אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> תינוק בן חודש יישאר בחזקת אמו חרף התנגדות הרווחה

תינוק בן חודש יישאר בחזקת אמו חרף התנגדות הרווחה

מאת: עו"ד משה פרדס | תאריך פרסום : 11/11/2024 10:43:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Michal Bar Haim, Unsplash

חמשת ילדיה האחרים של האם הוצאו מחזקתה. שופטת המחוזי ביטלה החלטה להעביר את התינוק למשפחת אומנה. היא קבעה שיש לתת הזדמנות לאם לגדל את בנה תחת פיקוח

בית המשפט המחוזי קיבל לאחרונה ערעור של אם על החלטת בית המשפט לנוער להעביר בנה התינוק בן החודש למשפחת אומנה. זמן קצר לפני לידת התינוק הוצאו כל חמשת ילדיה של האישה מחזקתה בשל הזנחה קשה. השופט חננאל שרעבי מבית המשפט המחוזי קבע שלמרות הקשיים המשמעותיים שהוצגו על ידי שירותי הרווחה, יש לאפשר לאם לגדל את בנה תחת פיקוח, לפחות בחודשי חייו הראשונים.

במוקד הפרשה עומדת אם לשישה ילדים, שחמשת ילדיה הקודמים הוצאו מחזקתה למסגרות חוץ-ביתיות בהסכמתה, על רקע הזנחה. כך, בין היתר, התגלו בביתה עכברים ונמלים והילדים אובחנו עם בעיות שיניים קשות ועיכובים התפתחותיים. כשבועיים לפני לידת התינוק נשוא הערעור, הועברו חמשת הילדים, שהצעיר בהם בן שנתיים וחצי והגדול בן שמונה, למרכזי חירום.

האם טענה שבן זוגה הנוכחי, שאיתו היא מתגוררת, הוא אבי התינוק. עם זאת, בן הזוג טרם נרשם כאבי הקטין. לבן הזוג ארבעה ילדים שגרים עם גרושתו והוא תמך בערעור האם. 

שירותי הרווחה טענו כי קיים חשש ממשי לשלומו של התינוק אם יישאר בחזקת אימו. לטענתם, האם סובלת מקשיים רגשיים ואינטלקטואליים המשליכים על יכולותיה ההוריות, וכי דירת המגורים בה התגוררה המשפחה נמצאה במצב מוזנח. העו"ס לחוק הנוער טען כי "אין הצדקה לתת לתינוק בן יומו לעבור את אותו מסלול שעברו אחיו".

מנגד, האם טענה כי אין לגזור גזירה שווה בין המקרה הנוכחי לבין מה שקרה עם ילדיה האחרים, וכי מדובר בנסיבות שונות לחלוטין. היא הדגישה כי עברה לדירה חדשה ונקייה, המצוידת בכל הנדרש לטיפול בתינוק, שעדיין יונק. בנוסף, היא הצביעה על כך שהאבחון הפסיכודיאגנוסטי שנערך לה לא המליץ על הוצאת התינוק מחזקתה, אלא על טיפול במסגרת הקהילה.

צעד קיצוני

השופט חננאל שרעבי מבית המשפט המחוזי בחיפה כתב כי הוצאת קטין ממשמורת הוריו היא צעד קיצוני שיש לנקוט בו רק כאמצעי אחרון, כאשר לא ניתן למצות את הטיפול בקהילה. הוא הדגיש כי גם המומחה שערך את האבחון הפסיכודיאגנוסטי קבע שהאם בעלת מסוגלות הורית חלקית, ולא ציין שהיא עלולה לסכן את התינוק.

בהתייחס להוצאת יתר הילדים מהבית כתב השופט: "השוואה, או גזרה שווה כזאת, אינה מחויבת המציאות, ואין בכוחה, כשלעצמה, בכדי לבסס הצדקה בדבר הוצאת תינוק ממשמורת אימו, כחודש לאחר לידתו, כשהינו ניזון עדיין מחלב אימו".

השופט הורה כי התינוק יישאר במשמורת אימו בלבד, תוך שהוא מדגיש כי על רשויות הרווחה "לפרוש על המערערת את כנפיהן" ולהציע לה את העזרה המתאימה לטיפול בקטין, כולל השגחה ופיקוח. במקביל נקבע שעל האם לעבור אבחונים נוספים ולהיעזר בשירותי הרווחה.

בן זוגה הנוכחי של האם לא נכלל בצו המשמורת מאחר שטרם נרשם רשמית כאביו של התינוק במרשם האוכלוסין.

  • ב״כ המערערת: עו"ד קרן גולד בן יאיר - במינוי הלשכה לסיוע משפטי
  • ב״כ בן הזוג: עו"ד רפאל עמר - במינוי הלשכה לסיוע משפטי 
  • ב״כ המדינה: עו"ד חן ברקוביץ לוי 
עו"ד משה פרדס עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ