נטען שצוות ביה"ח התרשל בכך שאיחר עם העברת התובע למחלקת טיפול נמרץ והנשמתו, עקב כשל ניתוחי. "מעמוד התווך של המשפחה הפך לנטל עליה"
לבית משפט השלום בנתניה הוגשה לאחרונה תביעת רשלנות רפואית נגד בית החולים "לניאדו". התובע, גבר סיעודי בשנות השישים לחייו, טען באמצעות אפוטרופוסית שמונתה לו, כי התרשלות מטעם הצוות הרפואי בבית החולים גרמה לכך שהגיע למצוקה נשימתית שבעקבותיה הפך לסיעודי. כעת הוא תובע פיצוי על נזקיו השונים, ביניהם אובדן תמיכה כלכלית במשפחתו וקיצור תוחלת חייו.
מדובר בבן 67 נשוי ואב לילדים שעד ליולי אשתקד, מועד אשפוזו ב"לניאדו", היה בריא כמו שור, עבד במשרה מלאה ושימש כעמוד התווך של המשפחה וכעזר רב לאשתו, לילדיו ולנכדיו – כך נטען בתביעה שהוגשה לבית המשפט באמצעות עו"ד אלעד ג'ובני ועו"ד סרגיי זובנקו. ואולם אחרי אשפוזו בבית החולים הנתנייתי עקב תלונות על כאבי בטן והקאות, הכל התהפך לרעה.
בתביעה סופר שבעקבות תלונותיו הופנה התובע למחלקה הכירורגית של בית החולים, שם עבר ניתוח סטנדרטי. ואולם מצבו אחרי הניתוח לא רק שלא שופר, אלא הוא גם החל לסבול בין היתר מהתנשמות ודופק מהירים.
הטענה המרכזית בתביעה הינה ששתי פעולות אותן לא ביצע צוות בית החולים, מהוות רשלנות רפואית מצדו: האחת, הצוות נמנע מלבצע פעולה שתכליתה לתמוך בתובע מבחינת הגנה על דרכי האוויר שלו. השנייה, התובע הובהל לטיפול נמרץ באיחור ניכר וקיבל הנשמה רק למחרת הניתוח.
ואולם "כאשר הועבר התובע למחלקת טיפול נמרץ", נטען בתביעה, "המצב היה בלתי הפיך". כך מצא עצמו התובע, כחודש לאחר הניתוח, כשהוא מאושפז במחלקת מונשמים כרוניים במרכז הגריאטרי "דורות", לטענתו עקב רשלנות בית החולים בטיפול בו. על רקע האמור הכיר הביטוח הלאומי באיש כבעל מאה אחוזי נכות קבועה.
נזק שיכול היה להימנע
בתביעה נטען, כאמור, שהתובע הפך נכה עקב הטיפול הרשלני שבוצע עליו ב"לניאדו", "טיפול רשלני ולקוי אשר הפך אותו מאדם בריא לנזקק וסיעודי התלוי בעזרת הזולת". אם התובע היה מקבל טיפול ראוי, כך נטען, מצבו הרפואי והתפקודי היה היום טוב יותר לאין שיעור, והוא היה נשאר בריא וצלול.
לכתב התביעה צורפה חוות דעת רפואית של מומחה למחלות ריאה ולרפואה פנימית, התומכת בטענת הרשלנות. לעמדת המומחה, הצוות הרפואי ב"לניאדו" התנהל ברשלנות מוחלטת הנוגדת את הפרקטיקה הרפואית המקובלת, והינם לשיטתו האחראיים למצבו הבריאותי החמור של התובע – מצב בלתי הפיך "אשר אין מחלוקת שהיה יכול להימנע באופן מוחלט".
כאמור, בתביעה נטען שעובר לאשפוזו ב"לניאדו" היה התובע "עמוד התווך" של בני משפחתו ותמך בהם כלכלית, ואולם כיום, אחרי שהפך סיעודי, הוא תלוי בהם לחלוטין ולמעשה הפך לנטל עליהם.
בנסיבות אלה נטען שעל "לניאדו" לפצות את התובע ב-525 אלף שקלים עבור נזקיו המיוחדים (=אלה שניתן לכמת בכסף) אשר נוצרו לטענתו בעטיה של הרשלנות המתוארת, כגון הפסדי שכר, עזרת צד שלישי ואובדן תמיכה כלכלית במשפחת התובע ונכדיו.
בנוסף נטען שעל בית החולים לשלם פיצוי עד לגבול סמכותו של בית המשפט, 2.5 מיליון שקלים, בגין נזקים כלליים שלא ניתן לדעת מראש ובמדויק, כגון כאב וסבל, אובדן סיכויי החלמה וקיצור תוחלת החיים.
מבית החולים "לניאדו" נמסר בתגובה: "התביעה התקבלה לפני זמן קצר בבית החולים. אנו לומדים את פרטי התביעה ונגיב בבית המשפט".
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.