משרדה של עו"ד סיגלית יפה הינו משרד בוטיק אשר הוקם בשנת 2000, ועוסק בתחום דיני המשפחה, גישור, תיאום הורי, הסכמי ממון, גירושין, ירושות וצוואות, ייפוי כוח מתמשך.
מייסדי המשרד – עו"ד סיגלית יפה ואיאן יפה
תעודות והסמכות:
- בוגרת תואר ראשון (LL.B) במשפטים מטעם שערי משפט
- חברה בלשכת עורכי הדין של ישראל החל משנת 2009
- מגשרת משפחתית מוסמכת
- מתאמת הורית מוסמכת
- בוגרת תואר ראשון (B.A) עבודה סוציאלית מאוניברסיטת בן גוריון באר-שבע
- בוגרת תואר שני (M.A) עבודה סוציאלית מטעם אוניברסיטת חיפה
עו"ד יפה מאמינה, כי טרם פנייה לתהליך הגירושין – חשוב שבני הזוג ייעזרו ביועץ זוגי, על מנת להחליט באופן מושכל ומשותף כי הגירושין – הם הפתרון הנכון והרצוי עבורם.
אם בכל זאת החליטו להתגרש - ישנה חשיבות לדרך בה בוחרים הם לעשות זאת.
עו"ד יפה מאמינה, כי בדרך הגישור, יוכלו בני הזוג לעבור את תהליך הגירושין (הקשה והכואב) - בדרך פחות לוחמנית ופחות פוגעת, תוך התדיינות מכבדת, התחשבות בצרכים ורצונות הצדדים והגעה משותפת להחלטות אודות עתידם - אשר יבואו לביטוי בהסכם הגירושין אשר יגבשו יחד. בדרך זו – יגרם פחות נזק נפשי וכלכלי לבני הזוג ולילדיהם - הן בזמן התהליך והן לאחריו.
כשבוחרים בדרך של גישור, בני הזוג למעשה 'תופרים' לעצמם את חליפת הגירושין – על מנת שתתאים בדיוק לצרכיהם, תהליך הגירושין נעשה בדרך מכבדת ומאפשר לבני הזוג להמשיך הלאה, לתקשר ולשתף פעולה האחד עם השני בענייני הילדים – ולנהל עבורם הורות משותפת.
כשבוחרים בדרך של גישור, תהליך הגירושין הינו קצר, ענייני ולא יקר, בני הזוג נותרים עם פחות רגשות של כעס, שנאה ונקמה. מצב זה מאפשר להם להיות אנשים רגועים יותר (ללא מאבקים יומיומיים עם הגרוש/ה) והורים פנויים ומכילים יותר לילדיהם.
מאז ומתמיד האמינה עו"ד יפה בחשיבות הרבה בקשר הורה -ילד. בשנים עברו, במסגרת עבודתה כעובדת סוציאלית, נתקלה בהשפעות המזיקות של קשר בעייתי שכזה - על בני נוער במצוקה, וכיום, כעו"ד העוסקת בתחום דיני המשפחה, היא נתקלת באופן יומיומי בהשפעותיו הקשות (והמיותרות) של הקשר הקונפליקטואלי השורר בין ההורים הגרושים - על ילדיהם.
עבודת תיזה אותה הגישה במהלך לימודי התואר השני מציגה את השפעת הקשר החיובי והנעים בין ההורה לילד על החוסן הנפשי והסתגלותו של הילד לאורך השנים.
לפיכך, גם כשבני זוג מחליטים ׳לפרק את החבילה׳ - מומלץ לזכור, כי הנזק אשר עלול להיגרם לילדים הוא פחות בשל עצם פרידת ההורים, אלא יותר עקב אופן הפרידה, אשר ברובו קונפליקטואלי, מזיק וכואב.
משרדה של עו"ד סיגלית יפה חרט על דגלו מתן יחס ושירות אישי ומקצועי לכל לקוח וטיפול מעמיק ויסודי בפתרון כל בעיה משפטית העולה על שולחנו.
במשרדה של עורכת דין סיגלית יפה – ההורים הם הלקוחות והילדים הם במוקד.
תהליך גישור בגירושין שם את הילדים וצרכיהם במרכז, וסביב זה – יגיעו ההורים להסכמות סביב ענייני המזונות, זמני השהות וכיוצא בזאת.
ההידברות הקיימת בגישור, סביר שתחסוך הן מבני הזוג המתגרשים והן מילדיהם המשותפים: מתח וקונפליקט מיותרים, נזקים נפשיים ואף כלכליים.
זכרו: כשבוחרים להתגרש בדרך הדדית ומכבדת – מסיימים את תהליך הגירושין עם פחות כעס ו/או תחושת נקם. במצב שכזה - הרבה יותר אפשרי, נעים וקל - להמשיך הלאה ולתקשר זה עם זו – כהורים משותפים לילדיכם. אין דבר חשוב מזה עבור הילדים שלכם.
מלבד הגישור בגירושין, משרדה של עו"ד יפה עוסק בתיאום הורי.
תיאום הורי - כשמו כן הוא: תיאום בין הורים. תיאום בין אמא לאבא על מנת שיוכלו לנהל הורות משותפת מיטיבה יותר לילדיהם המשותפים.
לעתים קרובות, בתקשורת שבין ההורים הגרושים קיים קונפליקט עמוק, אשר נמשך בדרך כלל לאורך שנים רבות לאחר סיום תהליך הגירושין. אמנם הקונפליקט המדובר קשור עפ"ר לזוגיות בין בני הזוג, ולא לילדים, אולם – הילדים כלואים בתוכו והם הנפגעים העיקריים ממנו. הקונפליקט מעכב, מחבל ואף מונע מההורים את היכולת לתקשר ולשתף פעולה –אף באופן הבסיסי ביותר - הנדרש לצורך ניהול הורות משותפת לילדיהם.
התיאום ההורי:
- מסייע להורים להתמקד בילד ובצרכיו
- להתמקד בעתיד (ולא בעבר)
- מסייע להורים להניח את הקונפליקט הזוגי בצד
- מסייע להורים לעבור משפת הקונפליקט - לשפת הדיאלוג
- מסייע להורים להגביר את התיאום ושיתוף הפעולה ביניהם
- מסייע להורים לעמוד יחד מול הילד
- והכל כמובן למען וסביב צרכי הילד והטיפול בו.
אני מקפידה להדגיש בפני לקוחות התיאום ההורי, כי מדובר בתהליך איטי וממושך (15-20 פגישות), אשר דורש מכל אחד מהם לזוז מעט מ'אזור הנוחות' שלו ולרצות לשפר.
אני מזכירה להם, כי אין בידי 'אבקת קסמים' אשר אוכל לפזר עליהם – ואשר תשנה את חייהם לטובה. אולם, (ואולם גדול) – ברגע שההורים מתחילים לדבר בשפת הדיאלוג, לתקשר ביניהם ולשתף פעולה – סביב צרכי הילד – זה עובד כמו קסם על הילדים.
הקסם הוא בעיקר השלווה הנפשית – המגיעה לכל ילד.
אמנם התיאום ההורי ממוקד ילד, אך מניסיוני, לאט לאט – גם אצל כל אחד מההורים תורגש הקלה. תידרש להם פחות אנרגיה שלילית למאבק עם בת/בן הזוג לשעבר – ויתפנה יותר מקום לאנרגיה חיובית ויותר הקלה ורוגע.
פרסומים:
אחד הסודות (או היסודות) הגדולים בהם אני מאמינה – היא: ההידברות. היא חשובה בין בני זוג החיים יחד – והכרחית ביותר – בקרב בני זוג העומדים לקראת, במהלך ולאחר תהליך הגירושין.
תהליך הגירושין הינו קשה ומורכב ומלווה עפ"ר ברגשות פגועים, כעס וכאב רב. במובן זה, לתהליך הגישור השפעה חיובית, מכילה ומרגיעה. זו דרך הרבה פחות פוגענית ולוחמנית, המאפשרת לשני בני הזוג להתבטא בניחותא ובגלוי ולהביע את רצונותיהם, ציפיותיהם ותקוותיהם מתהליך הגירושין, מההסכם הסופי ומהחיים שלאחריו, זאת מבלי לחשוש שכל מילה שיאמרו תשמש לרעתם.
אני נוהגת לומר ללקוחותיי, כי תהליך הגישור מאפשר לבני הזוג לתפור בעצמם ולעצמם את: 'חליפת הגירושין' המתאימה ביותר עבורם. ומזכירה להם, כי כשמפרקים משפחה – לא מומלץ לקנות 'חליפת גירושין' אשר התאימה אולי לשכן או לנסות ללבוש את חליפת הגירושין ש"ישבה טוב" על קרוב המשפחה.... חליפת הגירושין - צריכה להתאים בול!!!! לזוג הספציפי, למשפחה הספציפית! לילדים הספציפיים, לצרכיהם הספציפיים. ממש כך – כל מקרה לגופו.
אנו כאן בשבילכם, נשמח לייעץ לכם בכל נושא משפטי.