אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> תבעה כתובה 4 שנים אחרי שוויתרה עליה – ונדחתה

תבעה כתובה 4 שנים אחרי שוויתרה עליה – ונדחתה

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 14/06/2020 15:20:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, תבעה כתובה 4 שנים אחרי שוויתרה עליה – ונדחתהאילוסטרציה: gajus,123RF

בית הדין הרבני קבע כי האישה ביקשה למעשה לבטל הסכם גירושין במסווה של תביעת כתובה. הובהר כי אם יש לה טענה לגבי ההסכם עליה לפנות לערכאה שאישרה אותו, ומכל מקום טענותיה היו סתמיות וחלולות

בית הדין הרבני בחיפה דחה לאחרונה תביעה לדמי כתובה של מיליון וחצי שקל עליהם ויתרה האישה במסגרת הסכם גירושין שאושר בבית המשפט למשפחה לפני 4 שנים. נקבע כי מדובר למעשה בתביעה לביטול הסכם גירושין תקף במסווה של תביעת כתובה.אלא שהאישה לא העלתה אף טענה משמעותית שמצדיקה להתערב בו, ובכל מקרה אם יש לה טענות בעניין ההסכם עליה לפנות לבית המשפט שאישר אותו.

בתביעה שהגישה האישה באמצעות עו"ד גיא אופיר היא טענה כי בעלה לשעבר הטעה אותה וגרם לה לחתום על ההסכם בחוסר תום לב.

בין היתר היא טענה כי היא ויתרה במסגרתו על הכתובה תמורת חלק ממגרש שהבעל קיבל, בשווי 50 אלף שקל, מבלי שידעה שסכום הכתובה היה מיליון וחצי שקל. על כל פנים, היא הוסיפה, כי התנאי הזה כלל לא קוים ולכן הוויתור לא בתוקף.

בנוסף העלתה האישה טענה שלפיה מדובר בכתובה בנוסח ספרדי שאוסרת על הבעל לפתות את האישה למחול על הכתובה.

אלא שהבעל לשעבר, שיוצג על ידי עו"ד דורית ענבר סברדליק, טען שאין כל עילה לפסוק לאישה כתובה שעליה ויתרה מרצונה החופשי תמורת זכויות אחרות במסגרת הסכם גירושין שקיבל תוקף של פסק דין. ראש אבות בתי הדין הרב אברהם מאיר שלוש והדיינים הרב אפרים בוגרד והרב בן ציון טופיק הסכימו עם טענה זו.  

הדיינים הבהירו כי למעשה כלל לא מדובר בתביעת כתובה אלא בתביעה לביטול הסכם גירושין שמתבססת על טענות סתמיות וחלולות כמו הטענה על אי-ידיעת סכום הכתובה. הטענות שהעלתה האישה, נקבע, לא מהוות עילה להחלטה חריגה לביטול הסכם מאושר וממילא לא הוכחו כלל.

"ההסכם כאמור קיבל תוקף של פסק דין, כאשר מודגש שהצדדים חתמו על ההסכם מרצונם החופשי אחרי שהבינו את תוכנו של ההסכם, והבינו גם את מהותו והתוצאות הנובעות ממנו ולא הוגה אף בדל ראיה לסתור את שנקבע בערכאה אחרת בעת אישור ההסכם", נכתב.

יתרה מכך, נקבע כי התביעה הוגשה בשיהוי של 4 שנים והטענות שהועלו במסגרתה לא משתלבות עם העובדה שמדובר בעורכת דין שניהלה משא ומתן על תנאי הסכם ועם תביעה לאכיפת הסכם שהגישה בעבר בבית המשפט למשפחה.  

באשר לטענה שנוסח הכתובה אוסר על ויתור, הובהר לאישה כי לא מדובר בוויתור אלא במכירת זכות הכתובה תמורת זכות אחרת. בנוסף, אין זה משנה אם "העסקה" הזו השתלמה לה או לא, שכן ידוע שבהסכמי גירושין יש נטייה לוויתורים מרחיקי לכת ולעיתים קורה שאחד הצדדים מרוויח יותר.

לבסוף הובהר לאישה כי אם יש לה טענה כלשהי לגבי אי-ביצוע תנאי כלשהו בהסכם הרי שעליה להגיש תביעה לבית המשפט שאישר אותו. כך שבסופו של עניין התביעה הנוכחית נדחתה.  

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ