחשד לניסיון אובדני.

מתה היכן שאמורה להיות מוגנת

כחודשיים לאחר ניסיון ההתאבדות השני "הצליחה" המנוחה לשים באופן סופי קץ לחייה. בהיותה מאושפזת במחלקה הסגורה של "לב השרון" היא ניצלה את העדר השגחת הרופאים עליה כדי לנעול עצמה באחד מתאי השירותים ולהיתלות על ציר הדלת באמצעות כבל הטענה של טלפון נייד. בת 59 הייתה במותה.

בתביעה נטען שהמנוחה, למעשה, שמה קץ לחייה במקום שבו הייתה אמורה להיות הכי מוגנת – במחלקה סגורה של בית חולים לבריאות הנפש. "וכיצד נטלה את חייה?", נכתב, "בתא שירותים שלא היה עם אמצעי הגנה בסיסיים, בזמן ש'נעלמה' לצוות הרפואי שהיה אמון על טיפול והשגחה בה".

בהקשר לכך צוין עוד שהצוות אפילו לא יזם את החיפוש אחר המנוחה, ותשומת לבו הופנתה אליה רק בעקבות מטופלת אחרת ששאלה מדוע השירותים נעולים.

לכתב התביעה צורפה חוות דעת מומחה בתחום הפסיכיאטריה, שלפיה מות המנוחה קשור סיבתית לרשלנות צוות המרכז. "בית החולים התרשל בתפקידו לשמור על חיי המנוחה", כתב המומחה והוסיף: "המנוחה הייתה מטופלת צעירה ומשכילה שהייתה יכולה להיות אתנו היום, אם רק היה משכיל בית החולים להגן עליה מעצמה".

במסגרת התביעה סיפרה בתה היתומה באופן קורע לב, כי המנוחה הייתה הדבר היקר לה ביותר עלי אדמות, וכי היא שמה מבטחה בצוות "לב השרון" שישמור עליה מכל משמר, על רקע נטייתה האובדנית. לדבריה, בשל רשלנות המרכז היא נותרה כעת לבד בעולם, ללא משפחה או כתף תומכת.

בנסיבות אלה נטען בתביעה שעל משרד הבריאות, כבעלי המרכז, לפצות את העיזבון על הנזקים שנגרמו עקב מות המטופלת ברשלנות, ובין היתר עבור הוצאות הלוויה וקבורה, אובדן תוחלת חייה של המנוחה והפסד שירותי אם.

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: 

"משרד הבריאות משתתף בצערה העמוק של המשפחה. כתב התביעה טרם התקבל במשרד הבריאות. לכשיתקבל משרד הבריאות יבחן את הטענות והתגובה תנתן בבית המשפט, כמקובל."

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
רשלנות רפואית בהריון ולידה: מדריך
עו״ד אייל בן ישי (צילום: ליאור גולדברג)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ